Diskuse

Bojujeme!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Když něco 60 let zcela prokazatelně nefunguje, nebude to fungovat ani dál. Takže nechápu, čeho se děsíte. Buďte v klidu, hoďte nohy na stůl, uvařte si brazilskou kávičku a sledujte, jak stoupá globální průměrná teplota planety, vysychá Blízký Východ, odumírají korálové útesy, taje permafrost a himalajské ledovce, pokiračuje šesté vymírání živočišných druhů, mizí deštné pralesy atd. atp. etc.

Vždyť je to tak vzrušující!

2 4
možnosti
LC

To všechno už tu bylo a lidi u toho neasistovali.

2 0
možnosti
Foto

samozřejmě je toho dost, s čím lze souhlasit. Proti článku nic zásadního nemám. Ale mám dotaz:)) upřímně... daří se Vám prostřednictvím Vašich knih a hlavně ale produkcí Vašich článků tady blogem ovlivňovat svět? ;-):)) Je samozřejmě smutné, jak se s poměrně zásadním problémem světa a celospolečenskou diskuzí - která tristně není celospolečenská v bohorovném klidu, sveze kdekdo pro sebereklamní obraz. Ale to máte ve všem, co je a co svět světem stojí - jste historik. Někdo píše blogy a někdo chodí demonstrovat. Vy jste zabojoval článkem Bojujeme, oni někteří, co to berou vážně, bojují demonstrací. Nikomu se neublížilo, nic vás to nestálo.

Kdysi za komunistů byla ochrana přírody Popelkou, pak v rámci celospolečenské diskuze a diskuze se sousedy naší země v novém společenském uspořádání vzniká fenomén, kdy se změnilo mnoho věcí ku prospěchu a dnes má už generace mladých narozdíl od nás (schizofrenických a žijících ve dvou politických systémech) ochranu přírody jako věc na čelním místě. Dnešek si tedy razí cestu vnímat klima. A kdo jiný se o něm má bavit a spřádat další vize a postupy než naše děti?.. které pokročí třeba v tom, že kritizované technologie povýší do stavu nějakého geniálního pomocníka pro danou věc... nevím.

Demonstraci bych brala jako možnost - oni tam, vy článek tady;-D Zatím bez účinku. Ale je třeba pokoušet věci startovat. hezký den:)

0 0
možnosti
Foto

Pokud z některého ze zmíněných dítek vyroste skutečný odborník, který na nějaké řešení přijde a podaří se mu to prosadit, možná se nějakého zlepšení dočkáme. Ale chtít po do vládě? S tou nehne ani výzva k řešení nějakého problému, který by vyřešilo jedni razítko a podpis.

Můj vzdálený synovec se jednou obořil na svého otce - to vaše generace může za všechno to znečištění a ničení přírody. A on na to - dobře, tak přestaň jezdit autem. :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.