Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zamyslel se už také někdo, proč ti Židé mají pořád po všechna století nějaké konflikty? Byli vybráni Ježíšem jako národ vyvolený a jsou podle toho rozeseti po celém světě. Myslíte, že dělají vše pro světový mír? V USA sedí na důležitých místech (pěkně vzadu) a tahají za nitky celého dění ve světě. A téměř všechno zlo pochází z USA. Toto je můj subjektivní názor.

1 1
možnosti
Foto

Jo, no to by mně docela zajímalo, jaké všechno zlo pochází z USA.

------

A s tím vyvolením Ježíšem to taky nesedí.

------

A ten důvod pro to "rozesetí" po celém světě, to jste přečetl kde?

0 0
možnosti
Foto

Peheho intitut,to stačí.Ho,holt je taková doba,zločinci se tváří,jako mírotvorci a další obskurnosti se dějí ...

3 0
možnosti

I51v18o 75C64e33r13m25a73n

9. 2. 2020 17:46

S Peheho institutem to souvisí tak, (lidi to probírají i jinde, proto na to odpovídám) že tam pracuje zároveň známý akademický antisemita Pavel Barša, už roky, Čapková ho cituje ve své knize jako autoritu na teorii sociální integrace... Před lety se proslavil knížkou úvah o holokaustu, Pehe dává takovým lidem zázemí a vedlejší příjem.

1 0
možnosti
Foto

Benjamin Frommer, Associate Professor of History, is the author of National Cleansing: Retribution against Nazi Collaborators in Postwar Czechoslovakia (New York: Cambridge University Press, 2005), which was also published in Czech translation (Prague: Academia, 2010), and co-editor of Intermarriage from Central Europe to Central Asia: Mixed Families in the Age of Extremes (Lincoln: University of Nebraska Press, forthcoming 2020). His current book project, The Ghetto without Walls: The Identification, Isolation, and Elimination of Bohemian and Moravian Jewry, 1938-1945, examines the wartime destruction of one of the world's most integrated and intermarried Jewish communities. His research and writing have been supported by the American Council of Learned Societies, the Fulbright Program, the Institut für die Wissenschaften vom Menschen, the Alice Kaplan Institute for the Humanities, and the Masaryk Institute of the Czech Academy of Sciences. He has received the Weinberg College Distinguished Teaching Award (2007) and held the Wayne V. Jones Research Professorship in History (2010-2012) and the Charles Deering McCormick Professorship of Teaching Excellence (2013-2016). At Northwestern Frommer has served as the History Department Director of Graduate Studies (2005-2008), the Director of the European Studies Major (2006-2009), and the inaugural Director of the Holocaust Educational Foundation (2013-2016).

Jewish Studies Courses

History 101 First-Year Seminar: European History Collaboration & Complicity Holocaust

History 349: History of the Holocaust

Humanities 301: Topics in the Humanities-Justice for the Holocaust

0 2
možnosti

Promiňte, ale jde tu o prezentaci názorů dvou historiků, kteří ani spolu teď nepolemizují vědeckým způsobem na akademické půdě. Oba mají hodností na metráky, oba jsou narození až po válce, ten Američan dokonce až v r. 1969. Moji rodiče a prarodiče se nikoho nepotřebovali vyptávat, jaké to tu bylo. Žili celou válku v Praze a tak měli zážitky takříkajíc z první ruky. Můj názor - zdůrazňuji můj a z mé zkušenosti člena takové rodiny - je, že za podobné řeči by autora vypráskali bičem. Je to tvrdé, ale je byste nepřesvědčil, že se tu nikdo nepokouší o revizi historie a podsouvání úmyslů lidem, kteří nic takového nezamýšleli. V protektorátu tehdy neexistoval úřad, který by nebyl kontrolován nacisty. Tvrdě. Mně, jako generaci následující, se tyhle pokusy o ohýbání historických faktů vůbec nelíbí - a pokud jsou činěny jen kvůli nákladu a čtenosti publikací, pak je to dvojnásob odsouzeníhodné. Pokud jde o takto citlivé téma, proč se nikdo tady v Čechách nepustil do veřejné debaty, za účasti pamětníků i renomovaných historiků obou stran před očima naší veřejnosti? Takhle si někdo vydá knížku a pokud rozpoutá skandál, vždyť dobře, aspoň se náklad rychle prodá. Je to ubohé.Rv Naprosto souhlasím s panem Srbkem.

