Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak ano, je to od ní pokrytecké. Bohužel, kdyby se ozvala proti svému ochránci Babišovi, brzy by skončila. To jistě svědčí o vysoké úrovni právního státu u nás. Zprávou o Maďarsku tak mluví i o nás.

0 0
možnosti
VP

Nebylo to pokrytecké,ale promyšlené. No a proti Babišovi už se parkát taky ozvala i když ne tak kriticky. Babiš težko může ukončit její současné pusobení v EU a po jejím skončení bude mít cca 200 000 kč..proč by se ho měla bát?

0 0
možnosti

Bolševici se taky rádi oháněli demokracií - "lidově DEMOKRATICKÉ zřízení", "Německá DEMOKRATICKÁ republika" atd. A kdo jejich vidění "demokracie" nesdílel, toho zcela "demokraticky" umlčeli.

A to samé dělají novobolševici, kteří místo Lenina a Gottwalda mají orgasmus z Havla, místo Kremlu směřují svůj fetiš k Bruselu a místo "přisluhovač západu" říkají "Putinův agent" nebo "proruský trol" :-)

2 0
možnosti
JS

Už jsem z titulku jásal, že alespoň někdo v tom Bruselu pochopil, že je současný systém v EU nedemokratický a dostal odvahu to říci nahlas, ale pak jsem byl, ač pravdivým obsahem zklamán.

I tak zasloužená karma.R^

0 0
možnosti
MV

M42i22l40a67n 92V87i92k

4. 10. 2020 17:45

Také se bojím o osud demokracie v Evropě, pokud ji budou vládnout tvorové jako Jourová a spol.

4 0
možnosti
KO

K12a56r44e24l 55O91r76l40í13k

4. 10. 2020 10:01

Polsko a Maďarsko hájí křesťanství, což se těm levicovým neznabohům v EU nelíbí. Pomocí migrantů chtějí z Evropy křesťanství vymýtit.

10 0
možnosti
JS

Oni chtějí hlavně vymýtit národní státy a vytvořit jednu masu a migranti jsou způsob, jak toho docílit. Takoví Němci už řekli nadpolovičně ve výzkumu, že se cítí cizinci ve své zemi, takže ten způsob tam už zafungoval.

3 0
možnosti
DR

Nic nového. Jourová se "bojí" o osud demokracie vždycky jenom tam, kde se jí to hodí, jinými slovy na toho na koho si troufne. Stejně jako všichni tito hrdinní bruselští papaláši.

15 0
možnosti
TT

Souhlasím, až na ty německé reálie. Deutsche Umwelthilfe se přezdívá Abmahnverein (definice: https://www.juraforum.de/lexikon/abmahnverein), nikoliv Mahnungsverein, což by ani nebyl vyděračský spolek, ale upomínací spolek. Vyděračský by byl Erpressungsverein, ale tak se o Deutsche Umwelthilfe píše jenom jednou. Abmahnverein bych spontánně přeložil spíše jako "zakazovací spolek", viz definice. A tak už se o Deutsche Umwelthilfe píše běžně.

3 0
možnosti
JL

Doufám, že přijde doba, kdy západní Evropa zjistí, že jsou větší problémy, než to, že postkomunistické státy jsou trošku jiné, určité náznaky už vidíme - útěk Británie z EU, problémy se silným Tureckem, problémy s muslimy, které už přestávají bavit dokonce i Macrona a švédského premiéra...Rusko vyzbrojené po zuby jadernými zbraněmi, Čína, která se již změnila v nebezpečnou supervelmoc a rozkládající se USA. Bruselská vláda na mě působí dojmem dobře placených úředníků, kteří si za tučný plat vymýšlejí pseudoproblémy a rádi by rychle provedli alchymický proces splynutí všech evropských národů v jeden pod jedním velením. Což je úkol přímo magický.

16 0
možnosti
PV

Ve své úvaze máte bohužel jen jednu skvělou pravdu: ano, skutečně nejste odborník na tuto zemi.

2 15
možnosti
JM

Mohl byste konkrétně?

5 0
možnosti
VB

Předpisy EU (vytvářené zástupci všech zemí unie) jsou v mnoha směrech kvalitnější než ty české (např. nastavují vyšší laťku boje proti korupci, to samozřejmě u nás leckomu vadí). Řada západ. zemí přidává svým občanům v národ. zákonech ještě vyšší kvalitu, než je povinnost v EU (např. Německo více bojuje proti korupci). My se z toho naopak chceme vylhat a vykroutit.

8 21
možnosti
ZZ

vaše představa, že předpisy eu "vytvářejí zástupci všech zemí eu" je hodně srandovní, a zároveň nebezpečně hloupá

26 2
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.