Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I35v82o 15C23e98r37m83a23n

12. 12. 2018 21:11

Tak asi v 14. 30 administrace ten blog stáhla, že prý obsahuje údaje bez doložených zdrojů. Neřekli, co je dle nich konkrétně nedoloženo, takže jsem neměl šanci jim vyhovět. Stažení článku jsem zjistil až večer, když jsem si přečetl email od administrátorky.

Odpověděl jsem na vysvětlení, že to je z veřejně přístupných francouzských zdrojů.

Odkazy, tedy poznámky pod čarou či jinak, se nedávají ani do článků v IDnes.cz, u článků tohoto rozsahu to je nesmysl. Takže já to dokládám tak, že blog obsahuje konkrétní jména a místní údaje, podle kterých se dá ověřit, že se to stalo, popř. uvedu název webu či média, odkud pochází nějaký konkrétní názor, výrok atp. V tomto případě jde ale o veřejné události, žádná odhalovaná tajemství, která by bylo třeba doložit.

Podle mého názoru by měli nejdřív vznést dotaz k blogerovi, jestli to může něco konkrétního doložit a teprve, když to nedoloží a odmítne to vymazat, to smazat.

Píšu to na paměť potomstva, svojí a příp veřejnosti.

0 0
možnosti

Trochu plácáte. Když si pustíte čt24, tak skoro o ničem jiném od včerejška nemluví.;-)

1 1
možnosti

I24v32o 24C50e25r89m95a44n

12. 12. 2018 18:03

já přeci neříkám, že o tomto útoku se nemluví, ale že se ten předchozí vývoj nesledoval soustavně. Jen sporadicky.

1 0
možnosti

Nepleťte do toho zlovolně islám, migraci, muslimy... ten chlápek byl přeci podle českých médií rodilý Francouz a o tom zda šlo vlastně o terorismus se ještě dlouze diskutuje!:-)

1 2
možnosti

I94v58o 29C45e71r55m49a90n

12. 12. 2018 20:54

jak tady píšu, byl to Marokánec, narozený ve štrasburku, což v článku uvádím, ani jeho jméno nezní francouzsky. Nevím, jestli vám to jméno zní francouzsky. Před migrační krizí nebyly teroristické útoky v Evropě běžné, dnes je jich několik do roka. to není žádné tajemství, lze to dohledat, u těch ve Francii se v českých médiích většina ani neuvádí. Situace, kdy někdo začne střílet do civilistů na otevřeném veřejném prostoru je terorismus, nevím, jak jinak byste to chtěl chápat.

0 0
možnosti

Teror ve Francii nemá nic společného s otevřenými hranicemi. Teroristé se v naprosté většině případů rekrutují z lidí, kteří se již ve Francii (Belgii, Británii, Španělsku, Německu...) narodili. Jejich rodiče zažili chudobu, válku, teror a když přišli do Evropy, byli rádi za cokoli. Klidně dělali nekvalifikovanou práci, žili na hranici bídy, ale evropské bídy, takže se svými zkušenostmi měli pocit, že si oproti domovině žijí jako králové, navíc v bezpečí. Svoje děti pak vychovávali tak, jak byli sami zvyklí. Vzdělání žádnou velkou hodnotu nemá a když z něj bude taky umývač nádobí, tak bude mít také ten královský život, jaký jsme v Africe nezažili. Jenže ti potomci už tuhle zkušenost nemají, naopak mají všude kolem sebe vrstevníky, kteří jsou mnohem úspěšnější, než oni. A tady je kámen úrazu. Jak donutit migranty, aby dali pořádné vzdělání alespoň svým dětem, když už sami žádné nemají a stačí jim ta trocha, co mají?

5 0
možnosti

Ac mate v mnohem pravdu, tak byste nemel generalizovat. Znam nekolik rodin, ktere prisly v sedesatych letech z opravdu chude anatolie. A synove vystudovali vysokou, a vnuci dnes take studuji na vysoke skole.

Ovsem zvlastni je, ze se jena jen o ty syny. Dve z tech rodin kdyz mely dvery jit do skoly, tak je poslali ke svym rodicum do Turecka aby je vychovali. A take je zajiave, ze vidim smisena manzelstvi, kde si Turek vzal Nemku, ale manzelstvi Turky s Nemcem jsem jeste nevidel.

0 0
možnosti

Z mnoha prohlášení bezpečnostních složek Francie slyšíme: "Sledovali jsme ho" "Věděli jsme o něm" "Věděli jsme o něm, že představuje bezpečnostní riziko"

Chtěli ho zatknout druhý den ráno. Po francouzské snídani. No, tak, alespoň víme, co znamená "čučkaři"!!

7 0
možnosti
Foto

Ano, važme si toho a dělejme vše pro to, aby to tak i nadále zůstalo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.