Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

route78

23. 8. 2012 1:38
V tomto normalizačním Nečase je mi smutno

Komunisti svými praktikami mají s církvemi ledacos společného: propagandu, vymývání mozků, neúctu k člověku jako jednotlivci, slepou víru,....

Co s tím ? Je to z bláta do louže, ale hlavní argument na vahách restitucí  je jediný : PENÍZE.

Forma a peněžní vyčíslení restitucí a forma převodu bude znamenat další machinace.

No tak rovnou pojdme řešit vysídlení Sudet a bude veselo, co bylo ukradeno ať je navráceno.

Některé věci prostě vrátit nejde, člověk na to je přiliš malý a z toho vyplývá pokora.

1 0
možnosti

kerim003

22. 8. 2012 16:53
jen bych chtel upresnit

zastancu restituci je vice nez si vsichni myslime jen na rozdil od odpurcu nemaji potrebu hystericky vykrikovat protoze protoze vime ze pravda je na nasi strane.

3 0
možnosti

tomtop

26. 8. 2012 12:04
Re: jen bych chtel upresnit

ty výkřiky jsou ale bohužel bezobsažné - zakládající se na nepřesnostech a fámách.

0 0
možnosti

rheingold

22. 8. 2012 13:47
Ad 1000 důkátů v PASu

Dobrý den,

jako každý bloger máte právo požádat správu bloku (tuším vnitřní poštou přes rozhranní, kde tyto články píšete) o přidělení tohoto počtu dukátů které potřebujete, abyste mohl pod svými články diskutovat. Ve Vašem případě určitě něco vělmi potřebného a zaslouženého, málokdo (obávám se že včetně mě) tady píše takto fundovaně a s citací zdrojů především.

S pozdravem

Lukáš Plachý

0 0
možnosti

Equus

22. 8. 2012 10:47
Argument, který nezazněl...

údržba církevních památek přichází stát na dost velké peníze, ve finále se ušetří.

Je to stejná logika, jako já ti nedám dvacet korun, ale budu za tebe měsíčně platit stovku...

1 0
možnosti

route78

23. 8. 2012 1:42
Re: Argument, který nezazněl...

No spíše já ti dám 100000,- ale nebudu za tebe platit 100,- , to je reálnější.

Co takhle rozpočtové určení daní ??? V Německu padají kostely ?

0 0
možnosti

lecaks

17. 8. 2012 22:58
Doplnění

Bůh, náš Otec, pro chování, deset nám dal přikázání, ale církev, jeho Máť, zkrátila je v jedno: Plať. > K.H.Borovský.

Vše podstatné se vejde do dvou, tří vět. Ostatní jsou vysvětlivky k nejasným formulacím.R^

2 0
možnosti

joserpor

17. 8. 2012 21:48
Kdo prožil jen trochu

času v dobách reálného socialismu neunikl nanejvýš účinné a působivé argumentaci, která vysvětlovala, proč se pořád nedaří uskutečňovat ten pokrokový, sociálně spravedlivý , vědecky podložený socialismus. Nebylo to proto, že vládla neschopná klika a poddaní zvysoka kašlali na ideály socialismu, ale bylo to kvůli působení vnějších nepřátel :

Amerických imperialistů z Wall Streetu, vedených válečným štváčem Dwightem Eisenhowerem, německých revnšistů v čele s nacistou Konrádem Adenaurem, kvůli šlechtě, ale hlavně kvůli centru zpátečnictví, tmářství a temné středověké ideologie -  Vatikánu a katolické církvi.

Tato mantra se zažrala do vědomí českého člověka tak intenzivně, že ačkoliv je reálný socialismus již přes 20 let  na smetišti dějin, představuje pro 80% lidí hlavní ideologickou výbavu.

Stačí číst diskuze, kde se píše o Americe, nebo každá zmínka o náboženství.

6 0
možnosti

Crimson King

20. 8. 2012 14:18
Re: Kdo prožil jen trochu

Mozkovny většiny národa by zasloužily transplantaci. Ale kde brát, že,

Doufám, že mí potomci již nikdy nebudou muset v žít v takovém sajrajtu, jako moje generace. I vzhledem k tomu, jaká je v dnešní době míra nepoctivosti a bordelu, s tím socialistickým sajrajtem se to opravdu nedá srovnat. Těm, co nezažili budování socialismu, bych dopřál tak měsíc v době, kdy jsem se narodil (1956). A hned by vystřízlivěli.

