Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Cigáni chtějí akorát vyžírat..

12 0
možnosti
OP

Pane Cermane, nerozumím tomu, proč podmiňujete právo Romů - cikánů (každý jak chce) protestovat proti násilí na svém etniku jejich demonstracemi proti komunistům. Tyto dvě věci spolu nesouvisejí. Ale když už to zmiňujete, víte jistě, že na demonstracích proti komunistům nikdo z nich nebyl?

   Bojovat proti "rasismu a fašismu" je dobré samo o sobě, protože jde o jevy, které způsobují lidské utrpení. Ptát se "ve jménu čeho?" je s prominutím nesmysl, je to zkrátka aktivita "ve jménu boje proti rasismu a fašismu", to samo o sobě stačí, je to jistě chvályhodné a rozvíjí to právě onu demokracii, která byla předmětem Vašeho blogu. Vlastně je to, podle mého názoru, opačně, demokracii ohrožuje takové jednání, které se snaží z poklidného občanského soužití vyloučit určitou skupinu lidí a sebrat jí práva, která mají ostatní občané. Právě tak, krůček po krůčku, postupovali nacisté z NSDAP. Ale samozřejmě si nemyslím, že s tímto jednáním sympatizujete.

   Pogromy na Romy jsou u nás realitou, nejde o masové vraždění, ale oběti už jsou a není jich málo. A k tomu ještě výhružné pochody "holých lebek" a jejich otevřené výzvy k násilí. My, bezpečně bílí, si vůbec nedovedeme představit, jaký strach a jakou úzkost zažívají lidé, kterým je vyhrožováno fyzickým násilím paušálně jen kvůli barvě jejich kůže. Je mně líto, ale stejně paušálně, bez ohledu na jednotlivce a jeho individuální mínění a chování, zdá se, posuzujete Romy i Vy.

   Hlas za sto korun prodávali i "našinci", nebyl to jev národnostní, ale sociální.

   Otázky chudoby, pobírání dávek, školní docházky a problémy s kriminalitou teď nechávám stranou, jednak je to širší problém, jednak nebyly předmětem Vašeho blogu.

   Je smutné, že mě ani nepřekvapila reakce diskutujících. Chci věřit, že psali jen lidé, kteří Váš příspěvek využili (či zneužili).    Předpokládám, že každý z nás se chce cítit bezpečně. Dopřejme, prosím, tento pocit všem okolo nás, nejen některým "rovnějším" mezi námi.

7 28
možnosti
DK

Pane Pospíchale, vůbec si nejsem jistý, že jste pochopil, o čem pan Cerman píše.

Ale co se pogromů týče, v tom máte jasno... Rv

17 2
možnosti
JP

bavíme se tu o parazitech společnosti, která navíc platí tyhle ničemy aby ji za to kritizovali a posouvali ten pomyslný práh dál a dál. sami škodí této zemi a hledají snadný způsob přežití, každý žvaní o začleňování do společnosti atd, ale většina ví, že to není možné a je načase to řešit a ne strkat hlavu do písku a plácat pitomosti

21 0
možnosti
VJ

Tak a teď malé zamyšlení, kdo vlastně dovolil, aby si tito aktivisté s 8 třídama základky na nás otvírali pusu, kdo dovolil, aby dostávali dávky za nicnedělání, kdo dovolil, aby dostávali sirotčí důchody i když biologický otec ještě žije? Kdo dovolil, že jim projde i stokrát opakovaný přestupek?

Jsme to my voliči. Kdo volil ODS, kdo TOP09, kdo ČSSD nebo komunisty? Všichni tihle lidé svým hlasem rozhodli o dnešním stavu, který tyhle strany neřeší a řešit nechtějí. To my jsme rezignovali na demokratický princip, kdy naše touhy se projeví v tom komu dáme hlas. Všechny ty velké strany si rozkrádají stamiliardy a tento problém neřeší, protože my se u něj ucpáváme a už nemáme sílu jít dál.

Pokud se nám něco nelíbí, můžeme bombardovat příslušné úřady, kdo z vás to dělá? Kdo z vás volá policii, když dělají bordel? Kdo z vás volá sociálku, když se nestarají o své děti? To my musíme začít u sebe a ten tlak vyvolat, ne průvody pod oknem ubytovny, ale na odpovědných úřadech a hlavně u voleb.

17 0
možnosti
JR

J75a26n 36R28á53ž

18. 10. 2013 18:09

Sklízime, co se zaselo v roce 1950, když se ratifikovala Evropská úmluva o lidských právech. Seznam práv, bez vymezení z nich vyplývajících povinností, nahradil evolučně se vyvíjející soubor občanských práv a povinností, které tvořily základy evropského právního systému a ten si s tím neví rady.Je čas naprosto "nekorektně" a bez ohlížení se na hysterické výkřiky lidskoprávnich organizací vyhlásit, že tím, jak se Evropa stala skladištěm přistěhovalců z cizích civilizačních okruhů, kterým je naše pojetí lidských práv cizí, protože vývojově nedospěli k pochopení, že právo bez povinnosti je bezobsažné, nastal čas k zásadní revizi Římské úmluvy o lidských právech.

7 1
možnosti
VJ

Vše jde řešit v rámci Listiny práv a svobod. Tam se nikde nepíše o tom, že někomu máte dávat peníze jen tak. Tam se jinde nepíše, že může donekonečna porušovat soužití a zákony a nic zůstane beztrestný. ;-)

Jen nastavit tvrdá pravidla, vymáhat je a z vězení nemít luxusní ubytovnu s teplem, posilovnou, barevnou TV a hlavně tam zakázat kouření, to by byl trest jak víno.

14 0
možnosti
JH

J20i27ř38í 48H83o78l93ý

18. 10. 2013 16:25

Cigan rad demokracya, demokracya posilat penize.

;-D;-D;-D

17 0
možnosti
MP

Už před stoletím i více se říkalo- kradeš jako cikán. Nikdy se neříkalo- kradeš jako rom, romský baron jsem já, romská pečeně...

19 0
možnosti
Foto

J97a10n 81V59l10a24d17y79k75a

18. 10. 2013 20:03

máš nudli, jako rom šálu

4 0
možnosti
AF

Jim nikdy o žádnou demokracii nešlo.;-O

 Ani neví co to slovo znamená, jenom papouškují své našeptávače ,

jde jim pouze o zahálčivý způsob života , zpěv a tanec a " many , many " .

 To " ostatní" je ani za mák nezajímá ;-D  !!!!

nějaké vzdělání nebo práce  ? nezájem ;-D

A drobnosti  jako v ČB ? to oni neřeší , to pro ně není důležité. !!  Spoluvězeň lídra Romské demokratické strany to měl vysvětleno od samotného Tancoše, že cikáni jsou elita národa, tzv. NADLIDI  !!! Ale jejich vystupování ani způsob života není a nikdy nebyl  demokratický !!

36 0
možnosti
MP

Před šesti sty lety k nám přišli cikáni. Pak se najednou proměnili na romy?

28 0
možnosti
AF

To oni tak mají, jsou tím, za koho se sami považují ;-D

Prostě, mimořádná kasta ;-D

3 0
možnosti
PK

P75e44t66r 38K64u41č54e51r48a

18. 10. 2013 12:45

Bez vzdelani se do politiky vstupuje spatne, na urovni kdy chce clovek neco ovlivnovat. To by si meli tihle aktivisti, ale taky ostatni politici uvedomit.

12 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.