Trumpa porazí COVID a česká média opět selhala

4. 11. 2020 20:49:23
Bylo 18.10 a novinky.cz pořád nezaregistrovaly, že Trump ztratil Arizonu. Levice nasadila vydírání COVIDEM, pouliční násilí i hrozby soudy. Nejsilnější zbraní byla média a konformismus.

Nechápu, proč naše média ohlašovala Trumpvo vítězství v okamžiku, kdy měl pořád méně elektorálních hlasů než Biden. Odpoledne ztratil Arizonu s 11 hlasy, rozdíl skočil na 238 pro Bidena a 213 pro Trumpa a naše média si toho několik hodin nevšimla. Ani teď, když píšu tyto řádky, se to ještě u nás neví. Wisconsin a Michigan nezíská, Nevada má jen 5 hlasů, Severní Karolína a Georgia může být Trumpova, ale Pennsylvanie je nejistá, tu demokrati nepustí, i kdyby trakaře padaly.

Nejde o Trumpa, ale o „velký skok vzad“

Tyto volby nebyly o Trumpovi, nebyl to souboj dvou kandidátů, bylo to referendum o západní civilizaci. Krajní levice, která zcela převzala demokratickou stranu, média i instituce humanitních věd, přidala k tomu „marketingové neziskovky“ a nakonec i násilnické bojůvky během „pokojných nepokojů proti policii“, má program natolik jednoduchý a natolik v rozporu s realitou, že si jeho splnění skutečně vyžádá zásadní změnu „systému“, neboli odstranění parlamentní demokracie. V narážce na předsedu Mao Ce Tunga bych jejich program shrnul heslem „velký skok vzad“, protože jejich cílem je nahrazení transparentní zastupitelské demokracie rovnoprávných občanů jakousi netransparentní teokracií, kde o pozici lidí rozhoduje především jejich rasa. Ano, jsou to rasisti.

A bohužel jejich program převýchovy zahrnuje odtržení lidí od reality, jež lze docílit jen s pomocí médií a humanitních věd, protože jejich nejsilnějším argumentem je, že západní civilizace je natolik špatná a „od původu“ (rasového) zkažená, že je třeba ji vyvrátit (pro dobro ostatních, planety a klimatu). Realita je překrývaná filtrem jednoduchého schématu, jenž lidem ukazuje nepřítele, kterého je třeba zničit, a to se týká také „přeinterpretování“ dějin USA, zejména raných dějin 18.-19. století.

Tu změnu vyjadřují už technické nápady na změnu, které padají ve snaze pojistit si vítězství od Trumpa i po Trumpovi a které by nakonec vedly k tomu, že se voličům vezme pravomoc rozhodovat o osudu svojí země. Od Trumpova vítězství v roce 2016 to byly postupně tyto plány: nařídit sboru elektorů, aby nehlasovali podle výsledků voleb, ale podle svědomí (tzv. akce Hamilton electors), umožnit volení ilegálním imigrantům, anulovat výsledek voleb impeachmentem prezidenta, zvrátit výsledek voleb tím, že s pomocí médií vytvoří zdání, že Trump vyhrál díky špionážnímu zásahu Ruska a udělat z něj tak vlastizrádce, vytvořit si ozbrojenou paži v podobě lépe vyzbrojených složek „antifa“ , jejichž řádění od června do září 2020 je způsobem ekonomického vydírání měst, využít omezení pohybu v době lockdownu k zabránění volbám, vnucení voleb přes korespondenci, oddálit datum konečného sčítání korespondenčních hlasů tak, aby se pojistila převaha v případě Trumpova vítězství (zejména v Pennsylvanii), navýšit počet států povýšením Portorika a Districtu of Columbia, snížení věku voličů, odstranění souboru elektorů a přeměnu rozpočtu hlasů tak, aby byly prakticky znehodnoceny hlasy od států z vnitrozemí (heslo: „mají méně obyvatel než LA county! – LA county má 10 mil obyvatel). Samozřejmě také navýšit počet členů Nejvyššího soudu tak, aby měli demokraté většinu a pojistili si příznivé rozhodnutí při přezkoumání voleb.

Potlačení svobody médií: odříznutí od reality

Ale nejúčinnější bylo vytvoření mediální reality za pomoci totálního potlačení svobody slova a pak dušení občanů přehnanými opatřeními kvůli COVIDU-19. Potlačování svobody slova můžeme ilustrovat na osudech moderátora Tuckera Carlsona z televize FOX NEWS, jež je zároveň jediná velká nelevicová televizní společnost v USA. Dřív v době, kdy hlavním pořadem FOXu byly Kelly Files, vedl Tucker noční diskuzní pořad, kam zval skutečné levičáky, nechával je tam říkat jejich hrozné nápady a pak jim to vyvracel. Musím říct, že to bylo velmi působivé. Na webu se druhý den objevovaly clipy s názvy jako „crazy liberal gets OWNED by Tucker Carlson“ apod. Po odchodu Megyn Kelly z FOXU převzal hlavní večerní pořad, který dostal název TUCKER CARLSON TONIGHT a pokračoval v konfrontacích s levičáky. Poslední dobou už mu tam ale levičáci nechodí, místo toho proti němu vedou špinící kampaně (tzv. smearing) přes jiné velké televizní společnosti. Vytvořili mu identitu rasisty, white supermacisty a pro jistotu také New York Times před dvěma lety zveřejnil jeho soukromou adresu, aby pak jeho dům navštívila horda antifa. Musel se přestěhoval, ale New York Times na něj nasadili reportéra Murrayho Carpentera, který jeho adresu zveřejnil znovu. To zveřejnil Tucker na svém twitteru 21. 7. 2020.

