Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I22v67a68n 35T48i50c89h78y

9. 11. 2012 11:30

CO PORAD MATE S TIM MASARYKEM   ???  Vzdyt to byl stejny lump , jako je vetsina soucasnych politiku !   Je pravda, ze neco psal a rikal, ale delal pravy opak ! Byl to jen odporny cesky nacionalista, zlodej a politicky dobrodruh. Se smeckou svych antikatolickych kumpanu, uspesne okradl slechtu, cirkev a Benes to jeste po valce dorazil odsunem nemcu, z cehoz jsme se taktez nevzpamatovali do dneska.  Skutecnost, ze se ceskoslovensko rozpadlo, jasne potvrzuje, ze vsechny Masarykovi predpoklady, byly uplne zcestne .

Stejne jako dnes papouskuji Matejkove, Voksayove, Veresove a jini intelektualni titani.

1 4
možnosti

To je nějaký úvodník z Volkischer Beobachter  ?

3 1
možnosti
Foto

Masaryk dobře viděl malost českého národa a onou světovostí mínil povznesení rozhledu dál než na hraniční hory české kotliny.

Myslel-li by "světovost" zcela v těch intencích, jak uvádí autor, postavil by se proti zabavování majetku Habsburgům, snažil se o začlenění českých Němců nejen politicky, ale i bytostně do čs. státu, atd. To všechno zadělalo sice na světový problém, ale ne v pozitvním slova smyslu. Výsledkem byl Mnichov, atd.

2 0
možnosti

Už jsem to napsal panu Matějkovi do diskuze, zde si tedy jen povzdechnu a těm, kteří věří jeho blogům, doporučím: Přečtěte si Novou Evropu a Světovou revoluci. Masarykovy názory jsou všeobecně známé a srozumitelné a obsahují myšlenky, které by měl pan Matějka ze své pozice tvrdě kritizovat, ba odsuzovat, a ne si brát Masaryka jako autoritu pro propagaci své vlastní ideologie, která s Masarykem nemá naprosto nic společného.

6 0
možnosti

myslím, že stačí přečíst Hovory s TGM a Ludwigův Duch a čin, ovšem našim mudrlantům je pro zaštiťování jejich nenávistných žvástů každé jméno dobré

0 1
možnosti

M29a73r15e22k 14Š96i24m75o88n

9. 11. 2012 10:34

Také bych to viděl tak, že František z knihovny vytáhl poslední spisek Bobošíkové a zřejmě po několika lahvích těžkého červeného vína usoudil, že četl Masaryka. Kdyby si ho někdy přečetl ve skutečnosti, myslím, že by jeho díla musel zřejmě rituálně spálit, protože to byl právě Masaryk, kdo jako jeden z vůbec prvních čechů mluvil o Evropě na federativním základě..

6 0
možnosti

Také souhlas. Akorát opravit jméno: Schwarzenberg. Pro vysvělení: Po vyhlášení samostatného státu v roce 1918 se potomci šlechtických rodů dohodli, že budou uvádět svá jména ve své historické podobě. Proto Lobkowicz, Czernin, Schlik, Daczicki, Bubna-Liticz apod......

2 0
možnosti
Foto

Pane, jste historik. Vy skutečně vidíte rozpor mezi "tedy k samostatnosti, suverenitě a přijímání demokratických rozhodnutí občany v jejich vlasti" a „Naše politika musí být světová, světově orientovaná. Jen světová politika je rozumná a trvalá.“ ?

1 7
možnosti
Foto

"a nejnověji dostal závažný úkol od politika Františka Matějky." Nejsem politik. Hezký den.

1 7
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.