Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Biden nemluví o míru, ale o jednotě

Pod záminkou války proti domácímu terorismu zlikviduje opozici, zabrání svobodě informací i politické činnosti. Kdo je Biden a co vlastně říká.

Biden s Harrisovou si vymysleli, že svůj režim budou při inauguraci prezentovat jako smířlivý a novináři to po nich opakují, i když vidí, že činy obou politiků smířlivé nejsou. Ukázalo se to i v nechutné reportáži Seznam Zprávy s názvem „Nadřazenost bílých musí skončit“. V ní autorky sdělují, že Biden oznamuje boj „proti bílé rase“ a zároveň tvrdí, že prý mluvil smířlivě. Tento příklad plagiátorské žurnalistiky je o to smutnější, že obě autorky působí na vysokých školách. Dle svých profilů Eva Soukeníková studuje literární komparatistiku na FFUK a Jolana Humpálková žurnalistiku na FSV. Při pohledu na něžné tvářičky obou dívek se čtenář diví, kde se v nich bere tolik rasové nenávisti a nedostatek soudnosti. Jak mohou tak bezmyšlenkovitě opisovat nadávky, které americkou demokracii ztotožňují s bělošským rasismem? Co to Seznam zprávy zaměstnává za lidi?

Po Trumpovi se chtěl mír, po Bidenovi ne

Opravdu je Biden smířlivý? Pamatujete si, jak před pár dny stejná média strašila svět tím, že Trump prý odmítá vyzvat své stoupence k míru? Držme se u tématu a uplatněme stejné kritérium na levici. Předně, před „ztečí Kapitolu“ probíhaly v USA nepokoje, které se řídily heslem „No Justice, no peace“. To heslo znamená, že dokud stát neprovede oslabení policie, neumožní protestující Americe žít v míru. Biden, ani Kamala Harris v oněch dnech své stoupence k míru nevyzývali, podporovali je.

A po zteči na Kapitol 6. 1. 2021? O míru nemluvili, jen když k němu vyzývali Trumpa. Sami si jako heslo svojí politiky vybrali „Unity and Accountability“ (Jednota a odpovědnost) a v projevech k veřejnosti spíš vyostřovali nepřátelství proti republikánům.

Výraz „accountability“ neoznačuje ten druh odpovědnosti, kdy máte za úkol něco udělat (to je „responsibility“). Označuje odpovědnost, kdy vám hrozí trest za to, když něco neuděláte. Nový režim otevřeně říká, že chce nastolit názorovou a politickou jednotu, a odlišně smýšlející trestat. Heslo Unity and accountablity se objevilo v létě a původně označovalo asi trestní odpovědnost policistů. Po volbách v listopadu se z toho stalo volání po trestní odpovědnosti Trumpa a po zteči Kapitolu se požadavek rozšířil na republikány obecně. Levicové noviny The Nation, z nichž opisují američtí intelektuálové, teď říkají, že nemůže nastat jednota, pokud bude Republikánská strana pořád „ve vzpouře“ (seditious). Podobně mluví i mainstreamové noviny. Jednota je nade vše. Jednota pod vedením demokratické strany, jednota za programem krajní levice. Alexandria Occasio Cortez na svém Facebooku volá „No Peace without Accountability.“ (Bez potrestání nebude mír.)

Biden s Harrisovou dali už předem vědět, jak to udělají. Chtějí začít „válku proti domácímu terorismu“. Tato myšlenka má širokou podporu mezi levicovými médii a politiky. Domácími teroristy přitom Biden (a levicoví publicisté) nemyslí jen účastníky útoku na Kapitol. Myslí tím všechny republikány, přinejmenším ty, kteří se veřejně projevují. Válka je určitě opakem míru, nemyslíte? „Válka proti domácímu terorismu“ vystihuje program Bidenova režimu víc, než řeči o jednotě.

