Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

Pane autore, já opravdu nejsem nekritickým obdivovatelem Miloš Zemana. Zarazilo mne ale vaše tvrzení v článku, že nezná jazyky, že je nevzdělaný, že je pouze provinční politik  - důchodce etc. Napsal jste i jiné zvláštní smyšlenky, ale budiž, názor váš.

Jste si opravdu jist, že Miloš Zeman je nevzdělaný? Že neumí cizí jazyky? Že je pouze provinční politik? Nechtělo by to trošku soudnosti, trošku pravdy?

0 0
možnosti
LV

Takoví zkrátka jsme. Zeman byl prezentován jako usměvavý důchodce z Vysočiny, vtipný, moudrý a navíc vonící nostalgií po Sametu... (Jó, děti, to jsme tenkrát s babičkou stáli na tom Václaváku...) A hlavně neměl přímou vazbu na současnou politiku. Že byl premiérem, a to dokonce vlády, která například vyjednala pro české zemědělství likvidační přístupové podmínky pro vstup do EU, to snad ani není pravda - kdo si to pamatuje? Přebili ho Gross, Paroubek, Topolánek, Dalík a další výlupkové, proti kterým se Zeman z Vysočiny snadno pozitivně vymezoval.

Co na tom, že Zeman v kampani lhal, a to tak okatě a nezakrytě, že to musel i přiznat? Usměvavý Zeman byl pro elektorát odkojený Bleskem a Novou přijatelnější, než jeho konkurent, mnohdy se mračící jako ďas, spící na schůzích a hlavně artikulující tak, že mu nebylo rozumět.

Zkrátka, potvrdilo se, jak zpívají V+W, "Podle kabátu se svět měří, lháři ve fraku každý věří". V tomto případě je oním "frakem" vtíravý, neupřímný, vlezlý, přesně vyměřený úsměv. Ten ostatním kandidátům na prezidenta chyběl. 

Všiml jste si?

O tom, kdo v politice uspěje, nerozhoduje ani tvrdé jádro jeho příznivců, ani tvrdé jádro jeho odpůrců. O tom rozhoduje cca 20 % falírujících voličů, kteří se otáčí jak korouhvičky podle toho, kolik a jaké špíny se komu podaří nakydat na ty ostatní...

Zemanovo křupanství může být stále pro noho lidí roztomilé. Ale může se jim za těch 5 let zprotivit natolik, že -stejně jako letos - budou volit změnu. To ukáže čas. Do té doby na Hradě sedí Zeman, páchne to tam kořalkou a lží, a zatím se to daří maskovat křečovitou žoviálností a obhroublou tvrdohlavostí, která "prostým lidem" imponuje. Ještě necelých 5 let :-)

2 1
možnosti
FS

Autore,proč tolik animozity? Smiřte se s tím, že je Zeman prezidentem.

1 4
možnosti

Protiřečíte si... Vás Zeman evidentně zajímá, sám uvádíte odkazy na zahraniční weby kde se o Zemanovi píše (proč? když nikoho nezajímá)...

2 4
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,13
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.