Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jistě, prospěch z útoku na Kapitol dne 6.1.2021 mají teď američtí demokraté. Nicméně ty své příznivce sezval, vyhecoval a poštval proti Kapitolu krátce předtím právě Donald Trump. Ten je hlavním viníkem této události. Všechny spekulace o tom, že útok na Kapitol nevedli příznivci Donalda Trumpa ale jacísi radikálové z antify, jsou stejně směšné jako kecy o ukradeném vítězství ve volbách z úst Donalda Trumpa. Do obtížné situace se teď dostali američtí republikáni, pro které se však události z 6.1.2021 mohou stát příležitostí k tomu, aby se mohli Donalda Trumpa zbavit.

8 12
možnosti
Foto

V srpnu 69 stačilo navést pár dlažebních kostek před Aeroflot, pustit mezi demonstranty pár agentů StB a už měla Policie ČR a veřejnost důkazy, o pravicovém extrémismu řízeného ideodiverzními centrálami. Jediná chyba byla, že StB opomenula označit své agenty, třeba čepici anebo kulichem. Takhle někteří dostali na budku od VB, než stačili vytáhnout služební průkaz. Co jsem chtěl tímto řící, že to není nic nového pod sluncem.

41 2
možnosti
Foto

Nic ve zlém, ale máte nějaké další důkazy o tom, že to házení kostek na kanceláře Aeroflotu zorganizovala StB ???

1 8
možnosti
Foto

Mně se nejvíc líbí, jak republikána Trumpa hájí i ti nejlevicovější lidé, včetně komunisty Petříka. Za chudáka Reagana by se určitě takhle nebili. ;-D

26 15
možnosti
PB

;-D jo...Reagan byl na ně vošklivej. Uzbrojil jim kamarády v Rusku.

19 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že od 7.1. od rána do večera ve všech mainstreamových médiích jede pouze dehonestace Trumpa, aniž by dostal on a jeho příznivci možnost k čemukoliv se vyjádřit, začíná to svědčit o tom, že v USA k puči skutečně došlo, ale ze strany "demokratů."

Do toho zapadá, jakým způsobem si "demokraté" zabezpečili potřebná senátorská křesla, aby ovládli celý parlament a mohli zamést pod koberec i všechna obvinění proti podvodům při volbách.

23 10
možnosti
AM

Nic jiného než dehonestaci si nezaslouží. Už rok v tušení porážky rozpoutává dezinformační peklo, po volbách ale nebyl schopen nikdo doložit ani jeden podvod, který by stál za řeč. Naprosto rozvrátil společenskou smlouvu, podle které jsou volby demokratický akt svobodné vůle občanů. Polovina Ameriky už v demokracii nevěří. Pozurážel kde koho a třeba sprosté lži na adresu McCaina mu prohrály Arizonu, kde byl nesmírně populární. Republikánská strana je těžce rozštěpená, prohrál prezidentské volby a ztratili většinu v obou komorách. Je to katastrofa.

Demokratům stačil usměvavý stařec aby vyhráli...

12 2
možnosti
HH

Takto vypadá rezignace na zdravý rozum a přechod k selskému...

19 1
možnosti
AM

;-D R^ Od srdce jsem se zasmál. Díky. Ta hláška sedla ...

3 0
možnosti
Foto

Jste velmi neobjektivní a nekorektní ve své snaze minimalizovat a relativizovat Trumpův významný podíl na vniknutí do Senátu.

7 14
možnosti
PB

Naopak bych řekl, že oproti jiným blogům popisujících jen výlevy a pocity autorů, je tento velmi korektní i s přesvědčivými argumenty.

12 1
možnosti
AM

Takže dav, který vášnivě křičí "Milujeme Trumpa!", se po pár set metrech pochodu proměňuje v jakýsi obecný dav, kterému stačí rozbít okno a on už prostě plení a rabuje? Zajímavé.

Jason Tankersley samozřejmě je nácek, důkazů je přehršel, a to co má vytetované na ruce není srp a kladivo.

Stejně tak ten potetovaný chobot s rohama Angeli není žádný levičák, chodil sice na manifestace BLM, ale coby protistrana.

------------------------

Ale čert to vem, klidně si to namlouvejte. Každopádně z toho plyne, že levičáci si slušňácké pravicové blbečky kdykoli namažou na chleba a moc bude patřit jim...

10 5
možnosti
VM

To ale pořád nevylučuje,že to mohli být provokatéři.Že Trump jim nahrál,souhlasim,ale hlavní nebezpečí je před námi,nástup krajní levice v USA.Nemínim ani tak Bidena,ale Harrissovou.

5 3
možnosti
KO

Je to stará levicová finta, Zifčák, Hongkong apod. Levice ví jak na to a pak celou špínu hodí na obránce křesťanů a Izraele. R^ a karma

34 8
možnosti
JF

Jo, to je nejen Vaše mantra o prodání voleb ... dosud jsem měl z Vašich příspěvku o Vaší soudnosti lepší mínění! :-P

2 0
možnosti
JK

Že se nejedná o žádný puč psali a tvrdili komentátoři či blogeři už před dvěma dny, nejste aktuální a vlamujete se do otevřených dveří. Naopak je to celé neuvěřitelně trapné, hloupé a ubohé, ukázka toho, jak to může dopadnout, když sebestředný sociopat ve vrcholné funkci nechce nebo nedokáže oddělovat fakta od konspirací, domněněk či dezinformací.

Odpověď na otázku proč to bylo tak snadné je taky jednoduchá, že jsou volby zmanipulované si myslí zhruba 60 mil. Američanů, pravděpodobně tedy i lidé, co se starají o bezpečnost a prostě do poslední chvíle nevěřili, že se to takhle zvrhne, zvášť, když tam byly i celé rodiny oblečené v "amerických batvách". A nebo je vysvětlení ještě jednodušší, těmi protestující nebyli černoši a tak nebylo tak snadné vydat povel k zákroku.

11 7
možnosti
JL

Takto jednostranný výklad bych od historika nečekal. Po objektivitě ani stopa, pouze spekulace. Pro ilustraci, zde jeden republikánský delegát v akci.

https://www.youtube.com/watch?v=AWiG01GFyS4

5 7
možnosti
JK

American Idiot, údajně byl už zatčen. Dejte tomu dva dny a bude tady podobný blog na jeho obranu a budeme mít dalšího virtuálního hrdinu ( vlastence ).

5 3
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.