Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Putin útočí, protože Západ je slabý

Média vám neříkají, jak moc. Amerika nevyhlásila válku Rusku, ale „domácímu rasismu“. EU je po Brexitu vojensky neschopná a válčí radši v západní Africe.

Biden nevyhlásil válku Rusku, ale americkým občanům

Pro naši bezpečnost je nejdůležitější USA. Už v době letních protestů roku 2020 jsem vás na tomto blogu varoval, že rozvrácení této velmoci, jež je jediná schopná zajistit bezpečnost západních demokracií, bude mít následky pro všechny. Teď tam vládne divný režim senilního Joe Bidena, za kterého vládne netransparentní klika, jež se soustředí na boj s vlastními občany. V roce 2021 jsem vám předložil sled zákonů a projevů, jimiž Bidenův režim zahájil válku „s domácím terorismem“. Ostudný ústup z Afghánistánu v létě 2021 ukázal, že tato válka proti vlastním občanům je pro Bidena důležitější a že tomu obětuje vše. Začala éra vyklízení pozic ve světě.

Biden ukázal ochotu ustupovat už během hovorů s Čínou na začátku roku 2021 a během hovorů s Ruskem v prosinci 2021-lednu 2022 to bylo stejné. Ve velmi „tvrdém vyjednávání“ dal Biden Putinovi vše, oč žádal. Jak řekl na tiskové konferenci 19. 1. 2022: „And, by the way, I’ve indicated to him — the two things he said to me that he wants guarantees of it: One is, Ukraine will never be part of NATO.  And two, that NATO, or the — there will not be strategic weapons stationed in Ukraine.“ Rozumíte? Putin po něm chtěl garance dvou věcí a Biden mu je dal. To je „tvrdé“ vyjednávání. Ukrajina nebude v NATO, nebudou tam americké zbraně a Amerika jí nepomůže. To je, jako kdyby mu řekl: dělej si tam, co chceš. Putin je šílený leda v tom smyslu, že zaútočil i přesto, že dostal vše, co chtěl bez boje. Ale asi se rozhodl vzít si ještě víc.

Následně 14. února 2022 – tedy těsně před očekávaným ruským útokem (Biden ho předpovídal na středu 16. 2.) – přijali demokraté v kongresu rezoluci o „Vyhlášení bezpodmínečné války rasismu“. (Návrh H-Res 992 je z června 2020, rezoluce H-Res 919 z února 2022). V rezoluci H-Res 919 se rozhodlo, že se po vzoru jihoafrického boje s apartheidem založí Department of reconciliation, kterému by se přesunula část peněz určená pro obranu. Kdo by potřeboval armádu? Ideolog Ibrahim X. Kendi navrhl založení dalšího Ministerstva pro antirasismus, které by zaměstnávalo velkou spoustu byrokratů, kteří by měli za cíl perzekuovat občany USA a vytvářet vykonstruovaná obvinění z rasismu všude, kde je třeba někoho zdiskreditovat.

I válka proti „domácím teroristům“, čili vlastním občanům USA, pokročila 11. 1. 2022 založením nového oddělení Unit for Domestic Terrorism v rámci Department of Justice (ministerstva spravedlnosti). V čele generálního štábu stojí ideologický (čili woke) generál Mark A. Milley, který se vyznamenal silnými výroky proti Trumpovi a ne bojovými schopnostmi. A kdo se chce zasmát, může si pustit předválečný projev šéfky demokratů Nancy Pelosi z 23. 2. 2022, v němž si plete Ukrajinu s Maďarskem.

EU po Brexitu: Mali je bližší než Ukrajina

EU sama je vojensky slabá a neschopná. Uvědomme si, jak EU oslabila po Brexitu. Po odchodu Británie je jedinou evropskou mocností s jadernými zbraněmi Francie, je taky jediná schopná vojenského zásahu mimo Evropu. Bohužel pro Francii je důležitější západní Afrika, protože nadále sleduje spíš zájmy zděděné z dob koloniální éry a ne společnou ochranu Evropy.

V době, kdy německý kancléř Olaf Scholz tvrdil, že Německo je prý mírovou zemí, a proto Ukrajině nepomůže, válčili ve skutečnosti němečtí vojáci v Mali – po boku svých francouzských partnerů. Francie určuje směr. Nasazení Bundeswehru v Mali v rámci sil OSN, jež trvá od roku 2013, skončilo v únoru letošního roku.

