Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Není vše tak, jak nám to naše veřejnoprávní média předkládají.

Karma. R^

20 0
možnosti
MG

Radikálové se najdou všude, ale vyvozovat z toho nějaké "levičáci si myslí...", nebo "američané říkají..." a zároveň kritizovat zobecňování, to je pak analogicky něco typicky české a pravičácké, když to čtu od jednoho (asi) pravicově znějícího Čecha?

"Kdykoli ukazuješ na někoho prstem, tři zbývající prsty ukazují zpátky na tebe", říká jedno americké přísloví.

0 10
možnosti
Foto

Mnozí to už za mne řekli. R^

2 0
možnosti
RK

Já vytvořím trochu větší zkratku. Říkám si, jestli to nesouvisí i s obecným popíráním autorit a vzdělání, které začalo již dávno před Georgem Floydem? Před několika měsíci až lety se čím dál tím častěji začaly objevovat zprávy, kolik lidí např. nevěří, že je Země kulatá. A ostatně i u nás dr. Grygar vedl na toto téma zcela zbytečnou diskuzi s hlavním zastáncem této myšlenky. Jako kdyby mnozí lidé skutečně žili v přesvědčení, že společnost a věda jsou tady od toho, aby jim lhali, vystavovali je represím a ztrpčovali jim život. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, že někoho napadne přestat třeba financovat policii... Jako kdyby lidem chyběla nějaká nová revoluce a nový smysl života viděli v anarchii...

Na jednu stranu je to asi pochopitelné, aktuální svět se mění velmi rychle, není prostor ani čas na nějaké vyčkávání a kdokoliv, kdo chce uspět, musí se vzdělávat, musí se přizpůsobit, musí se snažit. Celá řada lidí se ale přizpůsobit neumí nebo nechce. A tak hledají nějaký jednodušší koncept, kterému budou rozumět, a který budou schopni zvládat. Nemůžu za to já, můžou za to oni. Nepustili mě na dobrou školu, utlačují mě, nedají mi prostor, bijí mě, zabíjí mě. Do toho samozřejmě koronavirus, ztráta práce, nejistota a hodně volného času.

10 0
možnosti
JU

Když si poslechnete názory těch demonstrantů, zjistéte, že chtěl změnu systému. Jaký systém chtějí změnit? V Americe existuje nějaký systém na utlačování nebo dokonce vraždění černochů? Ve kterém zákoně má tento systém podporu? Jsou černoši na základě nějakého nařízení odmítáni na vysokých školách? Nebo úřadech? Nebo pro černocha nepřijede sanitka? Ano, někteří Američanou jsou nepochybně rasisti. Mají to ve svém nitru...Ovšem jak tohle souvisí se systémem? Je mentalita člověka snad systém? Mnoho demonstrantů se pozastavuje nad ekonomickou situací spodiny, ale měli by se tito lidé v anarchistickém státě lépe? Jakými principy by zvýšení jejich životní úrovně bylo dosaženo?

23 0
možnosti
Foto

Zabili ho všude na světě!

7 0
možnosti
FR

To jste si nezjistil na netu, jestli má knihovna otevřeno? Jen jestli jste tam nejel pouze trollit.

1 30
možnosti
JS

trollíte spíš vy? byl jste demonstrovat?

11 0
možnosti
JS

J44a89n 70S11o48u46č76e56k

8. 6. 2020 6:53

Velká karma a moc dobře napsáno. A jak popisujete, bohužel se s těmito lidmi, ať jsou již nazýváni anarchisty, neomarxisty, ultralevičáky a pod., diskutovat nedá. Mají svá naučená hesla, kterým slepě věří, ale které nedokáží obhájit jinak, než jejich neustálým opakováním. Současné protesty proti tzv. rasizmu a policejní brutalitě považuji za organizovaný boj proti celému systému, který má být zřejmě destabilizován a je proto nutné vyvolat nenávist proti bezpečnostním složkám a fakticky jim tak svázat ruce. Jsem moc rád, že Češi, až na pár Antifáků, se tohoto šílenství nezúčastnili a na Staromáku tak bylo jen pár amerických komsomolců.

35 0
možnosti
TK

O některých věcech je diskuze bezpředmětná. Ptát se na zápase baníkovců, proč fandí Baníku a přít se s nimi o kvalitách jejich týmu, by vás taky asi nenapadlo. ;-)

3 0
možnosti
TK

Já být v Praze demonstrujícím Američanem, tak vám připomenu, že to byla česká (československá) policie, která v roce 89 umlátila studenta Šmída ;-), a že i my jsme toto divadýlko využili jako záminku k rádobypřevrstu. :-)

3 12
možnosti
TK

Jinak mi to nepřijde tak nepodobné i tomu, co se děje u nás. Volby vynesly k moci strany či osoby, které jsou pro "demokratické" síly nepřijatelně, není po jejich a nejsou se s tím ochotné smířit ani do příštích voleb. A tak se chovají tak hystericky, hloupě a útočně, že dokonce prohrají i následující volby s protivníkem, který má tolik vad, že by ho měly za normální situace porazit levou zadní (nebo jim to reálně hozí, jako demokratům v USA). Co s tím? Dalších třeba pět let, nebo i více čekat na příležitost dostat se k lizu a moci? To přece nejde. Takže se demonstruje, hecuje, útočí a necouvne se ani před revolucí, či občanskou válkou. A nějaký rasismus či chování policie vůbec nejde, to jsou jen přísady, které mají pomoci vyhecovat mlčící pasivní většinu.

11 1
možnosti
Foto

Nezjednodušujete Vy, když tvrdíte, že policii potřebujeme? Nechci odpověď, zkuste jen přemýšlet, jestli ji opravdu reálně potřebujete.

1 46
možnosti
AN

A91l21e72š 22N84o52v79á22k

7. 6. 2020 23:42

Je to kampaň. Účelovka...

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.