Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za zajímavý článek.

    Protižidovský postoj Ratzingera a katolíků je jasný a historicky zakořeněný. Jsou pro ně vážnou konkurencí. Už jen to, že křesťané nemohou samovolně interpretovat tóru.

    Na druhou stranu se k protižidovskému postoji veřejně nepřiznají. Vyhlašovat mír ve chvíli kdy je to výhodné pro Palestince je jejich forma populistického proti izraelského postoje.

    Co si pak Vatikánská kurie počne s převahou Palestinců - nejdivočejších Arabů - zatím Benedikt XVI. ve své nadutosti neřeší. Mám za to, že v případné konfrontaci s Islámem spoléhá na NATO.

    Tohle je "mír" podle Benedikta XVI.

1 0
možnosti

J63a49n 34K28r36a25u27s

30. 12. 2012 17:47

Fundovaně napsaný blog a karma!

Pravděpodobná příčina tohoto chování je teologie náhrady (římskokatolická církev se vydává za ty, kteří jsou nyní nositelé požehnání Národa Vyvoleného) a takovým teologům se samotná existence státu Izrael nehodí.

Bylo by dobře podívat se do Bible. V ní by se římští katolici dočetli, že o Izraeli a o tom, že je to Národ Vyvolený Bůh Všemohoucí píše na desítkách míst, ale ani jednou nezmiňuje, že by se přímo katolická organizace se sídlem ve Vatikánu měla stát náhradníkem tohoto národa. JAK TO???

Tyhle lži si hlavy římskokatolické církve pěstují, aby získali a upevnili moc nad věřícími lidmi, kteří se k nim hlásí.

Ostuda.

3 1
možnosti

Celý problém Blízkého východu spočívá v tom,že Izrael ignoruje nutnost dodržovat princip nepřivlastnění si jakéhokoliv území silou, respektive válkou. To je pravidlo, které nelze obejít. Prostě Izrael musí upustit Golanské výšiny, Gazu atd. Nestavět osady,  hradby mimo prostor vymezený Izraeli rezolucí RB OSN č. 242/1967. Je to jednoduché jak trojčlenka.

4 4
možnosti
Foto

J84i70ř38í 43K52i95n65d70l

30. 12. 2012 16:38

Mám pocit, že Izrael se z Gazy stáhl a kvetoucí osadu předl Arabům žijící v Palestině, ti po převzetí osadu totálně zdemolovali.  Z Golanských výšiny Syrie ostřelovala Izrael a to byl důvod, proč Izrael Syrii z Golan vytlačil. Teď je tam nárazníkové pásmo, kde hlídkují vojska OSN. Osady, kde je v současné době Izrael se jedná o území, které si nenárokovali Arabové jako území pro vznik nového státu. Na tomto území žije 600 000 obyvatel Izraele. Takže za této situace je nějaké stahování utopií. Arabům ani v nejmenším nejde o území, ale o zničení Izraele-

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS