Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P53e25t21r 86S24u77s87k46e

22. 3. 2020 22:59

Odpověď na správnost těch rozhodnutí budeme znát zhruba v polovině příštího týdne. Doba potvrzení správnosti rozhodnutí od jeho platnosti do jeho projevu na statistice je přibližně rovna inkubační době.

0 0
možnosti

Ta část článku o nedodržování karantény se vám moc nepovedla. Na jedné straně kritizujete Prymulovo páteční rozhovor, zpochybňujete nedodržování karantény veřejností, aby jste svá slova odkopal v další části, kde rozebíráte jestli karanténu nedodrželo polovina občanů ČR, nebo polovina navrátilců z Itálie. Copak lyžaři z Itálie nepatří pod veřejnost? V čem se Prymula mýlil?

2 0
možnosti

Asi si zde vysloužím dost mínusů, ale já s autorem z větší části souhlasím.

Pana Prymulu bych určitě nenazýval tyranem a mnohá "represivní" opatření v dnešní době nejspíš nutná jsou.

Jinou věcí ovšem je, že to pan Prymula například přehnal s tou v pátek pronesenou myšlenkou ohledně možného zákazu vycházení a zavření na dobu 14 dní prakticky všeho. To by byl skutečně extrém, ke kterému se dosud neuchýlila ani Itálie (Čína možná jo, ovšem jen v těch nejvíce nakažených oblastech, nikoliv v celé zemi). To už je pak opravdu přehnané strašení a logicky něco takového může vést i k panice a šíření dezinformací.

A zabývání se tím, zda nezakázat slevové akce v supermarketech, nebo zda je pro důchodce vhodnější nakupovat v čase 10-12 nebo 7-9, mně opravdu přijde od vedoucího krizového štábu jako zcela nepodstatná věc.

1 0
možnosti
Foto

zklidněte hormon, ještě je příliš brzy na to, hodnotit účinnost opatření vlády

4 0
možnosti

Vážený pane Cermane, strefil jste se přesně a hysterické reakce se dali očekávat. Podle zdejšího reprezentativního vzorku 3/5 gramotného obyvatelstva zcela odstavilo racionální myšlení, 1/5 jej nikdy neměla a poslední pětina nevěřícně kouká, nechá se nést anebo se snaží se splašeným davem věcně komunikovat, upozornit jej, že směrem kam se řítí, nemusí být kýžené bezpečí. S vyděšenými a hysterickými lidmi nelze diskutovat. Je lepší se jim vyhnout a počkat až jim dojdou síly. Pak můžete položit otázku k zamyšlení. Třeba hubu jsme si zakryli rouškou ale co si dáme do ní?

Takže až opadne adrenalin, médii a vládou intenzivně živený, bude to tím těžší kocovina, čím déle bude trvat tento bengál. Jedno je jisté, pan Prymula to nebude řešit. Na to prostě není expert.

1 0
možnosti

Na vašem místě bych se řídil příslovím ,,Mlčeti zlato", než sepsat takovou snůšku pitomostí.

4 2
možnosti

Každý vidí a slyší co chce. A to je evidentně Váš případ. Ta hůl co jste si vyrobil je silně naštípnutá, tedy o tu se neopřete. Budíte dojem, že jste při tom čtení (viz profil) zasekl u Ferdy mravence.

4 1
možnosti

Ševče, drž se svého kopyta. Sice existují země v Asii, které mají mírnější opatření a epidemii zvládají, ale jsou schopny otestovat v případě potřeby každého a zpětně vyhodnotit kontakty nakažených i při jejich velkém počtu. Ale na tomto systému pracovali léta od epidemií MERS a SARS. Protože testovací kapacity i přes snahu o jejich rozšiřování nemáme, zbývají bohužel jen tvrdá karanténní opatření.

4 0
možnosti

Autore. Je to jen o tom, abychom to zvládli. Máme jen 800, nebo tisíc volných ventilátorů. Personálu nám vlivem viru ubývá.Nejsme Německo, tam ten nápor zvládnou. Německem to může proletět jako tsunami a za 4 měsíce fabriky pojedou 120%, My to musíme rozložit v čase. Proto ta opatření.Jsou správná. Lidé se snaží, to je fakt. Všichni ten virus asi chytneme. Hospodářský nás asi srazí více než Německo,

budeme s tím virem bojovat delší dobu.Polské přísloví : Biednemu wiatr zawsze w oczy........Chudákovi vítr vane vždy do obličeje.Virus chytneme asi všichni, jde jen o to,abychom patřili do těch 80%, bez příznaků nebo smírnými příznaky. A o to se můžeme jen modlit.

2 2
možnosti
Foto

Vážený autore, při vší úctě k Vašim titulům - doc. PhDr. et Dr. phil. Ivo Cerman, Ph.D. – a při pokusu být objektivní, jsem nedošel k názoru, že by Váš rozbor situace byl kompetentnější než tak činí Vámi kritizovaný a kritizovaní. Dovolím si doporučit, že by snad bylo lépe, kdybyste se zabýval Vaším oborem, tedy minulostí. Ta přítomnost, charakteristická velkým tempem nově přicházejících informací, není zjevně Vaše parketa.

14 4
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,13
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.