Falešný patriotismus a krádež identity

Představu o velikosti hrozby měla vizualizovat i masivní přítomnost armády. Už několik dní před obřadem demokrati vysílali do světa záběry spících vojáků v uniformách a rozesílali dojemné tiskové zprávy o tom, že lidé nosí vojákům jídlo. Samozřejmě to bylo jen divadlo, protože tak velké shromáždění lidu, které bylo u Kapitolu 6. 1., se spontánně nevytvoří. Zjistil jsem, že 6. 1. byla řádně ohlášena nejen demonstrace na louce před Bílým domem, kde mluvil Trump, ale i její druhá část na prostranství před Kapitolem. To znamená, že nešlo o spontánní nápad a policie o plánovaném velkém shromáždění věděla předem. To znamená, že ani teď by Washington nemohl být překvapen spontánní demonstrací takových rozměrů.

Biden a Harrisová povolali na svou ochranu bezprecedentní množství vojska. Do Washingtonu dovezli 26 000 vojáků, a tolik jich tam nebylo ani v době občanské války. Tolik jich nepovolal ani Trump na svou inauguraci v roce 2017, a tenkrát probíhaly vskutku masivní protesty. (Zde video.a tento nově zveřejněný dokument)  Letos je to divadlo, které má v divácích vzbudit vlastenecké asociace. Dle mého názoru je to případ krádeže identit, což je pro současnou americkou levici typické. Demokrati si tak skrz asociace přivlastňují myšlenku patriotismu, kterou se ve skutečnosti zaštiťoval Trump a republikáni.

Přesto jsou Biden a Harrisová takoví vězni vlastního rasismu, že je pojal strach, že 26000 vojáků, které povolali, jsou určitě bělošští rasisti a trumpovci, jelikož jsou většinou bílí. Pro jistotu pověřili FBI, aby bělochy prověřila.  Bidenův projev rasismu ale národní gardu pochopitelně naštval , takže mu v projevu hluboce lidské solidarity ukázali záda. Na ČT to neuvidíte, ale můžete to vidět na tomto videu. Nakonec se proti Bidenovi neobrátili trumpovci, ani jeho vojáci, ale milovaná antifa, která proti němu demonstrovala v Portlandu. (video) Chtěli protestovat i ve Wahingtonu. 

Demokrati celou dobu podporují negativistickou ideologii, která americkou demokracii líčí jako nástroj pro obranu otrokářství a rasismu. Stejní politici, kteří chtěli z Washingtonu odstranit Jefferson Memorial, se náhle pohoršovali nad tím, že při útoku na kongres prý mohly být poškozeny sochy uvnitř Kapitolu. Ve stejné době pracuje v San Francisku komise, která odstraňuje z veřejných míst jméno Abraham Lincolna. Její předseda Jeremiah Jeffries z demokratické strany se prý přitom inspiruje myšlenkami hnutí Nation of Islam, k němuž patřili jeho rodiče. Přesto má Nancy Pelosi žaludek tvrdit v Kongresu, že Trump ohrozil „národ, který máme všichni tak rádi“. Z toho se mi chtělo zvracet. Stejnou krádeží identit je náhlé nadšení pro „boj s terorismem“. I tohle bylo charakteristické spíš pro pravici, zatímco levice nebezpečí terorismu bagatelizovala, nebo omlouvala. Když se to levici hodí, jednoduše to využije pro svoje účely.

Kdo jsou Biden a Kamala Harris

Autorky plagiátorské reportáže na Seznam Zprávy si asi neověřovaly, jak se to má se vztahem Bidena k černochům, a Harrisové k bohatství. Pak by zjistily, že noví vládci USA nejsou žádní milovníci prostého lidu.

