„V České republice nutí transgender osoby ke sterilizaci!“

28. 11. 2018 20:34:32
Aneb ČR byla žalovaná a odsouzená, aniž nám to naše média řekla. Pokud jste si mysleli, že nás neziskovky nechají na pokoji, když nebudeme dělat potíže jako Maďarsko, spletli jste se.

V neděli jsem si po dlouhé době udělal čas na systematické prohledání osvědčených zdrojů, abych si dělal přehled. Mimo jiné jsem zkontroloval taky zdroje Human Rights Watch a Amnesty International, protože tyto dvě mezinárodní organizace vedou už řadu let regulérní propagandistickou kampaň proti České republice. Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že HRW tvrdí světu, že u nás nutíme transgender osoby k nucené sterilizaci a mají to dokonce podpořeno jakýmsi rozsudkem Evropského výboru pro sociální práva z roku 2018.

Sebeidentifikace pohlaví

Po přečtení se ukázalo, že ve skutečnosti se dopouštíme jen toho, že náš aktuální občanský zákoník v §29 uznává za změnu pohlaví jen situaci, kdy skutečně dojde ke změně pohlaví, což se stane chirurgickým zákrokem. Změníte-li si chirurgicky pohlaví, tj necháte-li si odstranit svoje původní reprodukční orgány, ztratíte tím reprodukční orgány. Náš občanský zákoník v §29 jen konstatuje, že změna pohlaví se datuje od tohoto okamžiku.

Podle západních neziskáčů je ale špatně, pokud se za změnu pohlaví považuje skutečná změna pohlaví. Podle nich by měl stát uznávat tzv sebeidentifikaci, kdy někdo na základě vlastního přesvědčení prohlásí, že je jiného pohlaví než dosud. Nemusí nic reálně měnit, ani pohlavní orgány, ani vzhled, ani způsob života, jednoduše začne prohlašovat, že je žena / muž / transgender a stát mu odpovídajícím způsobem musí změnit osobní dokumenty. Získá tím právo chodit na záchody opačného pohlaví.

Že jde pohlaví změnit čistou silou vnitřní vůle tvrdí pan Kyle Knight z Human Rights Watch, absolvent kulturní antropologie z Duke University.

Proces s Českou republikou

Své tvrzení má ale tento šarlatán podepřeno jakýmsi právním rozhodnutím orgánu EU. Takže jsem se podíval na to, o co jde. Dvě neziskovky – ILGA Europe z Bruselu a Transgender Europe z Heidelbergu – podaly v roce 2014 stížnost proti České republice, kterou adresovaly Evropskému výboru pro sociální práva ve Štrasburku, jelikož tento orgán má soudit případy porušení Evropské sociální charty. Podmínkou, že změna pohlaví musí být změnou pohlaví, totiž prý porušujeme čl. 11, který zaručuje všem nejvyšší dosažitelný zdravotní stav.

Mají to podloženo výše zmíněnu demagogií, kdy podmínku skutečné změny pohlaví parafrázují jako požadavek sterilizace. Obě neziskovky k tomu připojily ještě jeden neuvěřitelně drzý argument. Poukazují na to, že mužům a ženám (tedy jejich terminologií cis-gender osobám) se po narození uznává pohlaví, s jakým se narodili, a nepožaduje se, aby byli po narození sterilizováni. Tím pádem jsou transgender osoby, které chtějí změnit pohlaví, diskriminovány.

Podle této logiky by rovnosti bylo učiněno zadost, buď tehdy, když by pro všechny lidi byla povinná operace pohlaví a sterilizace hned po narození, nebo pokud se uzná, že každý si může změnit pohlaví silou vůle, tedy cestou sebeidentifikace. A teď se podržte: Výbor pro sociální práva jim dal za pravdu, jelikož pokud se prý operace požaduje jen od lidí, kteří si chtějí změnit pohlaví, postrádá tato podmínka objektivní a rozumné zdůvodnění. Jedná se o diskriminaci.

K nuceným sterilizacím u nás nedochází

Česká republika se bránila sdělením, že stát nikoho k sterilizacím nenutí. Naše odpověď byla založena na detailním popisu procesu, kterým u nás podle zákona probíhá úřední změna pohlaví. Samozřejmě tato změna probíhá, jen když daná osoba chce a v kterékoli fázi může proces přerušit a vystoupit z něj.

