Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Secoriea Turner nebylo jediné dítě

Black Lives Matter vyvolaly 4. 7. kolotoč násilí, jehož obětí se nedá dopočítat. Podívejme se, jak to média cynicky zahlazují. 

Původně jsem vážně neměl v plánu se tomuto tématu věnovat tak dlouho. Při dalším ověřování informací o znepokojujícím zabití 8leté Secorie Turner jsem ale zjistil, že to na Den nezávislosti bylo mnohem horší. Jednak mi nad tím zůstává rozum stát, jelikož se přeci jen nebavíme o Somálsku, ale o USA, jednak mě dráždí cynické překrucování reality ze strany marketingu a médií. Myslím, že si zasloužíme vědět celou pravdu.

O víkendu na Den nezávislosti se v USA střílelo snad všude. Nejvíce v Chicagu a Detroitu, dále v řadě menších měst, včetně Washingtonu D.C. Číslo 26 mrtvých, které jsem uvedl posledně dle wikipedie, je po tomto víkendu mnohem větší. Jen v samotném Chicagu bylo během víkendu zasaženo střelbou 80 až 87 lidí, z toho 15 zemřelo, celkové číslo obětí v Chicagu od začátku protestů za George Floyda přesahuje 180 postřelených. Z toho 29 zemřelo. Tohle není běžné „násilí v černošských komunitách“, jak to bagatelizuje CNN, jelikož o víkendu to byly protesty vyvolané Black Lives Matter úmyslně na Den nezávislosti, aby se tím ukázala zrada odkazu zakladatelů, porušování práv černochů a s cílem odbourávat stát. Mělo to být morální obvinění… Hlavní „zásluhu“ BLM za chystané protesty oceňuje třeba tento komentář CNN napsaný 2. 7., tedy před střílením. 

Nese Black Lives Matter odpovědnost?

BLM je decentralizovaná organizace, která dává hlavně „podněty“ ke kampaním skrz sociální sítě. Mohou si tedy volně přisuzovat zásluhu nebo odmítat vinu, nejen za své činy, ale i za to, co udělají lidé na základě jejich podnětů, které se mohou vztahovat ke konkrétnímu času nebo místu. Mají centrální web, pak pobočky/“kapituly“, které si musejí zřídit identitu nezdaněné charitativní organizace („fiskálního sponzora“ 501©(3)). Kapitul je v USA 14, mají weby a účty na twitteru a facebooku. (Zde seznam.) Financují se z darů od bohatých firem.  Leccos napoví programové cíle kapitul. V Chicagu, kde je situace nejhorší, sídlí kapitula BLM, která nechce posílení policie, chce policii zbavit peněz „defundovat“ a místo toho financovat reedukační sociální programy (tj. chce peníze pro své aktivisty). Chce zrušit policejní akademii a vytvořit „Občanskou radu pro policejní zodpovědnost“ (CPAC), která by asi na polici dohlížela. Odmítá přijmout do ní osoby zvolené či jmenované buržoazií, tj., chce členy CPAC „demokraticky“ jmenovat sama. I kdyby násilí na Den nezávislosti nevyvolala, tak takovýmto programem aktivně pomáhá udržovat policii slabou a násilí dává volnou cestu. A to i když momentální vlna násilí vedla k smrti několika dětí…

Množství zabitých děti je skutečně výmluvným symptomem zhoršené situace v celých USA. Secoriea Turnerová totiž nebyla jediná. Dětí zabitých při protestech o víkendu, na Den nezávislosti, je nejméně šest. Nebyly (snad) zabity úmyslně, zasáhly je „zbloudilé kulky“, ale zato je jejich smrt úmyslně kamuflována médii a ignorována levicí. Myslím, že lepší než další komentáře, bude podívat se rovnou na tyto případy a odcitovat, jak situaci hodnotili pozůstalí rodin. Jsou to vesměs černoši. Trpce zjistili, že Black Lives Matter na životech černochů vůbec nezáleží.

Střílení na Den nezávislosti (víkend 3.-5.7.2020)

Podívejme se nejprve do Chicaga. Zde se střílí dlouhodobě ode Dne Otců, tj. 21. 6. Počty obětí je těžko od sebe oddělit, ale během prvního období 21.-24.6. to bylo asi 104 zasažených, z toho 12 dětí. Už tehdy jich asi 5 zemřelo. Výmluvný je případ 13leté Amarie Jones, která byla zastřelena zbloudilou kulkou, když doma v obýváku tančila. Mezi zabitými byl i kojenec anebo 3letý kluk, který jel právě s otcem v autě. Na Den nezávislosti byla zastřelena 7letá Natalie Wallace, když si hrála s kamarády na dvorku svého domu. Při jiném incidentu byl tentýž den zabit 14letý kluk, jehož jméno se mi nepodařilo zjistit. Teď jsem ho zjistil: Varnado Jones.

