Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle autora je levicak i byvaly guverner Kalifornie, velka cast republikanu a vetsina americkych volicu.

Pravicakem je jen rozhazovac verejunych penez, nepritel volneho trhu i zapadu a milenec Kim Cong Una, jisty Donald J. Trump. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Máte to opravdu dost jednoduché. Každý kdo nepodporuje Trumpa a řádění jím zfanatizované lůzy je levíčák. Nebude Arnold dokonce komunista?:-) Jeho projev byl velmi dobrý a výstižný. Ta historická paralela s dobou kdy konspiracemi a lží zfanatizovaný dav v Německu byl na počátku zničení německé demokracie byla velmi výstižná....

1 10
možnosti
Foto

Kdyz sleduji vase reakce, je usmevne cist, ze o nekom, kdo si dal praci s fakty a co nejpresnejsimi paralelami, napisete, ze to ma jednoduche atd .... ;-D

0 1
možnosti
SB

že se k salonní levici neboli woke culture přidal. Mezi republikány je takových víc. Pak ovšem nebude důvod, aby občan republikánskou stranu vůbec volil. Pokud se strana bude dál vyvíjet tímto směrem, jednoduše klesne do bezvýznamnosti. Nikdo ji nebude volit.

Zdroj: https://ivocerman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763888

-----------------------------

Přesně tak!

Kdybych byl americkým levičákem, tak nevidím důvod, proč bych volil republikány, když už tady mám tradiční Demokratickou stranu.

A kdybych byl americkým pravičákem, tak nevidím důvod, proč bych měl volit Republikánskou stranu, když pravicové pozice opustila.

5 2
možnosti
Foto

Pane Beneši, tradiční demokratická strana není v žádném přípaeě levicová ale je pravicová.

A to video nesrovnává řádění zločinců v kapitolu s křišťálovou nocí ale jen dává paralely v širších souvislostech. Všechno má někde svůj počátek a u pogromů to platí dvojnásob. Je třeba se ale zamyslet nad příčinami a následky. To co se dnes v USA děje, to je v prvé řadě vina Trumpa a republikánské strany, která jej nebyla schopna udržet na řetězu. A levicové křídlo v demokratické straně toho náramně chytře využilo a využívá v této chvíli do té míry, že i já začínám mít o budoucnost demokracie v USA obavy. Probíhá regulérní hon na čarodějnice ale kdo by si myslel, že je to hon na Trumpa, ten by byl na velkém omylu. Trump je figurka, loutka která v této chvíli nestojí ani za ten prach, který na ní bude brzo sedat. Dnes jde o budoucnost republikánské strany, o budoucnost konzervatismu v USA. To co řekl Arnold mělo svou pointu. Uklidnit veřejnost než bude pozdě. Jestliže se něco příští týden stane, bude to znamenat pro republikány naprostou katastrofu, protože se stanou na nejbližších mnoho let nevolitelní.

6 2
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,13
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.