Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když to napsali - tak to snad dokážou i zdůvodnit.

;-)

0 0
možnosti

Vás ty výpotky bavorské neziskovky Collegium Carolina vytáčejí, protože je dostáváte na stůl (a nedivím se vám). Otázka ale je, jestli to tady, nebo v Německu, někoho zajímá. Nebýt vašeho článku, nikdy bych se o existenci tohoto spolku nedozvěděl. Stejně tak asi zajímá ostatní svět Institut Václava Klause.:-)

1 0
možnosti

Tak by mne zajimalo, ktera z techo instituci je uzitecnejsi.

0 0
možnosti
Foto

Populistou nemůže být každý. Tuto nálepku přiděluje vybraným jedincům propaganda, musí se jí něčím znelíbit. Takže např. stejný návrh, prosazovaný favoritem médií, populistický rozhodně nebude R^

3 0
možnosti

Naprostý souhlas.

1 0
možnosti

Nemohl byste místo "kreatur" a kádrování Pavla Koláře uvést spíš delší citaci obsahující ony výroky? Chápu, že máte vztek, ale takhle ten článek vypadá trochu bulvárně.

0 0
možnosti

Přesto jste neodolal, viďte!

0 0
možnosti

At uz ti Mnichovsti revansisti a sudetaci napsali co chteli, promne byl prvnim vychodoevropskym populistou Vaclav II zvany Klaus.

Jen si vzpomente jak se vzdy pri evropskych setkanich cpal aby byl co nejbliz opravdu vyznamym evropskam politikum.

1 0
možnosti

Psát a říkat = prosazovat, si může kdo chce co chce. To je Vladimírovi jedno. Že se ale někdo někam cpal kvůli lepší fotografii je zle! Vzácný úkaz hlubokého myšlení je ozdobou každé diskuse.

3 0
možnosti

Kdy že se to naposled mluvilo o konkrétních lidech jako o kreaturách?

0 0
možnosti

J13i39r41i 60T34i73c40h16y

28. 1. 2022 17:42

Byli to socialiste/komuniste, take sudetaci, dnes jsou to hlavne levicovi radikalove zapadu, kteri svymi skutky podle jejich idei (nemusim je snad vyjmenovavat) nici nasi soucasnou spolecnost.

6 0
možnosti

Ajeste hlavneji vrazi z wall streatu a zapadonemecti revansisti. A take nesmite zapomenout na vatikanske klerikaly.;-D

0 0
možnosti

Historikové vždy byli, jsou a pravděpodobně i nadále budou specialisty na falšování dějin, vyzdvihování nepodstatných maličkostí a zatajování důležitých skutečnosti i vidění dějinných souvislostí - podle toho v čím žoldu slouží.

Ale ruku na srdce - Havel veřejně říkal především to, co obyvatelé chtěli slyšet a ne to, co skutečně zamýšlel.

:-P

3 1
možnosti

„Populismus – eine typisch ostmitteleuropäische Krankheit“.

---------------------------------------------------------------

Mně to v té němčině nepřijde jako nevhodné.

Teprve přeloženo do češtiny to možná vyzní tak, jak to autor vnímal.

2 0
možnosti

Nejak mne nenapadlo po tom patrat. Ale v nemcine se prevazne setkavam s vyrazy Rechtspopulismus a Linkspopulismus. A konkretne u te ceske SPD - pozor, neplest si to s nemeckou SPD, to sedi na obe strany. Ten byvaly popelar a prodavac popcorn to hraje na obe strany.

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,13
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.