Pak přijdou na řadu big tech - youtbe a twitter a jejich algoritmy. Když se přiblížily volby, ukázalo se, že zadáte-li do youtube „Tucker Carlson Tonight“, neobjeví se vám odkaz na pořad, ale klip „Why white supermacists like Tucker Carlson“. Následovalo několik dalších odkazů o tom, že Tucker je rasista, že je misogynista, že šíří rasismus atp. Jeho pořad jste mohli najít, jen když jste za název přidali přesné datum vysílání, např. 10/29/2020. I pak to ale nebylo jisté. Je to většinou na fanouškovských kanálech, jednou jsem si jeden takový díl Tuckera Carlsona rozkoukal s tím, že večer se na to dodívám. Když jsem to zapnul večer, youtube ten kanál mezitím vymazal „pro četné porušování pravidel...“ Zavírání účtů, vymazávání kanálů a samozřejmě volná cesta pro „twitter mob“ , to byla jedna část příběhu. Toto tažení vycházelo z představy, že facebook a twitter umožnily „šíření dezinformací“ (tj nevhodných informací) a tím pomohly Trumpovi k vítězství v roce 2016.

Jelikož jsem před volbami navštěvoval i Trumpův pověstný twitter, uvědomil jsem si, že ještě účinnější zbraní byla nakonec opatření kvůli coronaviru. Trumpovy tweety jsou plné, úplně plné naštvaných reakcí od Američanů, kteří mu nadávají, obviňují ho z „200 tis mrtvých na coronavir“ (dřív už uprostřed léta, ale udávala US média počet mrtvých na 650 tis, aby se to rovnalo počtu mrtvých z občanské války...). Tady vám nemohu doplnit vše, co s coronavirem v USA souvisí, jelikož to naše média zanedbala. Zde nás zajímá jen efekt na volby, a ten je zásadní. Prezident, který je vrahem svých občanů, to je argument. K tomu navíc patří dusivá opatření zavedená v některých státech levicovými guvernéry. Ta ničí živobytí lidí, a to doslova. Ničí i lidi. A oni s tím nepřestanou, dokud nebude po volbách, tedy po vítězných volbách. Je to druh vydírání, který ilustruje postoj učitelů v LA county. Jejich odbory Teacher ́s Union vyhlásily už v červenci, že učitelé se do škol nevrátí, dokud stát nepřijme opatření k „defundování policie“...jinými slovy, nevrátí se, dokud levice neporazí Trumpa. To je druh vydírání. Nelze se divit, že řada lidí raději nechá vlastní názor být a jednoduše ustoupí, aby umožnili návrat k normálnímu životu. Je to tak: buď nám dáte vítězství, nebo další 4 roky neumožníme návrat k normálnímu životu.

Po vítězství woke culture

Ale to mluvím o normálních lidech. Ty, kteří "kulturu bdělosti" neboli "woke culture" aktivně vytvářejí a šíří, tj. neziskováče, humanitní vědce a žurnalisty, ty žene konformismus. Pozoruji-li jednomyslnost svých kolegů historiků v USA, uvědomuji si, že jednají hlavně z konformismu. Nikdo z nich si nedovolí - ani já si to nedovolím- ozvat se v diskuzi na H-net proti módnímu trendu psát "dějiny policejní brutality", nikdo se neozve proti šíleným nápadům rušit to , či ono, nikdo se neozve proti rutinním oznámením různých rektorů a funkcionářů o údajně se množících útocích na černé spoluobčany na území campusu (útoky, o kterých nikdo neví...)

Ale ono to neskončí ani po vítězství. Nastane doba realizace radikálního krajně levicového programu. Biden sice v dubnu 2020 zvítězil v primárkách jako kandidát umírněný, ale očividně jen proto, aby se tím uklidnil většinový volič. Ve skutečnosti demokratická strana v čele s radikální „Squad“, a viceprezidentkou Kamalou Harris chce nadále uskutečnit „změnu systému“. Nejprve se ale prý bude účtovat s Trumpovými stoupenci, prý opravdu plánují čistky a nějaké „reconciliation commissions“ po vzoru Jihoafrické republiky, kde vznikaly po konci apartheidu. Ten nápad mi připomíná naše akční výbory...

Jestli se pletu a Trump vyhraje, budu se mýlit moc rád. (Teoreticky může pořád vyhrát. Kdyby získal všechny nesečtené státy, měl by i bez Arizony 274 elektorálních hlasů (nezapomínejme na Aljašku – 3 hlasy). Kdyby se po dopočítání hlasů v Arizoně ukázalo, že tam Biden nevyhrál, bude to ještě víc. (Ale to není pravděpodobné.) Ale bez Pennsylvanie, kterou demokrati nepustí, nezachrání Trumpa ani Arizona. Bylo by to jen 254 hlasů, s Arizonou bez Pennyslvanie jen 265. Bez Pennsylvanie Trump nevyhraje. )

Pro zasmání (nad českými médii) doporučuju komentář již dříve kritizovaného redaktora A2Alarmu M Schneidera "Trump slupne Bidena jako malinu". Proč se aktulane.cz diskredituje spoluprací s takovým nevěrohodným anarchistickým propagandistou?

Autor: Ivo Cerman | středa 4.11.2020 20:49 | karma článku: 39.09 | přečteno: 4214x

Další články blogera

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma článku: 27.33 | Přečteno: 722 | Diskuse

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 35.79 | Přečteno: 1679 | Diskuse

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma článku: 17.03 | Přečteno: 291 | Diskuse

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma článku: 45.94 | Přečteno: 9239 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 21.64 | Přečteno: 361 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 466 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2305 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 273 Celková karma 26.72 Průměrná čtenost 2433

Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...