Chauvina neobvinili z vraždy

22. 04. 2021 14:20:13
Zpravodaj ČT šíří dezinformaci, že zabití George Floyda bylo v soudním procesu uznáno a odsouzeno jako úmyslná vražda. Slouží tím americké krajní levici, ne občanům ČR.

Po úterní reportáži Davida Miřejovského v pořadu Události ČT mi bylo jasné, že tohle mě zase zaměstná. Ach jo, proč , proč nám tohle veřejnoprávní televize dělá? V úterý 20. 4. 2021 si pan stálý zpravodaj ČT znovu extrémně usnadnil práci a v reportáži o procesu s Derekem Chauvinem nám jednoduše převyprávěl jednostrannou propagandu demokratické strany a extrémní levice. To je jednoduchá práce. Jednoduše vezme jejich prefabrikované schéma a bez ověřování, bez vlastní práce, jej v češtině převypráví.

Miřejovský opakovaně tvrdil, že Chauvin byl obviněn z „vraždy“ bez bližší specifikace, tím nahrál argumentu krajně levicových protestujících, kteří už dlouho šíří hrozbu, že neuznání úmyslné vraždy bude důvodem k nepokojům. Ještě tomu nasadil korunu, když bez slova kritického komentáře odvysílal projev šílené kongresmanky Maxine Waters z protestního shromáždění v Brooklyn Center v Minneapolis, kde veřejně tvrdila, že Chauvin spáchal vraždu, vraždu prvního stupně, ne zabití.

Mimochodem Maxine Waters, jež podporovala už protiasijské násilnické bouře v Los Angeles v roce 1992, a během Trumpova prezidentství vyzývala k násilí proti členům jeho vlády, vyzývala i teď k veřejnému násilí. Žádné obvinění z „insurrection“, ani ztrátu mandátu, ani jiný trest, si tím nevysloužila.

I když základní kontext pan Miřejovský neuvedl, nezapomněl sdělit veřejnosti, že Chauvin prý během procesu neprojevil na své tváři vůbec žádnou lítost a přidal kontextovou informaci, že prezident Trump prý vloni protestující nechal rozehnat policií, zatímco prezident Biden ne.

Včera 21. 4. přinesla ČT zprávu o Chauvinově odsouzení a znovu zopakovala – tentokrát ústy moderátorky - , že byl odsouzen za vraždu.

Chauvin nebyl obviněn z vraždy, a ani odsouzen

Opravdu mám na práci jiné věci, takže stručně: Chauvin byl třikrát obviněn ze zabití. I když se v právní formulaci dvou z těchto tří obvinění používá slovo „murder“, ani jedno nevyžaduje prokázání úmyslu, a tudíž neoznačují vraždu. Chauvin nebyl obviněn z vraždy. Když přeložíme americké termíny, pak byl obviněn ze „zvlášť krutého neúmyslného zabití“ (2nd degree unintentional murder), „veřejně nebezpečného a bezcitného zabití“ (3rd degree murder) a „zabití“ (2nd degree manslaughter).

Požadavek šílené kongresmanky Maxine Waters, aby byl obviněn z „1st degree murder“ je nesmysl, protože tento termín označuje připravovanou vraždu, tj. Chauvin by byl obviněn z toho, že zabití člověka, kterého poznal, až v důsledku náhodného přivolání k případu, předem připravoval.

Zde dokument s obviněním na webu místních novin Star Tribune.

Floydova smrt se udála jinak, než se soudilo...

Konečně taky nezaznělo, že se během přelíčení ukázalo, že Floydova smrt se sehrála značně jinak, než se zdálo dle původních informací. Obhajoba prokázala dalšími záběry, že Chauvin neklečel 7 minut Floydovi na krku, ale na rameni. Tedy, část doby klečel na rameni, část doby na krku.

K tomu si přidejme, že se už dřív zjistilo, že zpráva z pitvy, přístupná veřejně už od 4. 6. 2020, nezmiňuje jako příčinu smrti uškrcení. A uvádí, že „neměl život ohrožující zranění“. Zjistilo se, že měl v krvi fentanyl a metamphetamin a konopí, takže konzervativní média tvrdí, že zemřel na předávkování. Řada „fact-checkerů“ to zase rozporuje, prý těch omamných látek nebylo tolik, aby ho to zabilo... Ano, předávkování je sporné, ale to, že ho zabil zásah policisty už je sporné také. Reportér měl aspoň jednou větičkou upozornit, že „o smrti George Floyda je již známo mnohem víc a zpochybnily se mnohé původní informace.“ Místo toho Miřejovský i teď tvrdil, že policista klečel na krku 7 minut a dál případ líčil jako zřejmý úmyslný čin.

Mezitím také již dávno víme, že Floyd policistům tvrdil, že nemůže nastoupit do policejního auta, protože prý v takových prostorech trpí klaustrofobií. Přitom na místo činu přijel vlastním autem. Zásah začal tím, že on seděl ve svém autě a chystal se odjet, oni ho vytáhli ven a pak jim tvrdil, že nemůže nastoupit do jejich vozu, jelikož v autech trpí úzkostí.. to muselo otřást důvěryhodností pana Floyda, i když pak začal tvrdit, že nemůže dýchat („I cant breath“). Přinejmenším to ukazuje, že ne vše, co policista udělal, muselo vyvěrat z rasismu a z předem daného úmyslu...

Proč nám stálý zpravodaj ČT pořád servíruje místo zpravodajství propagandu Demokratické strany, jež je navíc určena americkým voličům? My tady ani nemáme americké občanství, volit tam nemůžeme, my potřebujeme jiný druh informací. Už pokolikáté si říkám, že bych na způsob práce pana Miřejovského rád poslal stížnost Radě pro ČT, ale nejspíš na to zase nabudu mít energii. Vážně je to nad moje časové možnosti a není to moje práce... Ale taky si to můžou přečíst na tomto blogu... je přeci veřejný.

PS všímáte si vážení radové ČT a ředitelé ČT, že zde soukromý bloger používá primárních dokumentů, jež se dají dohledat, zatímco stálý zpravodaj štědře placené ČT si takové dokumenty vůbec nehledá?

Autor: Ivo Cerman | čtvrtek 22.4.2021 14:20 | karma článku: 48.28 | přečteno: 12715x

Další články blogera

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma článku: 26.71 | Přečteno: 642 | Diskuse

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1654 | Diskuse

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma článku: 17.03 | Přečteno: 290 | Diskuse

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma článku: 45.94 | Přečteno: 9235 | Diskuse

Další články z rubriky Média

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 24.55 | Přečteno: 2891 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 19.83 | Přečteno: 342 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.55 | Přečteno: 225 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.37 | Přečteno: 789 | Diskuse

Rudolf Pekař

Jsou blogy mrtvým médiem?

Vítejte na mé první blogové stránce! Těším se na sdílení svých myšlenek, zkušeností a příběhů s vámi. Doufám, že vás můj blog inspiruje, pobaví a přinese vám nové poznání. Děkuji za vaši podporu a přízeň!

16.2.2024 v 14:09 | Karma článku: 11.34 | Přečteno: 239 | Diskuse
Počet článků 273 Celková karma 26.44 Průměrná čtenost 2432

Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni. 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...