Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Kdyby naše média a veřejnoprávní ČT daly do základní osvěty tolik energie, kolik daly do šíření dílčích a groteskně zveličovaných hrůzostrašných jednotlivostí, mohli jsme na tom být lépe.

Zdroj: https://ivocerman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757551

2 0
možnosti

Větrat i v dopravních prostředcích. Nastoupím do tramvaje, po ránu je chladno a okna zavřená, takže jsem otevřel stropní okno a okénka, kam jsem dosáhl.

0 0
možnosti
Foto

I77v98a89n 60V55e75s24e13l48ý

20. 9. 2020 11:19

Kritizujete média a sám použijete upravené jarní tvrzení obviňující "italské lyžaře" ze zavlečení nákazy jen dnes vztažené na "chorvatské dovolenkáře". Nijak extra nesleduji zprávy o "pandemii" takže jsem mohl nepostřehnout statistiku kolik procent pozitivně testovaných a "vytrasovaných" se nakazilo v zimě v Itálii a v létě v Chorvatsku.

Vy asi máte představu, že Česko by mohlo být ostrovem v oceánu covidu bez nakažených. Jenže to zafungovalo na dvou skutečných ostrovech izolovaných skutečnými oceány ( Tchaj-wanu a Novém Zélandu) a u nás je nereálné. Tím ostrovem bychom měli být jak dlouhou dobu? Do proočkování vakcínou o které se neví kdy bude k dispozici? Navždy?

0 0
možnosti

Dobrý. Já bych ale vyměnil Dr.Pekovou za Dr. Flégra.

1 0
možnosti

Proč Jiří Beran není vakcinolog?

Jan Konvalinka je biochemik a vědní politik, jeho názory nejsou relevantní.

Němci ani Rakušané se nechovali zásadně jinak než my. Rozdíl je ve způsobu testování a informování. Kopíruji z jiné diskuse:

(U nás) není kontrolována kvalita testů. Všimli jste si, že horníci OKD se zázračně uzdravili? Testovala je Univerzita Palackého Olomouc a vyšlo ji 0,4% nakažených https://www.zurnal.upol.cz/nc/zprava/clanek/ustav-molekularni-a-translacni-mediciny-testuje-zamestnance-okd-poukazuje-na-funkcnost-chytre-karan-1/. Zázračně se pak uzdravil celý region.

Dobře odebraný a provedený PCR test laboratorn metodou má téměř nulovou falešnou pozitivitu. Naproti tomu komerční kity můžou mít z různých důvodů až 10% falešnou pozitivitu. To můžeme rovnou točit na kole štěstí.

Němci mají ke každému pozitivnímu testu okamžitě povinný retest. A ejhle - mají 0,48% pozitivnch testů. Ono totiž vezmeme-li falešnou pozitivititu například 7%, tak 0,07x0,07=0,0049. No, řekněme, že někteří nakažení přece jen jsou, odhad Harvard Medical School je 5%, takže řekněme, že skutečně nakažených 0,25% . Což tak nějak odpovídá i tomu, co člověk vidí nebo slyší kolem sebe.

2 0
možnosti

Mýlíte se pane, Rakušané se chovali a chovají jinak než je tomu u nás.

1 0
možnosti
Foto

Dávám velkou karmu R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,12
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.