Babišovo kuře. Sežereme mu úplně všechno?

Tak i vy si myslíte, že Babišovy potraviny jsou chlouba naší vlasti? Že je to poctivý podnikatel, který kvalitními výrobky dokázal, že mu můžeme věřit? Řeknu vám, jakou jsem nedávno udělal osobní zkušenost s vodňanským kuřetem. Podotýkám, že jsem ho nekoupil z politických důvodů, chtěli jsme jen, aby naše děti měly co jíst k obědu.... Babišovo kuře záhy získalo silný symbolický význam. Stalo se to v okamžiku, když jsme ten čerstvý výrobek rozdělali a bytem se rozhostil vtíravý pach zkaženého masa. 

„To jsi koupil teď, ne“ zeptala se nevěřícně manželka. „Jasně, je to čerstvý,“ řekl jsem konsternovaně. Nevyrábí to Babiš?, říkal jsem si. Tak takhle vypadají ty jeho výrobky. Moje důvěra v charizmatického Vůdce obrody začala kolísat. Tak tímhle ty nás krmíš, Babiši. České potraviny s polskou kvalitou, napadlo mě a to jsem ještě nevěděl, že Agrofert čelí podezření, že dováží výsekové maso z Polska. Zatím se to prý daří ututlat, ale brzo si toho masové sdělovací prostředky všimnou. (Pokud je ovšem nekoupí gigant masového průmyslu, maso jako maso.) Nu což, kuře jsme se rozhodli dát aspoň psovi, přece se to nevyhodí. Bohužel se z něj při vaření valil ještě silnější zápach, zkrátka čerstvá potravina. Z bytu jsme smrad vyvětrali, ale z parlamentu ho hned tak nedostaneme.

Když jsem pak spatřil klipy, kde se tatíček Babiš zamýšlí nad tím, co by ještě udělal pro naše děti, napadlo mě, že by takový předvolební klip ANO měl vypadat úplně jinak:

(Babiš a Stropnický rozbalují vodňanské kuře; detail záběru na květinu, která vadne pod úderem dusivého smradu; Stropnickému se podlamují kolena, marně se snaží ucpat nos.)

Stropnický: Myslíte, že nám lidi sežerou i tohle?

AB: Určitě. Když jsou schopný sežrat i to, že jsem jedním z nich. Jsem z prominentní komunistický rodiny, cestoval jsem na Západ v době, když normální lidi vyjeli leda tak do Jugošky, a ještě jsem úspěšně vstoupil do strany. A strana, to byl předvoj dělnické třídy, Martine. „Dobrovolný svazek nejaktivnějších a nejuvědomělejších občanů z řad dělníků, rolníků a inteligence.“ Zkrátka elita. Ne, jako ten póvl, co vládnul posledních 20 let. A vidíte, dneska mi sežrali, že jsem obyčejnej Čech.

Stropnický: A to jste navíc Slovák. Za to vás obdivuju pane Babiš.

AB: Ťohle němátě vo scénári, neplatím vás za to, abystě si táral, čo vás ňapadně. Ale něhovortě o tej somárovině o mojej spolupráci s Stb. Šom slušný podnikatěl.

Stropnický: Promiňte, tomu poslednímu jsem nerozuměl, jakou to bylo řečí?

AB: Tu neznáte. V českých školách se musí víc učit řeči, když já umím praslovanštinu, musíte se ji taky naučit. A nebojte se, lidi sežerou všechno. Vždyť věřej i tomu, že jsem proti korupci, i když říkám, že budu vést stát jako soukromou firmu. Ještě, že jste tady v Čechách tak blbí. To školství si musíme podržet...

Stropnický: Aby tu mohly žít naše děti?

 AB: Aby nám do toho nikdo NEKECAL! Ve firmě se poslouchá! Dejte do programu, že chceme prvky přímé demokracie. Sežerou to.

Stropnický: Takhle blbí snad lidi nejsou, Přece nemůžete tvrdit, že chcete stát jako firmu, ve který bude zároveň přímá demokracie. A nebude jim divný, že chcete vybírat víc daní, ale nezvyšovat je? Já vím, že tam píšeme, že zařídíme efektivnější výběr daně, ale neříkáme tam jak to uděláme...

AB: Vy nič nězariaditě! Lidi sežerou všechno, když to má dobrej obal. Udělejte kapitána a řekněte už konečně, za co vás platim.

Stropnický: (Svraští obočí jako při vyšetřování v kriminálce Anděl) Víte, jak poznáme, že to, co děláme, děláme dobře? Když lidem začnou zářit oči. A u dětí to platí dvojnásob. (Kucká se smrady) Co udělat takovou změnu, aby všem lidem zářily oči a naše děti tu chtěly žít ... (Začíná blít) Promiňte, pane továrníku, to to kuře....

AB: To blití vystřihněte. A vy už říkejte jen to, za co vás platim. Ať ty kuřata můžou žrát i jejich děti. Povinně. 

KLIP Andrej a Martin: Aby dětem zářily oči...

 

 

Autor: Ivo Cerman | úterý 22.10.2013 10:25 | karma článku: 30,80 | přečteno: 3765x
  • Další články autora

Ivo Cerman

Z historie atentátů na Babiše

22.1.2023 v 13:13 | Karma: 28,96

Ivo Cerman

Il Boemo pornografico

5.11.2022 v 9:39 | Karma: 24,61
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.