Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Vypadá to na otrávenou vodu. V celé ČR, možná i v celé EU. :-(

0 0
možnosti
Foto

Demonstrace na Václavské náměstí se podle projevů a účatníků se zejména týkala vystoupení z NATO, EU a přimknutí k Rusku. Řečníci byli vulgární, agresivní a mezi lidmi bylo absolutní souznění i když bylo voláno, aby byl Fialai oběšen, Rusko je náš přítel a podobně, Lidem nevadilo, že demontranti měli trička s Putinem, rudá trička s náspisem KSČ. Demonstraci svolali známí a profláknutí tuzemští proruští nokové, sympatizanti Ruska. Známý Stalinista Josef Skála vykřikoval, že máme jet do Ruska a požádá Putina o plyn a chce být v té delagaci a podobně.

2 1
možnosti
AK

Je to mnohem jednodušší.

Pokud máme nejvyšší ceny elektřiny - kterou sami levně vyrábíme - v EU a ve srovnání s Francií trojnásobnou inflaci (nebo dvojnásobnou ve srovnání s Rakouskem nebo Německem), demonstranti se správně domnívají, že je to tím, že máme neschopnou vládu.

A že pokud to vláda řešit nechce nebo neumí, že by měla jít od toho a přenechat vládnutí těm, kdo to řešit budou.

Když máme nejhorší mužstvo v EU, které prohrává s každým jiným - což ceny energií a inflace ukazují - máme ho snad chválit a podporovat?

A kádrovat řečníky a účastníky místo věcné reakce na jejich oprávněné obavy, vyvolané neřešením drastických problémů v ekonomice firem a domácností, je ze strany premiéra i dalších faul.

2 1
možnosti
Foto

Francie neměl v čele Babiše, proto má jinou inflaci. Přirovnávat nás s inflací k Francii je demagogie první třídy. Na burze prodám jen 5 procent naší elektřiny. Ostatní prodáme doma.

1 1
možnosti
Foto

Karma.Zajimave informace,ovšem tady od tud se nikam nedostanou.Co novináři,kteří mají větší možnosti?Ti o tom neví...?

1 0
možnosti
LH

Ten promrhaný čas mohla Fialova vláda využít k antiinflačním opatřením, jako to udělalo třeba Polsko, které připravovalo snížení cen benzínu, jež se projevilo na nový rok 2022.

Zdroj: https://ivocerman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791654

Jojo a těch 8 měsíců čekali na co.....nebo je zastropovani fuj fuj jako bylo před měsícem

3 3
možnosti
Foto

Poláci zastropovali phonné hmoty a rozdíl mezi skutečnou cenou a cenou zastropovanou platili daňoví poplatníci a vědali na tom Češi. Evropa se stále nerozhodla zd azstropovat ceny anergií anebo ne. Na náši žádost dnes Evropa zasedá, aby rozhodla, jak dál se nergiemi. Poku se ndohodne náš stát má svůl plán a zveřejní jej v pondělí, pokud nejdode v Evropě dohodě..Zastropování cen podporuje i Španělsko, Belgie nebo další země. Naopak Německo a Rakousko se k tomuto opatření staví zdráhavě. Jiné státy jako Francie zase podporují oddělení cen plynu a elektřiny.

1 0
možnosti
Foto

K tomu nemám co dodat. R^R^R^

3 0
možnosti
DS

Pane docente, ono se tomu Fialovi do vlády moc nechtělo. Protože si myslel, že to nejhorší je Covid ať si Babiš vyžere co si nadrobil. A také neměl odborníky, kteří by mu dělali třeba ministra průmyslu nebo zemědělství. Jak to dopadlo, víme. Protiinflační opatření s "odborníkem" Stanjurou?

Pamatuji na stejná obvinění od dvě vlády dříve. Myslíte, že nás tam něco drželo? Jen tak nějak pan Sobotka nemohl najít ministra financí s čistým lustračním osvědčením....

Správné by bylo jezdit do Bruselu a uplatňovat právo veta v případě technicky na hlavu postavených nápadů. Má na to, byť jen jazykovým vybavením, třeba náš předseda vlády? Kdyby top dělal, měl by za sebou celý národ. Takhle jen dává příležitost větším i menším pitomcům.

3 4
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.