Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pani Greene by musela sve lzi ohledne Joe Bidena napred dokazat.

No a u toho by mohla zaroven prinest nejake dukazy i pro sve tvrzeni, ze "lesni pozary zakladaji zidovsti bankeri pomoci tajneho laseru z vesmiru".

Tenhle clanek je na podobne urovni. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Volby v USA naznačují, jak dopadnou volby u nás. Když to šlo v USA, proč ne u nás - demokraticky.

0 0
možnosti

Slabé...munice dochází...

1 2
možnosti
Foto

Kdyby si demokraté byli jisti, že volby nebyly zfalšované, udělali by řádné přepočítání nějakého státu, který by mohli vybrat republikáni a pak to mohli Trumpovi otlouct o hlavu a oni by byli na celé období očištěni od jakýchkoliv pochybností.

2 2
možnosti

Ale vždyť se v několika státech přepočítávalo.

1 0
možnosti

Z pana Cermana se nám stává zuřivý AntiBiden

Škoda, jako historik bude historii jistě chybět.

6 5
možnosti

A15l73e49š 64N27o27v22á61k

24. 1. 2021 18:02

píše něco, co není pravda?

3 1
možnosti
Foto

Donald J. Trump učinil drobnou chybičku, která pramenila z jeho neznalosti české literatury. Mohl své stoupence burcovat verši velkého českého básníka Sládka, ale bylo by to nenapadnutelné: "Je proti nám, kdo není s námi/ jediný byť vlas to byl, / kdo v nepřátel jej složil chrámy, /to krev už není z našich žil. // My potřebujem mužů celých/ a v boji, psotě vzdornou leb, / a myšlenku na čelech smělých / a pohrdu pro cizí chléb. / My potřebujeme velkých lidí, / / My potřebujeme velkých lidí, jíž bouři velké vzdorují, a z celé duše nenávidí, / a z celé duše milují. "

Ze sbírky JIskry na moři, publikováno ve Svobodném slově 25, srpna 1968, tedy jako výzva k povstání proti okupantům

1 1
možnosti

... to jsou docela rozbouřené emoce ... spis to chce zustat jen tim kým clovek je ... to nezakládají kritérium je pak zustat tedy člověkem ... jakekoliv stylizace jsou pak jen slepá cesta k ceste k sobe a duvod to nejaky samozrejme vzdy ma ... zcela obecne odkloneni pozornosti z nejakeho duvodu od neceho nekam ... take dost obecne napr. rozdeleni spolecnosti te pracujici a te ridici (a s odpovídajícími nadstandardních požitky )... ale nejde o to rozdeleni to je vždy zde pracujici versus rizeni ale o to nadstandardní o tu miru ... to konkretne pak muze být mnoho dalsich duvodu ... nyni napr. i zaujala rétorika Bidena vuci vztahu Čína Taiwan a opet smerem silove reseni ... ale zas nejde o to ze by nehrála roli i sila ale zas jen o jeji váhu ...

1 0
možnosti
Foto

Dost je pro mně nepochopitelné, jak v posledních týdnech stojí pevně bok po boku vedle sebe komunisté toho nejdrsnějšího jádra a zastánci demokracie. Obě tyto skupiny srdnatě bojují za demokracii v USA, což mi u komunistů typu Cvalína připadá jako šílenství, a za presidenta Trumpa což mi připadá zase nepochopitelné u příznivců pravice a demokracie, když to byl Trump, který zesměšníl USA jednáním s Kimem, slabostí ve vztahu k Rusku a Putinovi a dalšími nehoráznostmi.

Co se týče impeachmentu, návrh jaký podala senátorka Green, může podat prakticky kdokoliv a vůbec to neznamená, že se tím začne vůbec někdo zabývat, natož aby se rozjela potřebná mašinérie. Jenže znovu : jsou to opět komunisté a hlavně ruská prokremelská media, kteří tento "osamělý" krok jedné senátorky líčí jako počátek Bidenova konce.

2 7
možnosti

A10l38e72š 48N20o36v76á32k

24. 1. 2021 17:19

Nikdo samozřejmě nepovažuje "impeachment prvního dne" za počátek Bidenových konce. Ale samotná existence toho procesu by mohla stát médiím aspoň za nepatrnou zmínku, ne? :-) ...aby se na to nezapomnělo, až se budou na konci funkčního období sčítat impeachmenty...

0 1
možnosti

No nejlepší by bylo, kdybychom my se nestarali o demokracii v USA a USA se nestaraly o demokracii v jiných zemích.

2 1
možnosti

Také probleskla v mediích i jedna zprávička i s fotečkou - " Velvyslanectví ČR v USA uvařilo těm vojáčkům český guláš. Takže nejenže neměli kam hlavu složit, ale vypadá to, že i neměli co jíst.

2 1
možnosti

A32l12e11š 29N67o41v36á73k

24. 1. 2021 17:22

Další obrázek z nové banánové republiky...

0 0
možnosti

jj je dobré si všímat jak media pracuji s emocemi R^ ... jsou mocnější než fakta, vsechny totality se rády dojimaji nad tim jak jsou takový jakoby lepší než ostatní R^R^ ... no známe to i dost aktuálně ;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.