Údajně byl tentýž den zabit další chlapec, jehož jména jsem se vážně nedopátral. V Detroitu, kde také probíhá dlouhodobé násilí, byla na Den nezávislosti zabita hispánská matka několika dětí Maria Gonzalez, 3 chlapci byli postřeleni. Série násilí v Chicagu a také v Detroitu je nekonečná. Oběti z víkendu vlastně zapadají do dlouhé série, která začala v červnu a pořád nekončí. Nepochybně byste i vy mohli objevovat pořád nové a nové případy, konce se nedá dopátrat…

Přesuňme se do hlavního města Washingtonu, DC. Zde byl o víkendu zabit 11letý Davon McNeal, když vyběhl z auta, aby si vzal zapomenutou nabíječku na mobil. Stalo se to během intenzivních protestů organizovaných Black Lives Matter, které vedly i zde k rozmachu pouličního násilí. Jeho dědeček měl k tomu cenný komentář: “We’re protesting for months, for weeks, saying, ‘Black Lives Matter, Black Lives Matter.’ Black lives matter it seems like, only when a police officer shoots a black person. What about all the black-on-black crime that’s happening in the community?

V Hooveru, v Alabamě, byl v pátek 3. 7. při střelbě v obchodním centru zabit 8letý Royta de´Marco Giles Jr. Tady šlo ovšem o hádku mezi nějakými puberťáky, z nichž jeden začal střílet. Chlapce zasáhl do hlavy. To je celkem 5 dětí o jednom víkendu, se Secorií Turnerovou 6. Její matka Charmaine Turner řekla "They say Black Lives Matter. You killed your own, you killed your own this time."

Reakce a „mediální realita“

V reakci k těmto případům bych chtěl především podotknout, že ke všem se volala policie, ne žádná futuristická „skupina rychlé převýchovy“. Po spáchání reálných zločinů nikdo neodmítá policii, nezpochybňuje její nutnost. Přesto Black Lives Matter nadále požaduje „defundovat“ policii a nahradit ji nějakou sociální službou, a to i v místech s velkou zločinností.

Odhlédneme-li od tragického obsahu zločinů, vyplatí se zastavit u jejich nulového mediálního dopadu. Jde o to, že pro Black Lives Matter znamenají tyto případy ohromný „marketingový průšvih“. Protesty, jež měly údajně vést k ochraně černošských životů, vyústily ve smrt hned několika černošských dětí. Už to by mělo vést minimálně k přehodnocení metod, neřkuli k debaklu celého hnutí, nebo aspoň k odhalení falešného charakteru jejich ideologie. Nejen že se nic z toho nestalo, ale navíc velmi ledabylý způsob, jakým BLM a média kauzu bagatelizují a překrývají, svědčí o tom, že ví o své silné mediální pozici. Starostka Atlanty i starostka Chicaga jednoduše prohlásily něco v tom smyslu, že smrt dětí je tragická, již nenaplní své sny, musíme reformovat nejen polici, ale i své komunity… (Naše média papouškují po amerických, třeba deník Právo zveřejnil o víkendových protestech velký článek, kde zdůraznil, že před Trumpovým hotelem v New Yorku spálili černošští aktivisté americkou vlajku, nic víc. Pozůstalí po obětech, či jejich přátelé, sbírají peníze, sbírají je vlastními silami, BLM, ani politici demokratické strany nikomu z nich nepomohli. Moderátor CNN Don Lemmon odmítl jakoukoliv vinu Black Lives Matter s tím, že BLM se zaměřuje jen na násilí páchané policisty, tady prý šlo o násilí „v našich černošských komunitách“. Nicméně tady šlo o vlnu násilí vyvolanou organizací Black Lives Matter a za to by nějakou odpovědnost nést mohli.

Zdroje

články o celkových obětech https://news.sky.com/story/secoriea-turner-eight-year-old-girl-among-several-children-shot-dead-over-independence-day-weekend-12022188 

https://people.com/crime/at-least-5-children-killed-gun-violence-july-4-weekend/ 

Chicago Tribune o zabíjení v Chicagu https://www.chicagotribune.com/news/breaking/ct-chicago-shootings-girl-killed-arrest-20200706-lw7uh5qja5fmtav2q5neald5qm-story.html 

Chicago Sun Times o Dni Otců https://chicago.suntimes.com/2020/7/3/21312862/hundreds-mourn-13-year-old-girl-killed-by-stray-bullet-while-dancing-in-living-room 

Royta de Marco Giles https://hooversun.com/news/two-more-people-charged-with-capital-murder-assault-in-river/ 

Maria Gonzalez https://www.wxyz.com/news/region/detroit/mother-killed-3-boys-shot-in-violent-string-of-weekend-shootings-in-detroit 

Autor: Ivo Cerman | pátek 10.7.2020 9:55 | karma článku: 37,98 | přečteno: 1305x
  • Další články autora

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma: 27,83 | Přečteno: 826x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma: 35,84 | Přečteno: 1761x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma: 17,45 | Přečteno: 363x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma: 45,94 | Přečteno: 9319x | Diskuse| Média

Ivo Cerman

Obhájce terorismu na Fakultě humanitních studií UK

Stávkující humanistická fakulta chce prý peníze na „kvalitu“, ve skutečnosti za vaše peníze živí antisemitskou propagandu.