3 0
možnosti

Dluhousek Falloslav von Casa

17. 8. 2012 12:36
jste jeden z mala zastancu restituci

kteri se pokousi o nejakou argumentaci misto hysterickeho vriskani ze povinne musime bejt pro jinak jsme komunisti. take jste nepreplnil clanek prazdnymi vykriky v stylu co bylo ukradeno, ktere jsou jen typickou ukazkou dvojiho metru.

ale stejne kritice se nevyhnu. i kdyz o tom diskuse je.

babak byl vtipny a kdo vi jaky, ale hodnotit ho je nesmysl. z prosteho duvodu. jeho projev byl obstrukcni, to je jako byste hodnotil napr. nesouhlas ods s zakony z konce fisherovy vlady na zaklade predcitani necase, ktery tehdy ziskal prezdivku soudruh fidel. proste blekotal z cesty a jen aby zatloukl cas. znamena to ze nesouhlas s tehdejsimi zakony byl hloupost protoze necas blekotal pro obstrukce ?

K Hobzovi, prokadrovat a ne argumentovat presneji po prokadrovani rici a tudiz se plete, to myslite vazne? Zvlaste jestli s komunisty nesouhlasite tak byste nemel se chovat jako oni.

A stejne jako u odstavce s Paroubkem i odstavec s Tejcem je o pocitech a hodnoceni nekterych historickych udalosti.

1 0
možnosti

Dluhousek Falloslav von Casa

17. 8. 2012 12:37
Re: jste jeden z mala zastancu restituci

urcite vite, ze stat sveril po bile hore obrovske majetky ukradene protestantum do rukou cirkve. presto rikate ze tentyz stat uz nemel pravo je cirkvi behem josefinskych reforem odebrat a ze je to neco spatneho. to je cisty dojem, ktery nema s fakty nic spolecneho. a take nema moc spolecneho s ideou ze se ukradene musi vracet, ale ono toto je prave ta prazdna fraze

2 0
možnosti

velens

17. 8. 2012 11:31
JE TO VLASTNĚ O TOM

že vláda ,kterou mimochodem uznává jen 18% národa,nařídí lidem aby po dobu několika let odevzdávali část svých peněz církvím a omezovali tak sebe a své děti.Ti kteří o zaměstnání přišli v důsledku minulých rozhodnutí vlád ,která měla za následek rozkradení a zrušení světoznámých firem jako např.Poldi Kladno a jiných se zase sníží soc.dávky a ty peníze rovněž půjdou na církve a jiné nesmysly jako třeba nějaké nové registry vozidel.Pokud tady nenastane nějaká změna,což novodobá diktatura národu těžko dovolí,budeme se divit na co všechno ještě budeme donuceni dávat svoje peníze.A až budeme úplně na dně budeme rádi chodit do kostela,protože tam dostaneme aspoň občas oplatku,což bude pro mnohé jediné jídlo.Víra vzniká z bídy a nevědomosti.Bohatí o ni mluví,ale tyjou s těch chudáku,kteří se modlí upřímně,protože čekají,že jim bůh pomůže.Nepomůže.Vždyť přece podle církve co bůh činí dobře činí.A církevní hodnostáři budou dál chodit ve zlatých hávech nadměrných velikostí.Za naše peníze.

6 0
možnosti

aljavX

17. 8. 2012 11:47
Re: JE TO VLASTNĚ O TOM

takže ukradené se nemá vracet ?Jste demagog. Když se vracely domy, pole .... obyčejným restituentům, tak jste také křičel ?

1 0
možnosti

ozzy79

17. 8. 2012 11:02
souhlas

ze strany ČSSD její současné obstrukce nejsou nic jiného než předvolební kampaň. Kdyby u nás byla voličská základna věřící podobně jako třeba v Polsku, rvali by se za restituce jako lvi, nicméně tady je IN být proti církvím a právě proto jsou sovani takhle "vzteklí". Mnoho z nich vám za kamerou řekne, že vlastně jsou i pro, protože tím státu odpadne spousta starostí a i výdajů, když se nebudou muset starat, ale vedení nařídilo to a to, takže jsme proti. To je bohužel kolorit české politické scény. Já osobně nejsem věřící a nevím, jestli jsou restituce v pořádku nebo ne, jenže to neví ani socani, jen prostě drží populismus nejhrubšího zrna, aniž by o tom něco věděli

2 0
možnosti

aljavX

17. 8. 2012 11:21
Re: souhlas

já jsem pro RC, ale chybí mě to prokázání konkretních majetků co komouši ukradli. Seznam. Takhle mě ta honota CR přijde jak vycucaná z prstu. To že KSČSSD udělala z právní a morální otázky otázku politickou, resp.předvolební, to je bohužel odraz našich politiků. Ona by se druhá strana nezachovala jinak. KSČSSD hraje na tio, že většina čechů církev nemá rádo (výchova před 89´) a pak na tu strunu peněz. Ty miiardy jsou opravdu velké. :-(

0 0
možnosti

kral sveta

17. 8. 2012 10:40
Církevní restituce nebo prostituce?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS