Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky moc za to shrnutíR^...Je důležité neustále vysvětlovat, že je velice snadné chodit na demonstrace za "záchranu světa" ale už vůbec není snadné otočit kormidlem civilizace o 180 stupňů...A proto je nutné se ptát co taková změna kurzu bude ve skutečnosti znament a také sledovat jak si to mladí progresivní levicoví ideologové z XR představují. Přístup typu " jsme v klimatické nouzi, nemáme čas a je nutné udělat něco zásadního hned " znamená naprostou demontáž současného společenského uspořádání včetně demokracie (která je z principu pomalá) . Vlastně je to úplně stejný přístup jako mělí komunisté na začátku své éry, kteří upřímně věřili, že kapitalismus se postupnými kroky "po dobrém" změnit nedá a proto přišli s myšlenkou světové revoluce. Ta se nakonec naštěstí povedla jen lokálně v Rusku... A jak ten celý příběh s pokusem o nový "progresivní" spravedlivější (XR by řekli "ekologičtější") společenský řád nakonec dopadl již známe. Historie se ve spirále opakuje.

0 0
možnosti

Pokud by se tito "eko, klima, multikulti, gender" a jiní fanatici dostali k moci a mohli uskutečnit svou představu světa, tak takový Pol Pot by proti tomu vypadal jako vedoucí skautského tábora.

3 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.