Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Máme tu nový fenomén, začínají nám vládnout VĚDCI. Vědci co vydávají tajné vědecké studie a podstrkují je vládě, která prostřednictvím pana plukovníka vyhlásí že "vědci doporučují", nebo "vědecké studie ukazují" co všechno má být občanu zakázáno.

Jímá mě hrůza, když si představím pracovníky ministerstva, jak surfují po netu a hledají různé vědecké studie, které by podstrčili ministrovi před nějakou tiskovkou. Když slyším Prymulu jak říká, že v Německu vědci přišli na to, že zpívání je nebezpečné, tak za tím vidím službu některého z internetových vyhladavačů. Nebo hůř, vědecká studie stylem "Máňa říkala", kterou pak přeloží plukovník jako "praxe nám ukazuje", a to už jdu do kolen.

Proč neseberete několik vědců z relevantních oborů a neuděláte konsilium? Hned odpovím, nikdo ze soudných profesorů do oprátky hlavu nestrčí, příkladem je prof. Maďar, u Babiše místo vědců vítězí sociální sítě a pak bez mrknutí oka řekne, že tu pitomost vymysleli vědci, ministr, novináři, a vůbec lidi si to dělají sami, jen on je neomylný a pro blaho národa nespal už 8 let.

Ve vedení státu potřebujeme někoho, kdo rozezná vědce od šarlatána a navzdory svému egu ho taky respektuje a poslechne. Tohle od sebestředného asociála s nabubřelým egem nelze čekat, výsledek je dnešní realita.

0 0
možnosti
PK

U nás v objektu sídlí profesionální pěvecký sbor - ze 60 členů se nakazilo 44. Takže k nám si "odskočit na písničku" jako švec v pohádce nedoporučuji.

7 0
možnosti
JH

Napřed si přečtěte pořádně zdůvodnění a až potom plácejte ptákoviny !

6 1
možnosti
Foto

Zákaz zpěvu vlastní vládou mrzí více než uzavření hranic ČR sousedními státy?

Uznejte, že za této zahraničně politické situace musí naše vláda alespoň předstírat, jak udatně bojuje s koronavirem.

1 0
možnosti
TT

Odmítání hysterie je rovno vyzývání k trestnému činu a zdůvodnění odmítání znamená šíření nenávisti. Pozor na slova!

1 0
možnosti
Foto

Hrát můžeme, ale zpívat už ne - to jen vtip. Ve skutečnosti je to možná trochu jinak, sbory a velká tělesa odmítají hrát a zpívat, typicky filharmonie a další, kultura s tím má problém, protože je k tomu nedokáže donutit a chybí jí příjmy, takže zákaz jim vlastně jde naproti.

0 1
možnosti
TT

Že nejsou vrzálisté v orchestrech žádní majáci, a proto podléhají běžně propagandě, to víme. Je opravdu jen málo orchestrů na světě skládajících se z vyzrálých lidí.

0 1
možnosti
FL

Reprodukovaný zpěv např. z CD je snad povolen. Logicky ale měli zakázat i smích.

2 0
možnosti
Foto

Jen ale, abyste se nepřidal. Pozor na karaoke...

1 0
možnosti
AM

Psát za každou cenu je někdy propadák.

6 5
možnosti
TT

Ale ty seš v tom psaní za každou cenu v boji proti vymření lidstva taky pěkně čilý.

1 0
možnosti
Foto

Dávat web holocaust.cz do souvislosti s tím, co se stalo s Nerudovým pomníkem, je poněkud mimo mísu.

0 1
možnosti
DH

D38a42v94i34d 46H52o29r88á58k

30. 9. 2020 21:54

No vidíte, a nežijeme si jako v pohádce?

5 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.