3 0
možnosti

Snaha o nový "přesnější" výklad historie není jev nový. Až příliš často bývá hlavním motivem "senzačních" sdělení, aby autor byl čten. Měl jsem štěstí, že jsem se narodil rok po válce. Informace o dění ve válečných letech jsem většinou dostával od svých rodičů a prarodičů. Šlo zejména o Mostecko. Z jejich vyprávění bylo zřejmé, že vše nebylo černobílé. Lidem ale šlo tehdy o život. Posuzovat jejich jednání a chování z pohledu 21 století podle mého názoru nelze. Někteří vykladači historie prezentují jednotlivé příběhy tak, jako by oni byli přímými účastníky těchto dějů a neztrácejí čas vysvětlením širších souvislostí a příčin, které k popisovaným událostem vedly.

Možná, že se dožiji toho, že se dozvím, že tehdejší Československo napadlo hitlerovské Německo a rozpoutalo druhou světovou válku. o bych skutečně nerad. Dobrý blog.

4 0
možnosti

Téma byznys holokaust už nikoho nezajímá, to je jakoby se furt psalo jak Čingischán a po něm další ničili svět, přitom ho posunuli dál.

0 0
možnosti
Foto

Češi jsou jedním z mála národů, kteří neměli vlastní SS jednotky. Měli je dokonce i Rusové. ;-D

Holanďané, Vlámové, Italové, Volksdeutsche (etničtí Němci z Maďarska, Karpatští Němci ze Slovenska), Dánové, Francouzi, Norové, Finové, Chorvati, Bosňáci, Rusové, Ukrajinci, Lotyši, Estonci, Ázerbájdžánci a Turkestánci, dokonce Indové a Britové.

zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Waffen-SS

4 0
možnosti

Jsme Češi - tenkrát jsme na mnohé věci drželi ústa - teď si je zase už v nesprávný čas otevíráme.

0 0
možnosti

Myslím si, že v roce 2020 bychom neměli přijímat naše současné vlastní názory na tehdejší dobu jako směrodatné, byť by to bylo na dnešní "vědecké úrovni" toho amerického historika. Na Googlu jsem se dozvěděla jen, že publikoval tuto jedinou knihu - a že se narodil v r. 1969. Podle mě VŠECHNO co publikuje má z druhé ruky. Tu dobu už dnes pamatuje jen velmi málo pamětníků. 2WW stála celou planetu desítky milionů životů - a světe div se, najednou, až v 21. století, se začínají objevovat články s informacemi o vině jejích obětí na jejím rozpoutání. Kdyby kdokoliv uveřejnil do 20 let po této strašné válce jen jediný titulek např. o tom, že válku vlastně rozpoutali Poláci u Gliwice, anebo že Češi se zasloužili o holokaust, tak by moji rodiče vyšli do ulic a autora by si pěkně podali. Oni tu dobu totiž PROŽILI. Moji prarodiče dokonce dvě světové války, jednu hroznější než druhou. Samozřejmě, že i oni kritizovali fronty udavačů obou národností v trojstupu před Pečkárnou, a ví, že v nich byli většinou Češi - bohužel. To nikdy nikdo ani neschovával, ani nepopíral. Jedna věc je, takovýmto podlým způsobem řešit vlastní sousedské problémy, ale úplně jiná je podsouvat kolektivní nenávist určité národnosti vůči ostatním (židům a vlastně komukoliv). Mám dojem, že to se v posledních letech začíná dít. A vida, dnes tu máme generaci, co ví opravdu jen to, co se jim nakuká - a všechno je podle nich vlastně úplně jinak. Připadá mi to v dnešní situaci, do jaké se řítí naše planeta, jako bychom na palubě Titaniku veškerou pozornost všech soustředili na to, jestli sousedovic synek jedl klobásu s chlebem, anebo bez chleba. Máme málo problémů s tím, jaký svět necháme našim vnukům? Komu prospěje takováhle polemika a proč o tom všem vlastně ti dva napsali, ať už napsali cokoliv - až dnes??

2 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,13
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.