Pokus o další utopii v USA skončil krvavě

7. 07. 2020 14:07:40
Víkendové střílení revolucionářů v Atlantě vedlo ke smrti 8letého dítěte. Proč o tom veřejnoprávní ČT vůbec neinformuje????

Právě když jsem o víkendu psal blog o utopistických komunitách v USA, začaly se na internetu objevovat další zprávy o zcela novém experimentu. V pondělí se ukázalo, že tentokrát to skončilo vážně tragicky. A američtí „revolucionáři“ se z toho nepoučí, to mi věřte.

Místo činu Atlanta

V blogu jsem psal o vytváření komunit v Minneapolis a v Seattlu. O víkendu se ale vyskytl další takový případ v Atlantě, ve státě Georgia, na jihu USA. V tomto městě došlo 12. 6. k neúmyslnému zabití Raysharda Brookse. Jen na doplnění vysvětlím, že policejní hlídka k němu byla tehdy přivolaná, protože svým autem, ve kterém spal, blokoval drive-in restaurace Wendy ́s. (Je to blízko University Avenue, v jižní části města.) Místo aby odjel, tak se s policisty začal hádat a jednomu sebral taser, se kterým je pak ohrožoval. Při útoku taserem ho druhý z policistů zastřelil. Dle médií se choval naprosto nenásilně, vůbec neprovokoval. Útok taserem zřejmě není útokem. Restauraci Wendy ́s černoši hned druhý vypálili a (při tom spálili i několik aut v okolí).

Z osobní zkušenosti z Atlanty chci jen podotknout, že to je město, kde černošská většina je spíše apatická, postávají na rozích ulic v hloučcích, nijak se neprojevují. Existuje tam taková segregace v každodenním životě. Běloši po ulicích nechodí pěšky, jezdí autem, z jednoho klimatizovaného prostoru do druhého, takže se svými černošskými sousedy se na ulici vůbec nepotkávají. Já jsem v Atlantě chodil pěšky, takže jsem poznal úplně jiný svět... Mimochodem, Atlanta je sídlem CNN a Coca Coly a také rodištěm Martina Lootera Kinga, který zde má velké Muzeum lidských práv. Jeho kult je zde všudypřítomný.

Autonomní zóna Wendy ́s a Secoriea Turner

O tomto víkendu 4.-5.7.2020, kdy se slavil Den nezávislosti, měla skupina černochů hlásících se k Black Lives Matter skvělý nápad. Zaberou okolí vypálené restaurace a vytvoří tam „autonomous zone“ jako v Seattlu. Podobně jako v Seattlu postavili do ulic v okolí betonové zátarasy, vše posprejovali a začali „vládnout“. Podle toho, co následovalo, spočívalo jejich vládnutí hlavně v buzerování kolemj(e)doucích a okrádání. Nezůstalo jen u krádeží, jelikož byli ozbrojeni a bůhví s kým během víkendu usilovně bojovali. Celková bilance je dle policie 11 případů střelby, která si vyžádala 31 obětí, z toho 26 raněných a 5 mrtvých. To už je samo o sobě celkem silné, že ano?

Bohužel mezi lidmi, kteří bezelstně vjeli do „autonomní zóny“ byla i paní Turnerová se svou 8letou dcerou. Z popisu situace to celkem chápu. Jela po mezistátní dálnici 85, sjela z ní, aby zaparkovala. A tu zjistí, že před ní jsou betonové zátarasy a nějací dva černoši se samopaly po ní něco chtějí. Paní Turnerová chtěla zaparkovat. Zřejmě nerespektovala betonové zátarasy a oba hlídači jí ukázali, jak by vypadala spravedlnost v bezestátních zónách podle anarchistických ideálů. Jednoduše na ní bez varování začali střílet. Bohužel při tom zabili její dceru. Jmenovala se Secoriea Turner, můžete si to ověřit na googlu, jestli mi nevěříte. Teprve potom starostka Keysha Lance Bottom z demokratické strany zakročila proti nové autonomní zóně. Policie utopistickou zónu rychle zlikvidovala.

ČT vám lže

Po přečtení těchto znepokojujících zpráv jsem si říkal, že ověřím, jestli o víkendovém střílení v Atlantě informovala ČT. Ve Událostech ČT byla sice v pondělí, tj. po událostech, kdy se už o všem vědělo, odvysílána velká reportáž zpravodaje Davida Miřejovského o „předvolební situaci v USA“. Ta je ovšem pojata jako veselá propagace demokratické strany. Zpravodaj ČT zde pohovořil s političkou ze zmíněné strany, zasmáli se na sebe, on za naše poplatky natočil reportáž o tom, jak je nutné, aby levice zvítězila a ČT to vesele odvysílala. Veřejnoprávní pohodička. ČT ve svém zpravodajství dělá, jako by „nepokoje“ v USA už skončily. Jako by se tam už nic nedělo. Jednoduše uplatňuje model, který si vytvořila ve zpravodajství o izraelsko-palestinském konfliktu. Manipuluje diváky, neinformuje je o celkovém obrazu, ale selektivně vynechává informace o nesprávných činech levicových hrdinů, kterým se snaží vytvořit pozitivní image.

Události v Atlantě mají ale větší význam. Podaly velmi tragický důkaz o tom, že realizace líbivých mediálních představ o „dobru“ vede k velmi zlým důsledkům. Levicoví rasisté bez obav odstraňují instituce státu v domnění, že vše tak nějak vyplyne z rasově vrozených vlastností. Zapomínají na obecnou lidskou přirozenost. Každý průměrně inteligentní člověk může snadno předvídat, co se stane, když odstraníte policii a dáte lidem na vědomí, že krást se může...když navíc začnete glorifikovat levicové násilí a teror... Tragická smrt dítěte byla zcela zbytečná a mohlo se jí předejít.

Reportáž ČT z 6. 7. 2020 https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/220411000100706/video/777628

Zpráva o víkednovém střílení: https://www.ajc.com/news/breaking-news/year-old-girl-killed-over-injured-atlanta-holiday-shootings/YoUFnGBJ10uOk54e72oQCL/

Zpráva o zabití Secoreie Turner https://www.ajc.com/news/breaking-news/police-child-shot-killed-atlanta/gePIuT0NSJFUITL5Q3eiKK/

další zpráva https://www.newsbreak.com/news/0PX0nX2A/atlanta-shooting-victim-secoriea-turner-was-full-of-joy-feisty-spirit

rapper I.T. obviňuje ze smrti dítěte policii (!) https://sandrarose.com/2020/07/rapper-t-i-suggests-atlanta-police-are-on-a-shooting-spree/

Autor: Ivo Cerman | úterý 7.7.2020 14:07 | karma článku: 42.84 | přečteno: 2242x

Další články blogera

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma článku: 26.60 | Přečteno: 639 | Diskuse

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1654 | Diskuse

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma článku: 17.03 | Přečteno: 290 | Diskuse

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma článku: 45.94 | Přečteno: 9235 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 20.96 | Přečteno: 300 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.36 | Přečteno: 442 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 857 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 604 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2793 | Diskuse
Počet článků 273 Celková karma 26.44 Průměrná čtenost 2432

Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni. 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...