Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Při četbě vašeho blogu s vědomím výsledku voleb mě napadlo přísloví o házení perel sviním. Opravdu by mě zajímalo, co udělali pro vlast Zemanovi předci a jak se oni chovali za protektorátu. Obávám se, že by to nebylo příliš veselé čtení.

Jinak karma! R^

1 0
možnosti
FP

Pane autore, vedete si skvěle.R^R^R^

Co tak, třeba vy sám či s vašimi kolegy, upřít zrak do historie a popátrat u předků Matějkových, kdy, kde a jak bojovali v minulosti oni za svůj národ a vlast, pokud ovšem nebrousili více po cizích dvorcích a nebrali sousedům slepice.;-D

1 0
možnosti
FP

Růžička, to zde přece již jednou nabízel tfuj Matějka!:-/

1 0
možnosti
VH

Pokud v září 1939 někdo Háchovi, který předtím zradil zbytek ČSR nacistům, sliboval věrnost tělu národnímu, tak je to spíš prvek přizpůsobivé kolaborace, popřípadě alibizmu, určitě žádný znak odporu a odmítnutí okupace.

1 4
možnosti
OK

Vy toho o Háchovi také mnoho nevíte. Samozřejmě se na vás nezlobím, protože socialistické učebnice dějepisu nás masírovaly opravdu intenzivně.

5 2
možnosti
Foto

chování předků je irelevantní v kontextu toho, že sám KS kolaboruje a zrazuje ČR a její občany.

3 17
možnosti
JS

"Na počátku 90. let kníže nabídl protislužbu úředníkovi za urychlené vyřízení restituce. K jednání se přiznal, amnestií byl omilostněn." 

Napsal a pak po upozornění pozměnil bloger Jánský. ;-D;-D;-D K.S. amnestován!

4 0
možnosti
MK

Vida, jak kluk ušatý reaguje na podněty;-)

3 1
možnosti
TZ

Popichování osobními invektivy a tituly nechávám stranou, ale tvrzením "Matějka, Strana svobodných občanů, paní Bobošíková a Václav Klaus mají

zřejmě jiný názor. Tato část politického spektra nehájí suverenitu, ale

doporučuje izolacionismus." se mýlíte.

Program i filosofie Svobodných v oblasti zahraničních vztahů (http://www.svobodni.cz/9-program/64-politicky-program-pro-parlamentni-volby/#II_1) i opakovaná veřejná vystoupení jejich představitelů (např. http://www.youtube.com/watch?v=fOPBqM98crY) směřují jen k jiné podobě rovnoprávných mezistátních vztahů bez úřednického normování každé oblasti života jednotlivce. Rozdíl v pojetí suverenity státu pramení především z rozdílného chápání zdroje této suverenity. Zatímco současní kolektivisté vidí suverenitu národních států jen jako agregát ekonomické a politické moci, Svobodní ji odvozují od odpovědnosti jednotlivých občanů. Národní suverenita má tak původ v suverénovi - http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0v%C3%BDcarsko#Ob.C4.8Dan

1 3
možnosti
MJ

V SNP například bojovali úplně všichni Slováci narozeni do roku 1946 ( někteří i proti fašistům)

3 1
možnosti
MJ

A bojovali s puškou v ruce  s ohněm v srdci ?

1 2
možnosti
OK

A s ježkem v kleci...

7 1
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.