Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S něčím se dá souhlasit. (Především s kritikou Babiše.) Ale s tou představou toho, co se dá nyní dělat, souhlasit určitě nemohu. Naše tzv. “pravicová” vláda by se měla vydat cestou pravicové politiky a začít radikálně uvolňovat náš přeregulovaný trh, abychom se z tohoto problému, do kterého nás dostali naši moudří političtí zástupci, mohli vyhrabat sami hlavně bez té jejich úžasné touhy nám s tím za každou cenu pomoci. Začít by mohli s trhem práce. Dále by bylo dobré skrouhnout státní kasu na polovinu a nechat zafungovat pozitivní efekty plynoucí ze soukromého, necentralizovaného vlastnictví kapitálu. Možná by se měli odvážit v této ideální příležitosti přiznat lidem, že socialistický důchodový systém (stejně jako všechny socialistické programy) je podvod na voličích a musíme jej co nejdříve začít nahrazovat vlastní odpovědností za svůj život. Podložit korunu zlatem nám asi EU a USA nedovolí, tak alespoň omezit pravomoci toho komunistického výdobytku zvaného centrální banka.

0 0
možnosti

;-D;-D;-D

Svatá prostato - a na to jste přišel sám, nebo vám s tím někdo pomáhal ?

Vždyť melete naprosté nesmysly !!!

Víte, teď se rychlík s inflací hezky rozjel. průmyslová výroba poklesla o 4 %

a stavební vlastně také - i když tam to na první pohled není tak vidět, protože inflační navýšení výsledné ceny stavebních děl - opticky navyšuje fakturaci, ale nikoliv skutečné množství dokončených zakázek.

Inflace za květen ministerstvo financí už raději ani nezveřejňuje a to, co připravuje Fiala na pomoc Ukrajině - o tom se také raději mlčí.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
Foto

Babiš byl oceněn jako nejlepší ministr rozvíjejících se ekonomik za rok 2016. Prosadil snížení daní (superhrubá mzda), aby lidem zbylo víc peněz. Slevy na jízdném ve výši 75 % fungovaly jako podpora rodiny - o té vždy např. lidovci prohlašovali, že je dlouhodobě zanedbaná a nízká a snad nejvíc to říkali ti, co přešli do TOP 09. Podpora rodiny proto, že rodičům studentů zbylo víc peněz a zároveň to bylo zelené, motivace k používání veřejné dopravy.

2 3
možnosti

Vláda by se už raději měla přestal vymlouvat na Covid a měla by zdůvodnit, proč má třetí nejvyšší inflaci v celé EU, protože covidové schodky měly všechny členské státy EU.

Nejvyšší inflaci mají ale pouze ty státy, které zaujímají nejpřísnější protiruská opatření !

;-(

3 1
možnosti

Komunikace současné vlády s veřejností je naprosto tragická. Fiala se umí krásně chválit, celá vláda je přesvědčena o tom, že pracuje skvěle a přitom ekonomiku řeší jen kosmetickými úpravami. Takže na otázku, co pro nás udělala petikoalice je odpověď my nevíme, jelikož vláda s veřejností nekomunikuje až na Rakušana a nevysvetluje. Do toho Pekarova s Langsadlovou neustále v televizi perlí a Fiala řeční, aniž by sdělil něco konkrétního.

A ke smejdum : různé smejdske firmy vznikly v 90.letech za vlády Klause a Zemana. V dobách opoziční smlouvy měly doslova žně. A co udělala vládnoucí ODS pro to, aby se jim nevyplacelo podnikat? Nic, jen se lidem de facto vysmala. Řada členů ODS měla v těchto firmách své zájmy, takže když člen či příznivce ODS mluví o smejdech je to stejný oxymoron jako věta, že Andrej zatočí s korupci.

11 4
možnosti
Foto

Které jsou to ty šmejdské firmy ?????

0 2
možnosti

V nedávné době už konečně i Seznam a další tendenční média zveřejnila, že u nás ve srovnání s Finskem a Norskem (a vývojem v České republice na jaře 2020) zemřelo navíc 40 000 lidí. To je nejhmatatelnější výsledek práce Babišovy vlády. Přesto má jeho hnutí nejvetší poslanecký klub. Bohužel není šance na změnu.

2 0
možnosti

Babiš neléčil, ale poslouchal na slovo doporučení EMA.

;-(;-(

0 0
možnosti

Pan Bureš je vlastně úspěšný dealer grog. Vyzásobil svou klientelu. Přivykli a tak žádají další fet. Tedy u čápů vaří. 400.000 Kč na MD, 6.000 Kč pro důchodce a 5.000 Kč pro děti, nejlépe na furt. Poživači absolutně neřeší škodlivost a nereálnost. Klasická fáze - Abstinenčního syndromu. Vystřízlivět nelze, vzniká závislost. Pryč se zdrženlivostí a rozumem. Nadšení a 30% podpora omamovadla. ANO, způsobuje požitek. Každý dealer to má těžké, bývá lapen. Tedy Hrad, celoživotní imunita. Osud ČR? Nezájem. Důvod? Sám mám málo a vězte. Se mnou vám bude lépe ... :-)

10 0
možnosti

Ono to vypadá, že jste těžce závislý na Fialově demagogii !

Ale nebojte, nejste sám.

Postižených tímto syndromem je v ČR asi 20 % voličů - ale zato neléčitelně.

;-(

1 3
možnosti
Foto

Covid a dopady vládních opatření připravily o živnost 130 tisíc lidí, zbankrotovalo sedm tisíc podnikatelů a 600 firem. Pramen: Hospodářská komora

4 1
možnosti
Foto

Aby se Babiš vrátil k moci, musel by se stát premiérem. Prezident ČR má moc velmi omezenou, na hospodaření země nedosáhne.

Premiérem je tč. Fiala, má jím být ještě zatraceně dlouho. Jeho parlament ho určitě nesvrhne, takže bych to shrnula tak, že slyšíte trávu růst....

2 12
možnosti

A jaké peníze rozházel? Z té vaší strany plotu se tahle věta pořád opakuje a nikdo není schopen napsat jaké prachy rozházel a neměl je rozhazovat.

4 2
možnosti

Co pro mě udělal? Třeba to, že máme nižší daně ;-)

1 4
možnosti

To ovšem byla společná zásluha ODS a ANO.

3 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.