Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Klima-tyrani jsou pouze menší částí problému, který vyvolal růst cen energií v loňském roce. V letošním roce ale EU přijala dobrovolně sankce sama na sebe a rozhodla se zlikvidovat vlastní průmysl i zemědělství. Tomu se zvýšily vstupní náklady nejen na naftu, ale i na všechno k čemu je potřeba levný plyn.

Cena hnojiv kupříkladu vzrostla z 4,5 Kč / kg na 14,50 Kč / kg. Následně se roztočila spirála s dopady nejen na rostlinou, ale i živočišnou výrobu.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Asi je generální ředitel ČT ing. Petr Dvořák, MBA (od roku 2011) tak dlouho ve funkci, že umí o problémech v ČR hezky v pravou chvíli mlčet - jako oblíbený oprávněně. Neboť v letech 2003-2010 byl GŘ TV Nova a tam se naopak například v /dnes již neexistujícím pořadu "Na vlastní oči"/ mnoho nemlčelo. A který český politik se může pro svou oblíbenost pochlubit, že je "opakovaně" více než 10 let ve funkci?? 8-o

2 0
možnosti

Naše smetánka, má bolševiky ráda - a minulost, ani přítomnost ředitele ČT naší smetánce nijak nevadí.

;-(

0 0
možnosti

Nemyslím že současné zvýšení cen pohonných hmot má cokoliv společného s greendealem. Za to může skutečně vláda Fialy, která nechrání náš trh. Všechny okolní země se snaží udržet ceny pohonných hmot co nejníže, a to nejen tolik kritizované Polsko a Maďarsko. Zrovna jsem byl natankovat v Rakousku, v RAKOUSKU, té “zelené” zemi, odkud jezdili lidé tankovat pohonné hmoty k nám. Již je za stejnou cenu.

3 3
možnosti

Já tankoval před 3 dny Polsku - jen o 5 Kč levněji - u Orlenu.

Přitom Orlen bere stejnou ropu i pro naše benzinky - tedy Ruskou.

:-/

0 0
možnosti

No jo, Babiš se mohl postavit proti. Jenže se bál o dotace pro Agrofert. Takže co nejméně provokovat, vše schválit. Ovšem... jak by ve stejné situaci postupovala současná vláda? Tedy pan Fiala, který chce být považován za "dobrého Evropana", dále těžce probruselští TOP 09 a STAN, dále KDU-ČSL, která je v Bruselu inventářem... Že by od této vlády zaznělo "veto", tomu také nevěřím.

2 2
možnosti

J13i15r37i 64T94i94c16h72y

28. 5. 2022 18:05

Pomateni, znacne skodlivi politici zapadu ponicili ropny prumysl, uvalili jakousi nesmyslnou carbon tax, ktera nejen ze nic neresi, navic jen skodi, podlehlli vselijakym zelenym dylum. Divi se nekdo, kam to dospelo?

5 0
možnosti

J63a58n 61R26á53ž

28. 5. 2022 15:12

Velkou, ne-li smrtící ránu, dala snovým představám zelených utopistů válka na Ukrajině. Celý svět , a Evropa obzvláště, bude mít brzo naprosto jiné starosti, než aby pokračovalo násilné protlačování Green Dealu.

3 0
možnosti

A53d63a47m 74G10a74m10r81o32t

28. 5. 2022 20:41

Problém je ten, že válka na UA tažení Grýýýn dýýýlu spíše posiluje. Nemám pocit, že by někdo z těchto magorů zařadil zpátečku. Naopak, zdražování fosilních paliv a jejich uměle vyvolaný nedostatek je voda na jejich mlýn ;-O

5 0
možnosti

Jinak ĆT se pružně přizpůsobuje. Hned, jakmile Agrární komora a velcí zemědělstí výrobci ztratili v současné vládě vliv a jejich místo nahradili drobní producenti všelijakých předražených eko a bio , sdružení v Asociaci soukromých zemědělců, ČT změnila styl zemědělských reportáží. Místo reportáží z chovů českých vepřů a české drůbeže se v ČT objevují reportáže z chovů všelijakých celoročně bez ustájení chovaných masných plemen skotu.

Neboli reportáže přestaly být o jídle běžných lidí s flákotou masa kolem 100 - 150 Kč za kilo, ale o jídle s hovězí eko a bio flákotou v ceně kolem pětistovky za kilo. Vhodnou tak pro zbohatlíky, snoby a ekofanatiky. Nebo do nějakých Pohlreichových restaurací s jídlem za 200 - 300 kč za porci.

9 1
možnosti

J10a41n 57R21á80ž

28. 5. 2022 15:52

Pohlreichovy restaurace se svými cenami (obědové menu kolem 250Kč) nijak nevymykají z cenového průměru v trochu lepších restauracích.

Zadal jsem si nabídku menu pro dva v tak zvaně výběrových pražských restauracích a cena šla od 2000Kč nahoru. Do takových restaurací chodí kategorie lidí, které nazýváte snoby a zbohatlíky.

Mimochodem: V novém letáku Lídl jsem objevil tyto ceny: Hovězí plátky 330Kč/kg, telecí špička 360Kč/kg a nejlevnější byly vepřové kostky na guláš v akci za 150Kč/kg. Takže sehnat standardní maso, tedy ne BIO, či EKO nějak levněji, tedy v cenách o kterých píšete, je pro obyčejné lidi v dnešní době problém. Možná jen při velkých slevových akcích hypermarketů. Ale tam bych na kvalitu nespoléhal.

Příklad: V našem venkovském řeznictví stála hovězí kližka v prosinci 149Kč/kg a když jsem ji kupoval ve čtvrtek, tak za 175Kč/kg. A lepší už to nebude!

6 0
možnosti

No, Babiš odsouhlasil klimatický balíček s výhradami, protože onen klimatický balíček bylo v podstatě jen propagandistické vyhlášení, bez jakýchkoliv propočtů, důkazů či rozkladů, jak velké zdražování to konkrétně bude znamenat a jak to občany EU poškodí. V budoucnu by tak Babiš mohl, kdyby vládl dále a mu to vyhovovalo, zdůvodnit zpomalování či neprovádění klimatického balíčku.

Takže kdyby Pětikolka byla co k čemu a skutečně tam chtěli chránit občany Čěské republiyk a pracovat v jejich zájmu,, tak by na toto zdůvodnění mohla naskočit a s poukazem, že Babiš byl jejich nepřátelská opozice a že klimatický balíček byl schválenen proti jejich vůli, mohla by sama ten balíček zpomalovat či vůbec neprovádět.

Jenže Pětikolka jede pořád na Antibabišovi, proto slovně bečí, jak to všechno Babiš zkazil a zelená opatření v tom balíčku, která občany České republiky velmi poškodí, potichu ve stylu vlezbruselidozadele realizuje. Aby se věrchušce v Bruseli zavděčili.

13 1
možnosti

Fiala tento balíček ve svém vyhlášení dokonce uvítal, jako novou příležitost !

;-D

0 0
možnosti

Velice zjednodušující pohled na věc! Pokud si někdo nemůže odpustit napsat, že Petr Dvořák je oligarcha, usvědčuje sám sebe z předpojatostiRv

1 1
možnosti

S dovolením pane Vostrý a pane Kindl.

Nemám rád zbohatlé karierní exkomunisty . . i generály ve výslužbě . . .

1 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.