Joe Biden je totožný se senátorem Josephem Bidenem, který předsedal komisi, jež v letech 1987-88 prováděla slavné výslechy soudce Roberta Borka. Šlo o nově jmenovaného člena Nejvyššího soudu a levice jednoduše zabránila jeho nástupu tím, že povinné prověřování kandidáta v Senátu prodlužovala tak dlouho, až Bork v roce 1988 sám odstoupil. Díky tomu vzniklo nové sloveso „borking“. Při těchto slyšeních vyslýchal Biden i černošského intelektuála Thomase Sowella, který mluvil ve prospěch republikánů. Na youtube si můžete najít, jak s ním jednal. Je to bizarní dialog bělošského salonního levičáka s černochem, který mu z vlastní zkušenosti vyvrací jeho představy o tom, jak by se „shora“ měla řešit černošská otázka.

Biden ale citelně zasáhl do života amerických černochů později, když v roce 1994 vytvořil „Bidenův Trestní zákon “, který vedl k přísnějšímu trestání drobnější černošské kriminality. Celým názvem se jmenuje Violent Crime Control Act and Law Enforcement Act. Tento zákon vedl k masovějšímu věznění mladých černochů a k zhoršení jejich situace. Podle Sowella se díky tomuto zákonu rozšířila mezi mladými černochy recidiva zločinnosti. Levice ovšem říká, že zákon na druhou stranu umožňuje snáze trestat policisty. Podle mě v tom žádná balance není. Spíše to ukazuje na skutečné cíle levice.

O tom, že je Biden dlouholetým politikem ve vysokých funkcích, kde nic pozitivního nedokázal, snad už každý ví. Kromě redakce Seznam Zprávy. Jen pro pořádek – od roku 1973 do 2009 to byl senátor, od roku 2009 do roku 2016 Obamův viceprezident. Vypovídá to něco o tom, jaké profesní jistoty nabízí zapojení do levicových struktur v USA. O jeho obchodech na Ukrajině a v Číně se snad už taky mluvilo. Tyto epizody ukazují, že svoje postavení ve vysokých funkcích dokázal dobře využít. Doufám, že lidé, kteří v USA pořád nadávali, že Trumpovi jde jen o prachy, se teď taky ozvou.

Konečně Biden i Harrisová vlastní četné nemovitosti, jsou to bohatí lidé. Harrisová pracovala jako prokurátorka v Kalifornii a soustředila se hlavně na LGBT a gender kauzy. Od roku 2017 byla senátorkou. Harrisová a její manžel Douglas Emhoff vlastní nemovitosti v hodnotě 8 milionů dolarů v Los Angeles, San Franciscu a Washingtonu, DC. Přesto, že má ráda život v luxusu a o své nemovitosti se s nikým nedělí, zastává krajně levicové názory o přerozdělování podle „ekvity“, jež by měla nahradit právo. 

Autor: Ivo Cerman | čtvrtek 21.1.2021 14:29 | karma článku: 41,17 | přečteno: 1639x
  • Další články autora

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma: 27,83 | Přečteno: 829x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma: 35,84 | Přečteno: 1762x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma: 17,45 | Přečteno: 363x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma: 45,94 | Přečteno: 9321x | Diskuse| Média

Ivo Cerman

Obhájce terorismu na Fakultě humanitních studií UK

Stávkující humanistická fakulta chce prý peníze na „kvalitu“, ve skutečnosti za vaše peníze živí antisemitskou propagandu.

18.10.2023 v 9:32 | Karma: 37,16 | Přečteno: 1522x | Diskuse| Média

Ivo Cerman

Neříkal jsem, že učebnice má být národovecká, ale realistická

Hlavní autor učebnice mylně tvrdí, že jsem ji kritizoval z pozic „dojemné obrany češství“. To je ale nepochopení Jardo.

31.7.2023 v 11:01 | Karma: 18,94 | Přečteno: 569x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Propaguje nová učebnice dějepisu socialismus?

Nová učebnice soudobých dějin pro ZŠ by měla vychovávat občany pro stát, připravuje ale spíš komparsisty pro marketingové kampaně.

28.5.2023 v 11:58 | Karma: 22,19 | Přečteno: 832x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Kauza edukátorů na ÚSTR. Vážně je dějepis v ohrožení?

