Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Mně je ouzko jak z aktivit kolem klimatické Gréty, tak z aktivit tvrdých pravičáků, kteří si na nekonečný hospodářský růst nedají sáhnout, viz nově Brazílie, která ve velkém vypaluje své lesy. Extrémy plodí extrémy, změna přístupu občanů planety k životnímu prostředí však je nezbytná. Nastane-li po dramatickém střetu obou extrémních táborů, nebo rozumnými změnami, se uvidí

3 7
možnosti
OB

Tahle parta vyžírků s jejich fantasmagoriemi přístup občanů k životnímu prostředí nikdy nezmění, to je tak jediné co ti tvrdí pravičáci říkají. Nejlépe se o přírodu postarají lidé, vraťte tuto Zem zpátky lidem viz Rakousko.

9 1
možnosti
JS

Vizionarske blouzneni sestnactilete autisticke skolacky lze brat s usmevem, nebo se soucitem. Jina vec je ovsem, kdyz ve jmenu stejneho silenstvi nektere zeme nici svoji strategickou energetickou zakladnu a v budoucnu cela prumyslova odvetvi. Nejedna se jenom o Nemecko. Staci si precist predvolebni program "demokratickych" socialistu- kandidatu na prezidentsvi USA, t.zv. "New Green Deal". Vize prechodu nejvetsi svetove ekonomiky na bezuhlikovou bazi behem deseti let s nepredvidatelnym dopadem na celou spolecnost a naklady pohybujicimi se v astronomickych cislech.

34 0
možnosti
MT

Blouznící autistická školačka je bohužel lacinou záminkou pro zničení jakékoli účelné debaty o životním prostředí (přestože ani před Gretou byla taková věc vzácnost): "životní prostředí je pitomost, protože trapná Greta, hehe!"

Jiná věc je, že Greta je hlasem nemalé skupiny lidí, kteří jsou samozřejmě mladí a jsou hrozně hloupí, protože si myslí něco jiného než my (takže jim to někdo musel nakukat nebo je zaplatit), ale nic naplat - převezmou to tu po nás, na svůj laický, ale ne úplně nesmyslný názor mají právo a přehlížením/zesměšňováním si nepomůžem.

2 8
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.