Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J86a95n 43R44á84ž

17. 10. 2021 12:59

I v euforii z vítězství "demokratických stran" se nesmí zapomenout, že 3,5 milionu voličů z cca 5 mil. těch, kdo přišli volit, tyto strany nevolilo. A tak se dá předpokládat, že stejně jako když ti, kdo Zemana nevolil na něj po celou dobu výkonu jeho funkce nadávají, tak stejně na novou vládu budou nadávat ti, kdo vládní koalici koalic hlas nedal, k nimž se pravděpodobně přidají příznivci Pirátů, jejichž názory nebudou v nové vládě slyšet.

A když najde vládní koalice koalic odvahu k nepopulárním krokům, jako je zvýšení daní (jinak to se snižováním dluhu nepůjde), k zásadní reformě důchodového sytému (jinak se ten průběžný rozsype), či reformě zdravotnictví (které bez spoluúčastí pacientů nelze finančně udržet), tak se počet těch, kdo na vládu začnou brzy nadávat, bude rok co rok zvyšovat.

Otázkou tak je, jak dlouho to nadávání lídři jednotlivých stran ustojí.

0 0
možnosti
Foto

Dobře přehledně napsané. Pro mne je ODS strana, která umožnila Babiše a podobné typy, proto dělat si naději, že zrovna odtud přijde pro nás něco dobrého, je zbytečné.

2 0
možnosti
Foto

Přičemž Vaše ČSSD mu hezky přisluhovala. A co to byla oposmlouva? ;-D

1 0
možnosti

Extrémní levice dostala na frak. To je pravda. V tom případě mi ale neni jasné, proč má mít už podruhé za sebou podíl na moci. A navíc poprvé v situaci, kdy to není nutné pro sestavení vládní většiny...

2 0
možnosti
Foto

Myslíte, že SPD bude ve vládě? ;-D

1 2
možnosti

S ulehčením, po úplném a definitivním, pádu levice očekávám pravý ráj na zemi. ;-D

1 0
možnosti
Foto

J10o48s29e16f 57B88á55r82t50a

16. 10. 2021 17:41

Ekonomka Švihlíková mě dnes zaujala svým výrokem jinde: Ekonomka Švihlíková zároveň připomíná, že velkým tématem bude energetická budoucnost. „Jenže pokud si řešení energetického mixu představuje tak, že vsadíte na jadernou kartu a pak s velkou pompou vyřadíte z tendru jedinou firmu, která po celém světě reaktory reálně staví (a dokončuje), pak je to těžké,“ dodává jedním dechem.

3 1
možnosti
Foto

Reálně staví a imaginárně dokončuje. Vy jste čekal nějaký kšeftík? :-)

1 1
možnosti
Foto

Ještě dodatek: Martin Stropnický je bývalý herec, dnes velvyslanec v Izraeli a momentální manžel Veroniky Žilkové. Bývalý Zelený, který letos napomohl ČSSD k debaklu, je jeho povedený syn Matěj.

4 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že jste Trikošku zahrnul do krajní levice. ;-D

2 3
možnosti

A ostatní čtenáři zatím na rozdíl od Dvořáka uměli číst...

3 0
možnosti
Foto

Připadá mi, že děláte těm naprosto bezvýznamným subjektům zbytečnou reklamu. To je ovšem pouze můj osobní názor.

4 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.