Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Teroristické útoky migrantů za březen 2019

Utrecht, Milano a unesený tanker – zločiny spáchané migranty v Evropě byly akty terorismu. Průběžná kronika. 

Od začátku migrační krize se teroristické útoky staly natolik běžnou věcí, že už je média ani podrobně nesledují. Zato jsme v uplynulém měsíci byli masírováni zprávami o útoku na Novém Zélandě, který spáchal psychicky vyšinutý jedinec s prokazatelným úmyslem manipulovat veřejnost.  Bohužel se tato technika prosazování politického názoru ve společnosti stává stále běžnější, zatím naštěstí ne u nás. Bezpečnost je dnes nejcennějším statkem České republiky.

Přináším zde shrnutí teroristických útoků spáchaných migranty v Evropě v měsíci březnu, vracím se k nim, protože u všech se zpochybňoval teroristický motiv a spojení s islámem.

Utrecht 18. 3. 2019

Zhruba v 10.50 ráno začal migrant z Turecka Görken Tanis střílet na lidi v tramvaji u zastávky 24. října. Na místě zemřely 3 oběti, dne 28. března bylo oznámeno – bez pozornosti médií – že zemřela čtvrtá. Výrazem turecký migrant mám na mysli, že se narodil v Turecku – to jen pro aktivisty, kteří pořád tvrdí, že teror nepáchají migranti, ale muslimové narození v Evropě.

O pachateli se zjistilo, že se přiklonil k radikálnímu islámu, jeho otec a bratr byli salafisti. Po činu byl v autě, kterým chtěl ujet nalezen motivační dopis. Zatkli ho až v 18.40 večer. Týž den premiér Rutte prohlásil, že teroristický motiv „není vyloučen“. Vzápětí byly zatčeny 2 osoby pro spolupachatelství  (betrokkenheid bei de aanslag), což by znamenalo, že šlo o organizovaný útok a ne o čin osamoceného pachatele motivovaný možná osobními důvody. U obou zatčených policie tají jména, zveřejnili jen, že jde o bratry ve věku 23 a 27 let. Ve zveřejněném zatykači prokurátor uvedl, že útočník je obviněn z „vraždy popř. zabití s teroristickým úmyslem“ (moord c.f. doodslag met een terroristisch oogmerk).

Milano u letiště Linate 20. 3. 2019

Migrant ze Senegalu (tj. narozený v Senegalu, ne v Evropě) unesl autobus s 51 dětmi, které chtěl v autobuse upálit. Útočník se jmenoval Osseynou Sy, alespoň má pas na toto jméno, ale v Itálii si nechával říkat Paolo. Vlastně se vůbec neví, kdo to ve skutečnosti je. V Itálii žil od roku 2004, měl za ženu Italku, ale rozvedl se. Pracoval jako řidič školního autobusu a toho dne vezl 51 dětí do střední školy Vailati di Crema ve městě Crema. Zavřel jim dveře a za jízdy poblíž letiště Linate zapálil autobus, ve kterém předtím rozlil benzín. Podle původního úmyslu, který sdělil pasažérům za jízdy, chtěl autobus dovést na letiště Linati, kde provede masakr ("fare una strage"). Zřejmě je tedy chtěl upálit až na letišti a udělat šou pro média.

Děti se zachránily tím, že jednomu se podařilo mobilem poslat zprávu rodičům a ti zavolali policii, podle dalších zpráv jedno z dětí kontaktovalo přímo linku 112. Policie pak autobusu zablokovala cestu a po zastavení se dětem podařilo uprchnout z hořícího autobusu rozbitým zadním oknem. Senegalský řidič v této situaci vzal 2 studenty jako rukojmí, ale policii se podařilo jej odzbrojit. Jak to že nikdo ze studentů neuhořel? 12 jich bylo hospitalizováno a ostatní zachránilo zřejmě to, že na místě blokády začali zachránci okamžitě s hašením. Milánský prokurátor Francesco Greco přirovnal záchranu dětí k zázraku.

Pachatel na děti řval: „Dnes se odtud nikdo nedostane živý“ a že jeho útok je pomsta za migranty utopené ve Středozemním moři. Vinil z toho italské ministry Salviniho a Di Marcho, ale upálit chtěl pasažéry autobusu.. U pachatele se dodnes neobjevily žádné souvislosti s islámem, ani radikalizací, ale při přelíčení veřejně prohlásil, že „věci dělá politicky“. Zjistilo se, že před útokem rozšiřoval video s výzvou, aby Afričané potrestali Evropu, které spojil s bojovým heslem: "Africa sollevati" Afriko povstaň!" Hlavní prokurátor Milana Francesco Greco jej obvinil z "masakru a únosu osob, s přitěžujícím teroristickým úmyslem". ("per strage e sequestro di persona, con l’aggravante del terrorismo“).

Unesený tanker 28. 3.

