Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

“Rozverné Německo” nás vede do hrobu s úsměvem

Německo zavádí taneční bohoslužby a má skvělé nápady: Green New Deal, reparace pro oběti kolonialismu a intenzivnější import migrantů.

V polovině srpna mě zaujala zpráva Bavorského rozhlasu, že jakýsi Sebastian Kühnel pořádá během evangelických bohoslužeb terapeutické tance. Jeho svěřenkyně potvrdily rozhlasu, že tancování s panem Kühnelem během bohoslužby jim velmi pomáhá, samozřejmě duchovně. Rozhlas neuvedl nic o věku ani vzhledu účastnic, takže tuto informaci nebylo možno posoudit. Další podrobnosti o dění během tanečních bohoslužeb, jichž se kromě duchovního neúčastní žádný muž, rozhlas neupřesnil. Nevěřícně jsem kroutil hlavou a jal jsem si to ověřovat na internetu. Pana Kühnela jsem sice nenašel, ale zato jsem zjistil, že taneční bohoslužby se v Německu u evangelické církve pořádají celkem běžně přinejmenším od roku 2013. Tak je to přeci pravda, říkal jsem si, „rozverné Německo“ se nevzdává, Němci to se svou veselostí myslí vážně. To není normální veselost, vážení čtenáři, pro ně je to nástroj mravního zlepšení, záruka mravnosti, a táhnou to tak daleko, že připomínají hosta, který se i na pohřbu vytrvale usmívá, protože svou křeč už nedokáže opustit.

Kdy vzniklo „rozverné Německo“?

Blížil se totiž začátek září a s ním výročí události, která celému světu poprvé ukázala, že Německo to se svou rozverností myslí opravdu vážně. Mám na mysli teroristický útok na Olympijských hrách v Mnichově v roce 1972. Hry byly totiž pojaty jako „heitere Spiele“ (rozverné hry), což spočívalo v tom, že policie měla místo zbraní květiny, místo napomínání rozdávala úsměvy. Bezpečností opatření byly úmyslně nízké, trestuhodně zanedbané. Cílem bylo ukázat světu, jak dalece se poválečné Německo změnilo, jaká je to úplně jiná země a dobří lidé. Jak známo využili toho palestinští soudruzi, kterým při organizaci pomáhala německá krajní levice. Rozverné Německo zůstalo rozverné i během teroru i potom. Žádná změna názoru nepřišla.

Němci se chytli představy, že ke zlepšení stačí přejít od nacistického extrému ke krajně levicovému extrému. Místo hákového kříže nosit dredy na hlavě. Místo hajlování se vytrvale usmívat. Vytrvale. Je to skoro stejná myšlenka, kterou vyslovila jedna postava v komedii Tila Schweigera. Ona postava, fiktivní celebrita, měla novinářům vysvětlit, proč si nechala udělat plastiku svých hýždí. Vysvětlil, že je to proto, že stát se lepším člověkem nějakými změnami uvnitř je blbost, přišel na to, že stačí změnit vnější vzhled, a změna uvnitř se už dostaví! Když jsem na dovolené v jižních Čechách spatřil starou Němku s dredama na hlavě, pochopil jsem, že tímto heslem se Německo vlastně doopravdy řídí. Věří tomu, že zárukou dobroty jistých názorů je, když vycházejí z úst lidí, kteří vizuálně vyhovují mediální představě dobráka (hipík, dredař, alternativní jedinec). Bohužel i krajně levicový extrém nakonec dovedl Němce k podobným výsledkům jako nacistický extrém: k antisemitismu (ale levicovému a humánnímu) a láska k imigrantům z muslimských zemí je dovedla znovu k nenávisti k obyvatelům východní Evropy (ale z dobrého důvodu! Pro solidaritu).

„Společně změníme Evropu!“

A „rozverné Německo“ pokračuje ve svém díle i teď. Během koronakrize to vypadalo, že se Němci obrátili k realismu. Straně zelených prudce klesly preference, CDU-CSU přestala imitovat Zelené a krajní levici. Pak měl ovšem premiéru nový film Die Getriebenen, jenž oslavoval kancléřku Merkelovou za její hrdinský postoj k migraci (tj otevřeným hranicím), a mně bylo jasné, že Němci se nezměnili. Následovala návštěva Grety Thunbergové, která obnovila svou marketingovou kampaň a upozornila Angelu Merkelovou, že nesmí opustit sen o boji s klimatem, musí přidat. A konečně se obnovil i import imigrantů, budoucích voličů krajní levice. Evangelická církev oznámila, že z Německa vyrazí další lodě německé neziskové organizace Sea Watch, aby z Libye dovezly další migranty. Prý asi 3 tisíce týdně.

Takové hezké myšlenky se rodí při těch tanečních bohoslužbách. Nakonec 16. 9. 2020 oznámila německá šéfka EU Frau von der Leyen v anglickém v projevu „O stavu Unie“, že Evropa se zavazuje dodržet Green New Deal pro Evropu. Devastaci hospodářství, demontáž demokracie, vše ve jménu nerealisticky krátké lhůty snížení emisí CO2 o 60% (ve srovnání s čím?) a nastolení „uhlíkové neutrality“ ve VŠECH zemích do roku 2050 a „dohodu o migraci“. Dle plánů levice má zahrnovat i reparace pro „komunity, jež trpěly kolonialismem“. Ty bychom měli platit všichni, celá Evropa. V hlasování gesčního výboru Europarlamentu prošly hospodářské závazky, vzdor odporu naší ODS, která hlasovala PROTI. V Konzervativních novinách má o tom hezký článek  europoslanec Saša Vondra, který hlasoval též a nebojí se vyslovit kritiku. Macronova skupina Renew Europe, v níž je i ANO, hlasovala většinou PRO. Jejich europoslankyně Dita Charanzová a Martina Dlabajová mají dokonce na webu této skupiny nějaká ujetá prohlášení o potřebě změnit Evropu. Piráti to také podporují. Asi při svých schůzích také provádějí německé terapeutické tance.

PS Konečně včera 23. 9. 2020 dovedla německá veselost Evropskou komisi k návrhu na povinnou solidaritu s migranty: odmění státy, které je sem pašují, a státy, které je odmítnou přijmout přinutí zaplatit vyhoštění ze svého. 

Autor: Ivo Cerman | čtvrtek 24.9.2020 10:46 | karma článku: 40,27 | přečteno: 1701x
  • Další články autora

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma: 27,83 | Přečteno: 835x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1769x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma: 17,68 | Přečteno: 368x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma: 45,94 | Přečteno: 9325x | Diskuse| Média

Ivo Cerman

Obhájce terorismu na Fakultě humanitních studií UK

Stávkující humanistická fakulta chce prý peníze na „kvalitu“, ve skutečnosti za vaše peníze živí antisemitskou propagandu.

18.10.2023 v 9:32 | Karma: 37,16 | Přečteno: 1525x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,13
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.