Nicméně změna pohlaví je vážná věc a má některé nevratné zdravotní důsledky. To není vynález České republiky, to je prostě fakt. Ale neziskáči obracejí věci na hlavu. Náhle si uvědomují všechny neblahé zdravotní důsledky změny pohlaví, které dříve při obdobných debatách v USA zlehčovali, a obviňují z nich Českou republiku. Nejvážnější z těchto změn je, že člověk, který na svém těle dovolí dělat podobné zákroky, už třeba nebude moct mít děti. Přesně tohle namítali odpůrci této perverzní genderové teorie v USA, aby před touto politikou ochránili děti a teenagery. Ti jsou totiž na školách vystaveni tlaku a líbivým řečem o tom, že to nic není a jak je to super. I hormonální fáze změny může mít nevratné důsledky, natož pokud dojde k chirurgickému zákroku. V USA jsou podobné zákroky povoleny už u dětí v pubertě.

Nyní v Evropě neziskovky náhle všechny tyto neblahé důsledky rozeznávají, ale zneužívají je jako argumentu proti státům, které se zdráhají uznat zázračnou sebeidentifikaci a trvají na tom, že pohlaví se změní, jen když dojde ke skutečné tělesné změně.

Co přijde dál?

Navzdory tomu, že u nás stát nucené sterilizace neprovádí, Evropský výbor pro sociální práva nás „rozhodnutím“ z 15. 5. 2018 odsoudil, jako bychom je tu prováděli. Z rozhodnutí, jež bylo zveřejněno 1. 10. 2018, je zřejmé, že cílem není potrestat nějaké konkrétní úředníky, ale přinutit Českou republiku ke změně zákona. V tomto případě se po nás chce, abychom v zákonu připustili možnost změny pohlaví pouhou „sebeidentifikací“. Ale stejnou metodu mohou mezinárodní neziskovky uplatnit i v jiných ideologických kauzách.

Je to podobný případ jako D.H. v Česká republika z roku 2007, cílem je vnutit státu zásadní změnu v právu či ve státních institucích cestou „shora“. Ano, zatím byl rozsudek ECSR vynesen pouze formou „rozhodnutí“ a ne „závěru“. Rozhodnutí sice musíme respektovat, ale není vymahatelné v domácím právu, zatímco závěr by už stát zavazoval vydat nové zákony. Ale už teď asi máme povinnost informovat výbor ministrů Evropské rady o tom, jestli jsme provedli nápravu a pokud ne, můžou se dít další věci.

Na základě kauzy D.H. v Česká republika lze čekat, že tohle není poslední krok neziskáčů. Mohou vyhledat nějaký starší případ změny pohlaví, nebo oslovit aktéra nějakého nového a převyprávět změnu pohlaví jako nucenou sterilizaci. Můžou s tím jít k Evropskému soudu pro lidská práva, který už vynesl rozhodnutí v precedentním případu A.P., Garçon a Nicot versus Francie z 6. 4. 2017. Tady bylo prý rozhodnuto, že za změnu pohlaví stát nesmí považovat jen skutečnou tělesnou změnu. Stát by měl uznávat sebeidentifikaci. Podle neziskáčů už zázračnou sebeidentifikaci pohlaví uznaly ve svém právním řádu Argentina, Dánsko, Malta a Německo.

Za nejhorší ale považuji tento způsob tvoření práva, který obchází dotčený stát i vůli jeho obyvatel. Původní myšlenka jakési právní kontroly státu shora je nyní zneužita k tomu, že se metodou žalob proti státům vnucuje obyvatelstvu úplně jiná právní kultura. Podněty vycházejí od mezinárodních neziskovek, které při tom sledují vlastní ideologickou agendu. Ve volbách podobná uskupení nemají šanci získat podporu většiny společnosti. Jenže oni společnost obcházejí, protože díky těmto nadnárodním soudním aparátům na úrovni Evropské rady, EU nebo OSN mohou státy nutit k tomu, aby přijímaly zákony o věcech, se kterými by většina obyvatelstva vůbec nesouhlasila.

PS: Orgány projednávající tento případ jsou součástí Evropské rady (Council of Europe), ne Evropské unie (EU). To platí i o Evropském soudu pro lidská práva.

}"]Rozhodnutí Evropského výboru pro sociální práva

Ombudsmanka o případu A. P. Garçon a Nicot versus Francie 2017

Autor: Ivo Cerman | středa 28.11.2018 20:34 | karma článku: 36.64 | přečteno: 1462x

Další články blogera

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma článku: 27.33 | Přečteno: 722 | Diskuse

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 35.79 | Přečteno: 1679 | Diskuse

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma článku: 17.03 | Přečteno: 291 | Diskuse

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma článku: 45.94 | Přečteno: 9239 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 39 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 24.35 | Přečteno: 438 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 467 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse
Počet článků 273 Celková karma 26.72 Průměrná čtenost 2433

Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...