ČT už zase slouží palestinským teroristům

16. 05. 2021 20:40:26
Po dnešní reportáži o sestřelení palestinského věžáku je jasno. ČT nepracuje pro občany ČR, jak má uloženo ze zákona, ale pro palestinské teroristy a divné neziskovky.

Tohle bude jen rychlá zpráva, kterou ale musím napsat. Po poledni zapneme našemu Pepovi televizní pohádku, a co nevidíme! Právě končí polední Zprávy 13:00-13:05 na ČT1 a my sledujeme podivnou reportáž o tom, jak bezcitná izraelská armáda sestřelila věžák v Gaza City. Reportáž se soustředí na to, zda se podařilo zachránit lidi, samozřejmě, že v roli zachránců, jsou Palestinci, pracující pro režim hnutí Hamás, které vládne v pásmu Gazy. V roli zločince je opět Izrael. Ustaraný Palestinec pohlédne do kamery – a řekne, že neví. Kolik lidí se ještě podaří zachránit. Teprve jaksi mimochodem zazní, že ve věžáku mělo kanceláře velení „vojenského křídla“ Hamásu.

O lidských štítech aneb, kdo ve věžáku sídlil?

Mimochodem, je snad Hamás nějaká drůbež? To si za 30 let od Listopadu 89 nedokázali za státní peníze v ČT zjistit, že výraz „military wing“ znamená „ozbrojené složky“? Je to výraz pro armádu, užívaný v případě armád takovýchto nestátních aktérů, jako je teroristická organizace Hamás.

Ve věžáku prostě sídlilo vojenské velení Hamásu, které odtud řídilo útoky na izraelské civilisty. Tj. oni úmyslně zabíjejí civilisty. V reportáži to ovšem vyznělo, jako by na civilisty útočil úmyslně Izrael. Obětí mezi civilisty je prý totiž mezi Palestinci více, jak zaznělo na začátku, zbytek ať si divák domyslí. Tedy z výsledku máme odvodit úmysl. Jim nedochází, že Hamás úmyslně umisťuje vojenské cíle mezi civilní objekty, aby docílil obětí mezi civilisty? Při minulých válkách odpalovali rakety z místa před školou, nebo měli sklady zbraní uvnitř hustě obydlených čtvrtí. Také nemají žádný systém krytů pro civilisty, jako má Izrael. Miliardy od EU a od Kataru a od USA užívají na jiné cíle. Hamásu vyhovuje mít civilní oběti, protože existuje síť bezskrupulózních médií, jako je naše ČT, která takové příběhy civilních obětí vyloží přesně v tomto duchu: jako důkaz o izraelském úmyslu.

Agentura AP: oběť, nebo spolupachatel?

Pak nám ovšem ČT sdělí, že ve věžáku měla kanceláře tisková agentura Associated Press (AP). A taky Al Jazeera. Podají to takto: i přesto, že ve věžáku měla kanceláře AP a Al Jazeera, Izrael podnikl na budovu útok. Ten Izrael je ale proradný, že? Následují opět emotivní projevy arabských zaměstnanců AP do kamery.

Jelikož od ČT se o takových věcech člověk nic nedozví, zjistil jsem si o tom něco teď sám. Šlo o věžák Al-Jalaa v Gaza City, sestřelila ho izraelská armáda včera, v sobotu 15. 5. Izrael civilisty předem varoval, že budovu zasáhne, aby předešel ztrátám na životech civilistů. Ředitel AP pan Gary Pruitt na to v sobotu reagoval lživým prohlášením, že prý vůbec netušili, že s nimi v budově sídlí Hamás. Řekl: „AP’s bureau has been in this building for 15 years. We have had no indication Hamas was in the building or active in the building. This is something we actively check to the best of our ability.“ Následně ve vlastních zprávách vyrobených pro média vylíčili izraelský útok tak, jako by byl neoprávněně rychlý. Izrael prý ohrozil životy jejich zaměstnanců a také reportérů na volné noze, tj. Palestinců, od kterých kupují propagandistická videa, která pak posílají do médií jako by šlo o objektivní zpravodajství.

Pan Garry Pruitt buď přiznal, že AP je jako informační agentura zcela neschopná, protože za 15 let nezjistila, že v kanceláři vedle nich má sídlo vojenské velení Hamásu, nebo svým prohlášením zastírá, že o tom věděli celou dobu a vědomě s Hamásem spolupracovali.

Samozřejmě je tu i Al Jazeera z Kataru, ze státu, který je vedle EU největším finančníkem Hamásu. Myslíte, že tato TV společnost taky nevěděla, že vedle nich v budově sídlí teroristi, které financuje jejich vlastní katarská vláda?

A co si myslet o ČT? Ty záběry převzala očividně od externího dodavatele. V rohu bylo nějaké arabské jméno, ale nezaznělo, od které agentury to převzali. Možná šlo o jednoho z „reportérů na volné noze“, kteří dodávali vysoce objektivní materiál pro AP? Naše ČT má dlouhou historii spolupráce s takovými subjekty. Už od dob slavného reportéra Petra Zavadila, který se nedávno vrátil na obrazovku ČT. Teď má sice ČT v Izraeli stálého zpravodaje Davida Borka, který tuto reportáž očividně nedělal. Je to kvalitní novinář. Nikde nebyl žádný mikrofon s logem ČT, nic, co by naznačovalo, že jde o dílo jejich reportéra. Bylo to převzato bůhvíodkud.

Zrušme Českou televizi

Takto pracuje veřejnoprávní ČT. Pan generální ředitel nám místo věcného zpravodajství už odloňska vnucuje nechutné reklamy na pornodokument V síti. Sliboval dokonce záběry „penisů pedofilních predátorů“ a dokonce i „červenou dírku“. My nechceme vidět vaši červenou dírku, pane generální řediteli, my chceme, aby veřejnoprávní televize sloužila občanům. Jestli to nejste ochoten dělat, tak to zrušme. Proč mít takovou veřejnoprávní televizi, která dělá víc škody, než užitku? Zrušme Českou televizi.

Více zdrojů např. zde , Zde reportáž Reuters – všimněte si, že titulek o Hamásu vůbec nemluví, takže to vypadá jako protiprávní útok na kanceláře mediálních agentur.

Autor: Ivo Cerman | neděle 16.5.2021 20:40 | karma článku: 42.71 | přečteno: 1824x

Další články blogera

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma článku: 27.33 | Přečteno: 723 | Diskuse

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 35.79 | Přečteno: 1679 | Diskuse

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma článku: 17.03 | Přečteno: 292 | Diskuse

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma článku: 45.94 | Přečteno: 9239 | Diskuse

Další články z rubriky Média

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učitelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 16.39 | Přečteno: 567 |

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 28.03 | Přečteno: 3851 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 20.98 | Přečteno: 368 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 796 | Diskuse
Počet článků 273 Celková karma 26.72 Průměrná čtenost 2433

Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...