Poslední případ je velmi výstižný pro metody migrace. Civilní tanker byl unesen skupinou asi 108 migrantů, které předtím zachránil z moře. Byla to turecká loď Elhiblu 1 plující pod vlajkou Palau a jelikož migranty nabrali blízko libyjských vod, chtěli je odvést do Tripolisu. Když ovšem migranti zjistili, že je loď neveze do Evropy, ale do Libye, začali se bouřit. Posádka měla jen 12 mužů proti 108. Líčení se rozchází v otázce, zda použili násilí. Kapitán lodi ale tenkrát uvedl v hlášení, které posílal do libyjského přístavu, ať mu pošlou někoho naproti, protože mu jde o život. Naposledy hlásil „Jsme v rukou pirátů.“ Posádka rozhodně byla ohrožená. Z Tripolisu ale nic neposlali, takže kapitán loď obrátil a vyrazil směrem k Evropě. Poblíž Malty pak loď obsadil oddíl maltských speciálních jednotek a odvezli je do přístavu Senglea na Maltě.

Druhý den poté začaly neziskovky tvrdit na sociálních sítích, že prý kapitán změnil výpověď. K žádnému útoku migrantů prý nedošlo, kurz změnil, jelikož viděl, že jsou vyděšeni. Migranti prý jen mírově „převzali loď“. Migrantů se začala zastávat německá neziskovka Sea Eye, která prohlásila, že prý je chtěla sama zachránit svou lodí (a také odvést do Evropy, bez ohledu na to, jak daleko od Evropy byli). Ten tanker vlastně úplně překážel! Celá zvěst o násilí a teroru na lodi je prý čirý výmysl. Ve skutečnosti ale kapitán Nader El-Hiblu po přistání prohlásil, že migranti prý na lodi začali vše ničit kovovými nástroji, ohrožovali i posádku a převzali kontrolu lodi… Teď lobují neziskovky za to, aby tyto nebohé migranty přijal některý evropský stát. Jejich násilné chování (ke kterému dle nich prý vůbec nedošlo) bylo prý jen projevem zoufalství nad nelidským chováním Evropy. I vzdor očišťovací nátlakové kampani neziskovek bylo 5 pasažérů lodi na Maltě zatčeno.

Bylo by potřeba teroristické útoky migrantů v Evropě monitorovat pravidelně. Má někdo přehled, co vše se od roku 2015 už přihodilo? Když se neevidují, je to jako by nebyly. A mašinérie dezinformátorů a demagogů z neziskovek a mainstreamových médií a různých levicových extrémistických organizací jede naplno.

 

Zdroje (dle Kodexu blogera o aktuálních událostech)

Utrecht 

Prohlášení prokurátora o terorismu https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@105425/verdachte/

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/24/broers-eisen-schadevergoeding-voor-onterechte-arrestatie-na-schietpartij-utrecht-a3954384

o něm https://www.telegraaf.nl/nieuws/3315014/internetbankieren-nekt-tramschutter-utrecht?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=seeding-telegraaf

Milano 

https://www.7giorni.info/cronaca/peschiera-borromeo/terrore-sulla-paullese-autista-da-fuoco-all-autobus-con-a-bordo-una-scolaresca-di-crema.-tutti-salvi..html

https://www.lavocedeltrentino.it/2019/03/22/osseynou-sy-aggredito-in-carcere-lagghiacciante-e-sconvolgente-audio-del-terrorista/

https://www.cagliaripost.com/milano-tentata-strage-del-bus-e-terrorismo/ 

unesený tanker (příklady)

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/501016-migranti-z-afriky-unesli-lod-maltske-namornictvo-zasahlo.html

https://www.scmp.com/news/world/europe/article/3003929/it-was-horror-captain-who-rescued-migrants-feared-death-when-they

o organizaci Sea Eye např. https://www.dailysabah.com/europe/2019/03/27/malta-forces-rescue-turkish-tanker-hijacked-by-migrants-in-the-mediterranean 

jejich kampaň https://twitter.com/hashtag/ElHiblu1?src=hash 

Autor: Ivo Cerman | úterý 2.4.2019 20:08 | karma článku: 46,51 | přečteno: 6832x
  • Další články autora

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma: 27,83 | Přečteno: 836x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1771x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma: 17,68 | Přečteno: 368x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma: 45,94 | Přečteno: 9325x | Diskuse| Média

Ivo Cerman

Obhájce terorismu na Fakultě humanitních studií UK

Stávkující humanistická fakulta chce prý peníze na „kvalitu“, ve skutečnosti za vaše peníze živí antisemitskou propagandu.

18.10.2023 v 9:32 | Karma: 37,16 | Přečteno: 1525x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  10:24

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Nejvyšší soud odmítl dovolání střelce z úřadu práce. Potvrdil mu doživotí

26. dubna 2024  10:15

Nejvyšší soud potvrdil Jiřímu Dvořákovi doživotní trest vězení za násilné útoky na několik žen v...

Tohle je nenávist, řekl o protestech za Gazu Trump. Kampus stále nevyklidili

26. dubna 2024  9:29

Kolumbijská univerzita v New Yorku odložila ultimátum, podle něhož měli protestující propalestinští...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,13
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.