Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Otázka dne: co bude s Ukrajinou až prohraje válku s Ruskem? a ona ji určitě prohraje!

Kdo ji pak povede ?

0 0
možnosti
JL

Vyborna analyza, pane Ivo Cermane. Snad je mala nadeje v reseni vaseho pohledu na Spojene staty. V listopadu jsou volby, ktere mohou zacit s pohybem k lepsimu. Ty ukazi na silu praveho americkeho ducha. USA je stale demokraticky stat s Ustavou, ktera je stale svata pro kazdeho americana.

V obdobi od roku 1945, USA melo jen ctyri prezidenty schopne celit Putinovy. Prvni byl demokrat Truman. Ten, s nemeckym kanclerem Adenaurem, dokazali celit i Stalinovy (Berlin airlift). Druhy byl Kennedy. Chruscov byl nucen ustopit namorni blokade. Treti Reagen. Toho se i Iran bal, tak ty americke rukojmi propustil v den Reagenovi inagurace. Ctvrty, podle mne, byl Donald Trump. Dnes 69% obcanu USA veri, ze byt Trump stale prezidentem, Putin by nemel odvahu neco zacit. Dokazal mu to Donald zlikvidovanim iranskeho gaunera Quema Soleimanyho v Iraku. Bez ztraty jedineho vojaka. To nepisi o likvidaci ISIS v Syrii a jejich vudce Abu Bakr Al-Baghdadiho.

To jsou ukazky jak je nutno jednat s gaunery jako je Putin. Tvrde a primo pod bradu.

0 0
možnosti
Foto

K takovému řešení nemělo dojít. Obávám se, že jsme na tom teď podobně jako naši předci uprostřed června 1914. Také netušili, že za pár týdnů začne běs, který je nám připomínán v každé vsi pomníkem s řadou jmen padlých. Nedovedu si představit, že by Rusko připustilo prohru. Pokud by mu hrozila, obávám se nejhoršího.

0 0
možnosti
JV

J31i15r64i 12V97r71a31b36e78c

26. 2. 2022 16:36

Vy se pouštíte do západu, ale že půl republiky volila ty ruské loutky a lezla (velká část leze furt) Putinovi někam, ani slovo.

5 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, může za to Západ a Kalousek. ;-D

Chyba Západu - nikdo si tam nedovedl představit, že Putinovi takhle rupne v bedně.

Podobně jako tvůrci naší Ústavy si nedovedli představit, že budeme mít presidenta, který si s ní vytře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.