Greta vyzývá k nepokojům v Německu

17. 08. 2019 9:34:54
Kázání v Hambašském lese. Ani šílené Německo prý nebojuje s klimatem dostatečně, musí nastoupit jiné prostředky.

Hned z konference v Lausanne vyrazil cirkus s Gretou Thunbergovou do Hambašského lesa v Německu, aby zde podpořil protesty ekologů. Uvážíme-li, že z Lausanne mohla Greta vyrazit v sobotu 10. 8. a v lese hovořila už 13. 8., dojde nám, že si musela vypomoci neekologickými dopravními prostředky. Ale moment, teď se dívám, že tam byla ještě dřív! Už 10. 8.! Das nenne ich eine erstaunliche Schnelligkeit! Trasu dlouhou přinejmenším 575 km by musela dle maps.google jít pěšky asi 120 hodin – bez přestávky. Musela by jít 5 dní bez přestávky, pokud k tomu přidáme odpočinek, trvalo by to o pár dní déle. Na kole 40 hodin, tj. dva dny. Zastavil jsem se u toho, protože na dopravě je už teď vidět očividné pokrytectví těchto kosmopolitních věrozvěstů nového ekologického světa, stejně jako dvojí metr médií, která na to nepoukazují. Napomáhají tím představě, že tyto přehnané plány jsou uskutečnitelné.

Už na konferenci COP24 do Katowic, kde se 4. 12. 2018 představila světu, se musela ona, její tým i další věrozvěsti dostat normální technickou dopravou, přesto tam kázali a zakazovali, jako by tam skočili časoprostorem. Teď, když média přinášejí přesné informace o datumech veřejných vystoupení zázračné vizionářky, už není pochyb o tom, že předstírání „zázračného přemisťování“ je podvod. Za letošní půlrok toho projezdila – i se svým týmem – tolik, že zatížila přírodu mnohem víc než běžní lidé, kteří cestování potřebují párkrát za rok k práci a kterým to chce zakazovat. Možná jezdí všude elektromobilem, ani ten ovšem není bez zátěže pro přírodu. Zejména potřebuje elektřinu.

Když ekologie ničí přírodu

A o tu jde právě v Hambašském lese. Tato rozlehlá přírodní památka v Nordrhein-Westfalen je ničená kvůli ekologickým opatřením zaváděným německou vládou. Mám na mysli odstavování jaderných elektráren, o němž bylo rozhodnuto v roce 2011, kdy vybuchla Fukušima. Většina už byla odstavena, zbylých sedm má být zavřeno do roku 2022. Tím se zvýšily nároky na elektřinu z tepelných elektráren a ty potřebují uhlí. Proto se rozšířila povrchová těžba hnědého uhlí, která zasáhla Hambašský les.

Řešení „bojovníků“ je prosté: víc demonstrací, víc zákazů, víc zavřených elektráren. Takhle se to dělá. Když to nejde silou, půjde to větší silou. V Hambašském lese probíhají nevímjakdlouho demonstrace, které požadují okamžité zavření jaderných i tepelných elektráren. Vždyť to řešení je tak jednoduché! Proč to ostatní nechápou?

Greta zasahuje

A tuto logiku přišla podpořit také slavná švédská podvodnice a její cirkus. RWE musí okamžitě ukončit těžbu v lese. A je to. Německo schytalo také ostrou kritiku. Tepelné elektrárny na uhlí musí zavřít dřív, než se naplánovalo. Uhlí musí skončit okamžitě. OKAMŽITĚ. Kdyby RWE, nebo německá vláda neposlouchala, má nastoupit „občanská neposlušnost“. A pro jistotu na 20. a 27. 9. vyhlásila v Německu veřejné protesty.

K tomu se ozvala policie, zaměstnanci RWE i Michael Mertens z policejních odborů. V Hambašském lese prý nejde o nenásilné občanské protesty. Na zaměstnance RWE i na policisty hází aktivisti zapálené Molotovovy koktejly, střílí na ně z praku, hází na ně kameny a ničí jim majetek. Na akcích se podle nich podílí extrémní levice. Já jen dodávám, že protesty v Hambašském lese organizuje Aktionsbündnis Ende Gelände a do lesa za Gretou přišla i organizátorka pátečních Fridays Luisa Neubauer. Je dobré mít o těch lidech informace.

Výběr dvou zdrojů (dle pravidel blogera):

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/greta-thunberg-vermummte-fuehrt-klima-kids-durch-hambacher-forst-63885660.bild.html

https://www.zeit.de/politik/deutschland/2019-08/hambacher-forst-greta-thunberg-braunkohle-ausstieg

Autor: Ivo Cerman | sobota 17.8.2019 9:34 | karma článku: 48.07 | přečteno: 21292x

Další články blogera

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma článku: 26.60 | Přečteno: 640 | Diskuse

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1654 | Diskuse

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma článku: 17.03 | Přečteno: 290 | Diskuse

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma článku: 45.94 | Přečteno: 9235 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 60 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 23.27 | Přečteno: 329 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.56 | Přečteno: 519 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.29 | Přečteno: 234 | Diskuse

Jiří Turner

Tomáš Klus, Tomáš Halík a jiní „pomatenci“

Co intelektuál, to antisemita a nepřítel Izraele a FF UK jako líheň „hamásníků“. A pak tu máme ty naše angažované umělce, jako je Klus. Emoce, které vyvolává palestinsko-izraelský konflikt, už asi mnohým trochu zatemňují mozek.

18.3.2024 v 11:05 | Karma článku: 31.00 | Přečteno: 5582 | Diskuse
Počet článků 273 Celková karma 26.44 Průměrná čtenost 2432

Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni. 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...