„Policie v Chicagu zastřelila 13letého kluka!“

16. 04. 2021 13:43:42
Novinky.cz znovu šíří anarchistickou propagandu opsanou od amerických médií. Kde je spravedlnost pro policii?

V USA probíhá soudní proces s policistou, který při zásahu usmrtil slavného George Floyda, a krajní levice chystá na konec nové velké protesty. Bude to pokračování násilné kulturní revoluce, která neskončila ani s odchodem prezidenta Trumpa. Součástí mediální přípravy jsou medializované případy jiných takových policejních zásahů, které jsou vždy nějakým způsobem zkresleny a veřejnosti předloženy tak, aby podnítily emocionální nenávist k policii a získaly je pro anarchistickou představu o státu jako utlačovatelské instituci, kterou je třeba odstranit. Ochotně v tom pomáhají špinící novináři, kteří za to mají bezpracně získané „strhující příběhy“. Patří k nim i plagiátorská česká média Seznam Zprávy a Novinky.cz. Dnes Novinky.cz zveřejnily šokující zprávu „Policie v Chicagu zastřelila 13letého kluka, když se vzdával. Teď zveřejnila video.“ Autorkou je absolventka dějin umění Jitka Zadražilová, jež dle profilu ráda cestuje a napsala knihu Blondýna na cestách.

Co se stalo

Tím klukem má být Adam Toledo, který byl zastřelen při zásahu 29 III 2021. Není to tedy nový případ, ani nová zpráva. Pan Toledo má už vlastní heslo ve wikipedii.

Předně, chlapec velmi nevinný, byl ve skutečnosti ozbrojený. Jako každý slušný školák se procházel ve 2:30 v noci v zanedbané čtvrti Chicaga s dalším výtečníkem jménem Robert Romano a bavili se střelbou z pistole na kolemjedoucí auto. Střílel Romano. Jejich zábavu zaregistroval systém ShotStopper a vyrazila za nimi policejní hlídka.

Po příjezdu hlídky se Romano nechal zatknout, zatímco Toledo utíkal - ozbrojen - do postranní uličky. Kdyby neutíkal, nic by se mu nestalo. Celá diskuze je ve skutečnosti o tom, zda v milisekundě, kdy ho policista dohonil a vyzval, aby odhodil zbraň, ji opravdu odhazoval, nebo se naopak chystal střelit.

Kampaň, kterou proti policii vede tisková agentura Reuters, je založena na 14sekundovém videu z policistovy kamery, z něhož do fotografie vybrali záběr, na němž Toledo stojí s rukama vzhůru. Má to dokazovat, že v milisekundě výstřelu už zbraň nebyla v Toledových rukou, i když ty záběry v pohybu spíš dokazují, jak byla situace nepřehledná. V daný okamžik se v Toledově ruce něco zablesklo. Policista měl dle odborníků jen zlomek sekundy na to, aby učinil rozhodnutí, zda vystřelit či ne. Po výstřelu mu policista zavolal sanitku.

Manipulativní taktika

Titulek, který celou událost redukuje na sdělení, že „policie zastřelila kluka, který se vzdával“, je vědomě manipulativní. Zcela vědomě se zapojuje do kampaně krajní levice za odstranění demokratického státu, k čemuž jim útoky na instituci policie slouží jako záminka.

Stejně jako v jiných kampaních, které jsou jako přes kopírák, jde zde o to, že se zcela ignorují vnější okolnosti případu a předstírá se, že šlo o úmysl. Tedy, že policista ho chtěl zastřelit, přičemž se předstírá, že to měl chtít na základě svého rasismu – pro média se vybírají oběti s jinou než bílou barvou pleti – a dále, že ho směl zastřelit, jelikož policie je prezentována jako součást systému vědomého institucionálního útlaku. Tato taktika má zajímavou historii, která skutečně souvisí se snahou amerických komunistů diskreditovat v 50. letech demokratický stát. Ale to si nechám na jindy. V užším momentálním kontextu jde samozřejmě o mediální přípravu na protesty, které se chystají, až skončí proces s policistou Chauvinem.

Zdrojem je úřad pro protipolicejní propagandu

Jelikož jsem si ty informace taky musel dohledávat, došla mi při tom celá zrůdnost postupu manipulativní novinářky z Novinky.cz i politická motivace těch, od nichž opisuje. Zdrojem totiž není policie, jak mylně tvrdí Novinky.cz.

Zprávu rozšířila po světě tisková agentura Reuters. Ta ji ale převzala od záhadné instituce s názvem „Občanský úřad pro policejní odpovědnost“ (Civilian Office of Police Accountability), což je utopistická organizace vytvořená v roce 2016 městem na základě požadavků BLM. Má poskytovat jakousi amatérskou mediální kritiku policejní práce. I v tomto případě nezveřejnili jen „video s incidentem“, ale také video s výkladem advokátky Toledovy rodiny, která to lidem „správně zarámovala“. Je taky nasnadě, že právní stát by neměl provozovat instituce, které budou během vyšetřování kontroverzích kauz vydávat propagační videa s úmyslem ovlivnit veřejné mínění. Přesně toto je ale úkolem „Občanského úřadu“.

Chicagská kapitula BLM chce ve svém programu, aby se takovýto Občanský úřad dohlížející na policii stal postdemokratickým parlamentem. Jeho členstvo se má nejasným způsobem „volit dle čtvrtí“, nemají být „jmenováni buržoazií“. Chtějí také odklonit finance od policie k povídálkům, kteří přednášejí o whiteness a údajně převychovají obyvatelstvo.

Výsledkem je, že v čele utopistického úřadu je herečka (!) Angela Hearts-Glass, která předtím získala kvalifikaci tím, že hrála v seriálu Police Chicago. Ovšem je černošské rasy. Občanský úřad si totiž očividně nevybírá zaměstnance dle kvalifikace, nýbrž rasového původu. Dle veřejné tabulky je jich 42% bílých, 44% černých, a tak je to v pořádku. Jedna čtenářka mi psala, proč považuji tento nově vznikající systém za novou formu rasismu. Snad to teď je trochu jasnější.

Článek v Novniky.cz je pak psán dle zásad špinící žurnalistiky pozpátku. Začíná tím, co se stalo na konci, aby šokoval čtenáře a emočně mu vypnul mozek. Pak jde po událostech zpátky, takže převrací příčinnou souvislost. To, že oba výrostci na ulici stříleli se dozvíte až na konci a vypadá to jako naprosto nedůležitá informace.

Autor: Ivo Cerman | pátek 16.4.2021 13:43 | karma článku: 43.55 | přečteno: 2841x

Další články blogera

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma článku: 27.33 | Přečteno: 723 | Diskuse

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 35.79 | Přečteno: 1679 | Diskuse

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma článku: 17.03 | Přečteno: 292 | Diskuse

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma článku: 45.94 | Přečteno: 9239 | Diskuse

Další články z rubriky Média

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učitelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 16.68 | Přečteno: 609 |

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 28.03 | Přečteno: 3853 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 20.98 | Přečteno: 369 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 796 | Diskuse
Počet článků 273 Celková karma 26.72 Průměrná čtenost 2433

Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...