Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Uvítal bych článek pána Dr. med.Bordeho, abych věděl co komentujete.

- nebo odkaz.

0 0
možnosti

Autor ma sice odkaz na svuj clanek ci komentar k cemusi od pana doktora Bordeho. I hledal jsem a zjistil, ze pan doktror Borde vystudoval medicinu nejdrive v Praze. Ze praktikuje ve Schwarzwaldu a ten clanek zrejme napsal do Badische Zeitung. Ovsem abyste si ho mohl precist, musite se tam nejdrive zaregistrovat a to se mi nechce. Zrejme se tam ale timto brani trollum, kterymi se to zde nekdy jen hemzi.

Domnivam se ale, ze pan doktor Borde popisuje zkusenosti jemu a jeho rodine vlastni.

0 0
možnosti

Souhlas. R^ Otázka je, jak by to vypadalo, kdyby byl stát Čechů, Slováků a Němců od počátku koncipován jako federace těchto tří národností (Němců bylo při vzniku ČSR více, než Slováků). Možná by se Němci necítili tak přehlížení, jako ve státě Čechů a Slováků, jak ho nazval Masaryk, a možná by to jejich puzení k Říši v době nástupu Hitlera nebylo tak silné. Ale je to jen spekulace, nejspíš by to dopadlo stejně a Hitler by je zbaňkoval stejně, jako celé Německo. :-)

1 0
možnosti
Foto

P.S..: ,,Sudety je původně označení Krkonošsko-jesenické subprovincie (!!); v němčině (Sudeten) a polštině (Sudety) zůstalo dosud základním označením, v češtině se již používá méně, protože v roce 1979 byl v české a slovenské geomorfologii nahrazen novotvarem Krkonošsko-jesenická subprovincie."

Tímto odkazuji i na až nesmyslné označení mnohých lidí německé národnosti v byvší ČSR, tedy za ,,sudetské němce", dtto pak označení kdejakých pohraničních oblastí označovaných za ,,sudety"!!

0 0
možnosti
Foto

Takže hranice států jsou dány jednou provždy, Katalánci ani Skotové se trhnout nesmějí. Ani Čečenci? Na jakém základě bylo odděleno Kosovo od Srbska, nelze pochopit.

1 0
možnosti
Foto

Měly by, pokud se sousedé nedohodnou jinak, tedy na jejich úpravě, či změně, a to bez diktátu třetích zemí. Ovšem, že jejich podobu ovlivní/určí vítězové válek, i to je až ,,standard";-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS