Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je dílko, to je síla!R^

:-)Jen škoda, že diskuze je krátká, ani známý nacionalpopulista, p.Matějka ze Slaného, se kupodivu nedostavil.

0 0
možnosti

Kníže Karel Schwarzenberg je vlastenec a příznivec silné, sjednocené Evropy.

Zeman, Klaus, Bobošíková jsou nacionalisti. Ti jen za ideologii nacionalismu skrývají svoje mocenské ambice.

:-)

6 4
možnosti

Autore, blahopřeji vám k historickým exkurzům. Je to důležité, zajímavé a významné,ano, ale když Schwarzenberg  postbolševický holokaust v Jugoslávii přirovnával k odsunu Němců po II. sv. v. a prezidenta Beneše uváděl do souvislostí s haagským tribunálem, na Pražském hradě nemá co pohledávat.

3 11
možnosti

Ovšem, panovníci museli znát řeč svých poddaných (třeba aby včas odhalili snahy protivníků o sesazení z trůnu). Habsburgové měli perfektně vypracovanou metodiku učení pro budoucí panovníky: učili se od raného dětství jazyk svých poddaných: češtinu, maďarštinu... Znamená to něco? určitě, že byli inteligentní a uměli vládnout, ovládat, pracovat s mocí. Schwarzenbergové dokázali, že ovládat své poddané uměli také.

2 4
možnosti

Poddanství nebylo o ovládání poddaných. Byl to vztah založený na službě a protislužbě. Zvláště to je vidět u jihočeských šlehctických rodů jako byli Páni z Hradce. Švamberkové, Páni z Rožmberka ( Mimochodem Schwarzenbergové, se cítili dědici Rožmberků. už proto, že zdědili Krumlovské panství od Eggenbergů, což bylo hlavní sídlo jihočeských Velmožů).

9 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS