Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Domnívám se, že Američané žijící v Praze protestovali daleko od amerického území proti něčemu, co se stalo v USA, protože je v nich docela obyčejný pocit občanů velkého národa, že vlastně celý svět je jakási odnož jejich vlasti. Už ve své knize Sňatky z rozumu Borm v Paříži vidí, že Francouzi nemají ani ponětí o tom, že v rámci Rakousko-Uherska jsou také nějaké země české koruny, ale Borna se ptali na jeho názory na podrobné otázky francouzské vnitřní politiky. Předpokládali, že Born bude znát i jednotlivé francouzské ministry, ale sami nevěděli nic o existenci českých zemí.

Dnes mají podobně velmocenské postavení Spojené státy, jako měla tehdy Francie.

Prostě si Američané zjevně myslí, že co se týká USA, je vlastně celosvětovou záležitostí. Takoví jsou i Rusové, ale tohle je článek o Američanech, takže to píšim o nich.

38 0
možnosti
SB

Oprava nepřesné formulace:

Už ve své knize Sňatky z rozumu píše její autor Vladimír Neff, že Borm v Paříži vidí ...

0 0
možnosti
JU

Já jsem se dostal na blog jedné z těch "FTP" dam. Kromě kritiky policie tam měla článek kde se pozastavovala nad tím, že každé ráno vstává do práce a celej den maká, a tak to má každý den a to jen proto, aby na konci měsíce dostala výplatu (tohle mi trochu nesedí, protože to byla Američanka a tam nejsou měsíční výplaty, ale to teď nebudu řešit) a že tohle prostě není život a že kapitalismus je špatnej. Asi jedna z těch vyznavaček nepodmíněné mzdy, jak o ní básní různí Hornerové. Bylo by docela fajn, kdyby tito lidé měli možnost žít si ve svém vlastním anarchistickém světě...jak dlouho by jim to nadšení asi vydrželo...Jinak vám samozřejmě karma.

79 0
možnosti
RP

Já mám pocit, že to tam s výplatou je volitelné, od měsíce až pro nějaké baraby každodenní.

2 0
možnosti
JH

J12a71n 75H30a52r27v18a22n

6. 6. 2020 20:59

Děkuji za Vaši zprávu. Lidé u nás jsou z doby komunismu zvyklí používat vlastní mozek a nevěřit tupě všemu, čím je média krmí. Chapadla CNN už dosahují i k nám, ale nevěřím, že nás ohlupnou.

60 1
možnosti
SB

Avšak nejmladší, kteří zažili komunistické vymývaní mozků ve věku, kdy si z toho mohli vzít ponaučení pro zbytek života, se již blíží padesátce.

Mladí jsou z toho jehňata. Vždyť kupříklad Piráti mají mnohem více voličů mezi lidmi do 25 let než mezi lidmi nad 60.

Jak starší ročníky vymírají a mladší dorůstají do voličského věku, bude se ta dřívější výhoda schopnosti vlastního uvažování pomalu vytrácet.

Nakonec z dnešních jehňat vyrostou stádní ovce.

40 0
možnosti
Foto

I43v22o 51C16i42l33i22c94h

6. 6. 2020 20:59

Menstruace! Menstruace! Snad demonstrace, ne? To je jedno, hlavně když poteče krev

38 0
možnosti
Foto

Co řešíte?Vzhledem k tomu,že jsou někteří Američané mimo domov,tak protestují že solidarity proti americké policii tam kde jsou, tedy v Praze.Jak jste přišel na to, že protestují proti české policii?

7 57
možnosti
Foto

Víte co? Rozběhněte se čelem čelem proti zdi a až se vám rozsvítí tak to bude v pohodě. Pokud ne, tak je to trvalé poškození mozku a s tím se bohužel nedá nic dělat.

37 0
možnosti
VH

Důležitý je demonstrovat, je už skoro jedno proti čemu...Rv

37 0
možnosti
Foto

ale nojo no, korona nám trochu utnula zábavu, tak je potřeba si jí najít kdekoliv.

10 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.