Mírová mocnost Německo

Zastavme se u „mírové mocnosti Německa“. Scholzeho řeči asi nebyly pokrytectvím, Německo totiž pod společnou vládou veřejnoprávní televize a strany Zelených skutečně nastoupilo cestu za pacifistické popírání reality, svět beze zbraní, kde se teroristům a diktátorům bude ustupovat ve jménu klimatu. Nasazení Bundeswehru v Mali mělo totiž trvat až do května 2022, ale nová ministryně zahraničí ze strany Zelených, novinářka Annalena Baerbock, prosadila, že mise skončí předčasně. Pro Německo je pořád jedinou starostí zničit své hospodářství kvůli „boji s klimatem“, válka na Ukrajině je pro ně jen nepříjemnost, se kterou se nebudou zdržovat.

Pořád se nepřipomíná láska německé levice k Putinovu Rusku. Bývalý kancléř z SPD Gerhard Schröder pracoval pro společnost, která stavěla Nordstream 1, a nadále dělá pro Putina. Při mých prvních cestách do Ruska jsem viděl, že obchody tam prodávaly společné dvojportréty Putina a Schrödera. Strana Zelených a vyděrači z Fridays for Future prosadili odstavení jaderných elektráren ve prospěch elektráren na zemní plyn, jež prý jsou nejvhodnější pro to, aby pružně vyrovnávaly ztráty vzniklé tím, když zrovna nefouká vítr a nesvítí sluníčko. European Green Deal vnutil tuto politiku celé Evropě a daroval nás tím Putinovi. Odmítnutí dodat Ukrajině zbraně, stejně jako odmítnutí odstřihnout Rusko od SWIFTu, jsou ale i pro mě nemilým překvapením. Momentálně to sice vypadá, že Německo svůj názor změní, ale pořád tam trvá postoj, že klaunský „boj s klimatem“ je důležitější, a tudíž bude vždy dána přednost ruskému zemnímu plynu před ochranou lidí a demokracie.

Zároveň ovšem Němci v říjnu 2021 stávkovali proti příliš pomalému růstu mezd. Čtete správně. Sami nejsou ochotní se vzdát ani kousku svého pohodlí, nejsou připraveni být kvůli klimatu chudší. A to nemluvím o bídě, kterou chystají jiným zemím.

Nepřátelství proti Polsku

Konečně je tady naprosto fanatické a zaslepené nepřátelství západní levice proti Polsku. Tady bych zdůraznil zejména Rakousko, kde po pádu parlamentní demokracie na podzim 2021 nastoupil režim, pro který je antipolská propaganda přímo definujícím rysem. Stejně tak proti Polsku hecují i francouzská média.

Polsko bylo hlavní garant ukrajinské demokracie, hlavní podporovatel oranžové revoluce z let 2004-5. To bylo v době našeho optimistického vstupu do EU, od té doby se ukázalo, že „prozápadní orientace“ není klíčem ke všemu, jelikož „Západ“ už je jiný. I na Ukrajině byl „prozápadní“ Juščenko vystřídán v roce 2010 „proruským“ Janukovičem, který byl svržen v nové revoluci roku 2014. Jeho nástupce, „prozápadní“ Porošenko, byl ve volbách roku 2019 poražen kandidátem západních těžařských společností, komikem Volodimirem Zelenským. Kudy se mají naše země ubírat, to je otázka nejen pro Ukrajinu. Být „prozápadní“ už očividně nestačí. Musíme vytvořit vlastní cestu, pak se ovšem setkáme s tvrdou reakcí západní levice. 

Autor: Ivo Cerman | sobota 26.2.2022 16:09 | karma článku: 27,00 | přečteno: 735x
  • Další články autora

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma: 27,83 | Přečteno: 836x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1771x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma: 17,68 | Přečteno: 368x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma: 45,94 | Přečteno: 9326x | Diskuse| Média

Ivo Cerman

Obhájce terorismu na Fakultě humanitních studií UK

Stávkující humanistická fakulta chce prý peníze na „kvalitu“, ve skutečnosti za vaše peníze živí antisemitskou propagandu.

18.10.2023 v 9:32 | Karma: 37,16 | Přečteno: 1525x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.