Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O co se to snažíte?To co předvedl Trump ve funkci prezidenta a jim zfanatizovaný dav konspiracemi pomatené lůzy nemá v historii USA žádné srovnání...útok byl na vyprošování davu prezidentem v době kdy v Kapitolu probihala volba zvoleného prezidenta.To opravdu chcete s něčím srovnávat.Trump a jeho fanatici útočí i proti Republikánů...Jako historik jste opravdu komik.

8 34
možnosti
Foto

Vyprovokování davu...

1 7
možnosti
EH

Když lidi vidí, že protesty a násilí fungují - viz ústupky u BLM, proč by to nezkusila i druhá strana?

Nebýt protestů M.L. Kinga, černoši by nejspíš ještě dneska byli druhou kategorií obyvatel USA. Nebo možná ne, protože tlak by přišel třeba z Evropy.

Takže někde má smysl přitlačit, jinde je to zase směšné. Horší je ten pseudospolečenský dvojí metr, kdy média říkají, co je oprávněný protest a co je kriminalita. Politici pak kopírují domnělé společenské nálady a houfně odsuzují to, co by jindy podpořili.

Pak se všichni diví, že za čtyři roky bude zase zvolen Trump nebo někdo s jeho rétorikou. Politik, který říká, co chce slyšet 50% občanů, ale v médiích to neuslyší. Po debaklu s korespondenčními hlasy ty volby budou vypadat jinak - vsadím se, že kde kdo bude zkoušet obelstít systém.

15 2
možnosti
JK

K žádnému debaklu s korespondenčním hlasováním nedošlo.

3 7
možnosti
KT

No a co z toho, vlastně?

Jakože "Trump na Hrad!"?

Vás to nějak čílí...

5 13
možnosti
EH

Špatně se to čte, že?

viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Konfirma%C4%8Dn%C3%AD_zkreslen%C3%AD

Věřte nebo ne, exkurze do historie není obhajoba Trumpa, ale rozšíření souvislostí.

20 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.