Ve sporu o ÚSTR je vše přesně naopak, než tvrdí média. Odchod rudých edukátorů z ústavu je možná dobrá věc.

22.4.2023 v 13:58 | Karma: 20,15 | Přečteno: 695x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Kunderův Unesený Západ. Co na to dnešní historik?

Patří Ukrajina na Západ? Pozor tento blog obsahuje nebezpečné informace, které jste se v dějepise neučili!

10.4.2023 v 9:09 | Karma: 29,27 | Přečteno: 994x | Diskuse| Kultura

Ivo Cerman

Co si lidé myslí o stávce filozofických fakult

Pořád si někdo z děkanů filozofických fakult myslí, že „stávka“ 28. 3. je dobrý nápad? Pak by si měli přečíst tohle.

23.3.2023 v 14:03 | Karma: 34,77 | Přečteno: 1280x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Historické objevy, které během covidu zapadly

Chodíval jsem kolem zavřených knihkupectví a bylo mi líto, že o nových knížkách k dějinám raného novověku se nikdo nedozví.

19.2.2023 v 13:25 | Karma: 14,91 | Přečteno: 402x | Diskuse| Kultura

Ivo Cerman

Kdo odvrátil migrační pohromu? Babiš to nebyl

Přivlastňuje si zásluhy Tomáše Haišmana, ve skutečnosti Babiš odpůrce otevřených hranic nikdy nepodpořil.

27.1.2023 v 13:40 | Karma: 19,94 | Přečteno: 575x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Z historie atentátů na Babiše

Jde o starý trik, který marketingoví odborníci moudrého gubernátora opakují už řadu let. Neskočte mu na to!

22.1.2023 v 13:13 | Karma: 28,96 | Přečteno: 907x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

„Tati, to bude Babiš bojovat sám se sebou?“

Jak děti reagovaly na Babišův předvolební billboard. Jeho mediální obraz přeci nedává smysl! Prý tu vlastně nevládl on, ale nějací "mocní"?

13.1.2023 v 11:07 | Karma: 25,25 | Přečteno: 719x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Jak jsem hledal ukrajinské dějiny svobody

Je Ukrajina nacionalistická, nebo demokratická? Zajímá ukrajinské historiky jen „nezávislost“, nebo i „práva a svobody“.

7.1.2023 v 13:35 | Karma: 22,05 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Od roku 1781 je normální být svobodný. Změní se to?

V nové knížce o zrušení nevolnictví ukazuji, jak se nesvoboda stala výjimkou z pravidla. V době postcovidové se nám to obrací.

17.12.2022 v 12:02 | Karma: 23,43 | Přečteno: 569x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Říkali, že v Čechách žádné nevolnictví neexistovalo

Podle progresivních osobností vděčíme za blahobyt otrokům a měli bychom platit reparace. Copak u nás žádné nevolnictví nebylo?

9.12.2022 v 15:28 | Karma: 28,07 | Přečteno: 837x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

5. Sametová revoluce už je vědecky vyvrácená

Pracovníci Ústavu pro soudobé dějiny AVČR vědecky vyvrátili, že Sametová revoluce znamenala revoluční změnu.

20.11.2022 v 17:07 | Karma: 31,61 | Přečteno: 1179x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Il Boemo pornografico

Komunisti dělali z Myslivečka revolucionáře, režisér Petr Václav z něj udělal Casanovu. Ale účast Collegia 1704 z něj dělají unikátní hudební film!

5.11.2022 v 9:39 | Karma: 24,61 | Přečteno: 652x | Diskuse| Kultura

Ivo Cerman

Demonstrace klimatických tyranů v Praze

I při demonstraci v Praze 21. 10. šlo o to státu něco nedemokraticky, přes hlavy občanů vnutit. Bude nám poroučet marketing?

21.10.2022 v 19:20 | Karma: 42,10 | Přečteno: 1813x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.