18.10.2023 v 9:32 | Karma: 37,16 | Přečteno: 1522x | Diskuse| Média

Ivo Cerman

Neříkal jsem, že učebnice má být národovecká, ale realistická

Hlavní autor učebnice mylně tvrdí, že jsem ji kritizoval z pozic „dojemné obrany češství“. To je ale nepochopení Jardo.

31.7.2023 v 11:01 | Karma: 18,94 | Přečteno: 569x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Propaguje nová učebnice dějepisu socialismus?

Nová učebnice soudobých dějin pro ZŠ by měla vychovávat občany pro stát, připravuje ale spíš komparsisty pro marketingové kampaně.

28.5.2023 v 11:58 | Karma: 22,19 | Přečteno: 832x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Kauza edukátorů na ÚSTR. Vážně je dějepis v ohrožení?

Ve sporu o ÚSTR je vše přesně naopak, než tvrdí média. Odchod rudých edukátorů z ústavu je možná dobrá věc.

22.4.2023 v 13:58 | Karma: 20,15 | Přečteno: 695x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Kunderův Unesený Západ. Co na to dnešní historik?

Patří Ukrajina na Západ? Pozor tento blog obsahuje nebezpečné informace, které jste se v dějepise neučili!

10.4.2023 v 9:09 | Karma: 29,27 | Přečteno: 994x | Diskuse| Kultura

Ivo Cerman

Co si lidé myslí o stávce filozofických fakult

Pořád si někdo z děkanů filozofických fakult myslí, že „stávka“ 28. 3. je dobrý nápad? Pak by si měli přečíst tohle.

23.3.2023 v 14:03 | Karma: 34,77 | Přečteno: 1280x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Historické objevy, které během covidu zapadly

Chodíval jsem kolem zavřených knihkupectví a bylo mi líto, že o nových knížkách k dějinám raného novověku se nikdo nedozví.

19.2.2023 v 13:25 | Karma: 14,91 | Přečteno: 402x | Diskuse| Kultura

Ivo Cerman

Kdo odvrátil migrační pohromu? Babiš to nebyl

Přivlastňuje si zásluhy Tomáše Haišmana, ve skutečnosti Babiš odpůrce otevřených hranic nikdy nepodpořil.

27.1.2023 v 13:40 | Karma: 19,94 | Přečteno: 573x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Z historie atentátů na Babiše

Jde o starý trik, který marketingoví odborníci moudrého gubernátora opakují už řadu let. Neskočte mu na to!

22.1.2023 v 13:13 | Karma: 28,96 | Přečteno: 907x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

„Tati, to bude Babiš bojovat sám se sebou?“

Jak děti reagovaly na Babišův předvolební billboard. Jeho mediální obraz přeci nedává smysl! Prý tu vlastně nevládl on, ale nějací "mocní"?

13.1.2023 v 11:07 | Karma: 25,25 | Přečteno: 719x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Jak jsem hledal ukrajinské dějiny svobody

Je Ukrajina nacionalistická, nebo demokratická? Zajímá ukrajinské historiky jen „nezávislost“, nebo i „práva a svobody“.

7.1.2023 v 13:35 | Karma: 22,05 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Od roku 1781 je normální být svobodný. Změní se to?

V nové knížce o zrušení nevolnictví ukazuji, jak se nesvoboda stala výjimkou z pravidla. V době postcovidové se nám to obrací.

17.12.2022 v 12:02 | Karma: 23,43 | Přečteno: 569x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Říkali, že v Čechách žádné nevolnictví neexistovalo

Podle progresivních osobností vděčíme za blahobyt otrokům a měli bychom platit reparace. Copak u nás žádné nevolnictví nebylo?

9.12.2022 v 15:28 | Karma: 28,07 | Přečteno: 837x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

5. Sametová revoluce už je vědecky vyvrácená

Pracovníci Ústavu pro soudobé dějiny AVČR vědecky vyvrátili, že Sametová revoluce znamenala revoluční změnu.

20.11.2022 v 17:07 | Karma: 31,61 | Přečteno: 1179x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Il Boemo pornografico

Komunisti dělali z Myslivečka revolucionáře, režisér Petr Václav z něj udělal Casanovu. Ale účast Collegia 1704 z něj dělají unikátní hudební film!

5.11.2022 v 9:39 | Karma: 24,61 | Přečteno: 652x | Diskuse| Kultura

Ivo Cerman

Demonstrace klimatických tyranů v Praze

I při demonstraci v Praze 21. 10. šlo o to státu něco nedemokraticky, přes hlavy občanů vnutit. Bude nám poroučet marketing?

21.10.2022 v 19:20 | Karma: 42,10 | Přečteno: 1813x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.