Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jo jo co si guru s velkou přehazovačkou nadrobil to se mu vrací jako bumerang. Řekl bych, že to je ona, ta pravá demokracie, když přesvědčíš dav, že umíš vládnout, tak to pak musíš dokázat. Následky, dobré, nebo špatné, pak nesou s tebou všichni, které jsi do toho zatáhl a kteří ti tak věřili.

U nás je to trochu jinak, jak se začne loď potápět, značnou se převlékat kabáty a zdrhá se co to dá. Viz ministerstvo zdravotnictví a potažmo celé účelové uskupení jednoho muže. U nás vůdce následky nenese, od toho jsou ti postavení níže a když přece jen jde do tuhého, tak i stovka zatýkajících policistů se dokáže chvíli dívat jiným směrem, aby stihl dotyčný zatčený odkráčet a opustit tuto krásnou zem navždy.

0 2
možnosti
IS

Pane Kučero, Váš příspěvěk jen svědčí o tom, že nemáte ani šajnu o vnitropolitické situaci v USA. Kritizujte si svého presidenta, našeho ex si nevšímejte. Pokud byste uměl velmi dobře, ale opravdu velmi dobře AJ, mohl byste si v originále přečíst nejnovější článek v Time magazín. Má asi 6500 slov a v něm je dopodrobna rozepsáno, jakým podvodným a podvratným způsobem byly organizováno veškeré dění už 4 roky před volbami, během voleb a po volbách. Marxističtí aktivisté otevřeně přiznávají jak dokázali úspěšně změnit kurs USA. Nagooglujte si Time magazine and manipulation of election a otevře se Vám nejen YouTube s detailním popisem, ale dalších 5 nebo 6 zdrojů, ze kterých si můžete udělat pravdivý obraz událostí, dlouho předcházejících volby.

1 0
možnosti
RS

Kecy v kleci aneb jak uplést z :) bič.

To, že s demokraty přijde komunismus, je obehraná písnička při každých amerických volbách. Ale nepřišel ani s Kennedym, ani s Johnsonem ani s Carterem ani s Obamou.

Byl to ovšem Trump, který neměl problém se bratříčkovat s Rusáky, aby porazil Clintonovou a vyhrál volby. A čistky dělal po celou dobu mandátu.

Takže sorry...

4 9
možnosti
IS

Pane Sýkoro, prosím Vás už se neztrapňujte neustále opakovanými kecy, že Trump byl spolčen s Rusy. Nedávno uvolněné odtajněné dokumenty jasně popisují, jak Obamova administrativa ve spolupráci s FBI a dokonce i CIA se snažila zničit Gen. Flynna, Trumpa a další. Měl byste být více up to date než vypustíte tyto lži z úst. Asi se to k Vám ještě nedostalo.

1 0
možnosti
PN

Ja bych si taky netroufl hodnotit jak vypada situace v USA, tak jsem to poslal pribuznym v USA a ti rikaji, ze je to vsechno pravda.

3 1
možnosti
Foto

No vidite, moji kanadsti sousede i americti kamaradi naopak soudi, ze je to lez. Rv

1 4
možnosti
Foto

Je to cele presne naopak. Diktaturu podobnou fasisticke ci komunisticke se pokusil zavest prave Donald J. Trump. A Spojene staty se nastupu jeho fasismu ubranily jen o chlup.

Staci vzpomenout na Trumpovy cistky nadstranickych generalnich inspektoru, na ktere si zadny z minulych prezidentu nedovolil ani sahnout, protoze jejich uloha je nezavisla kontrola jednotlivych resortu - vcetne prezidenta.

Nebo na autorem zmineneho reditele Voice of America M. Packa, ktery byl Trumpem dosazen, aby v te baste svobody a demokracie zavedl tuhou Stranickou cenzuru a umlcel jakykoliv disent...

Anebo vzpomenme zaplavu lzi a spiny, s jakou se Trump a jeho pohunci snazili po prohranych volbach znicit duveru Americanu ve volebni system. Prestoze prohrali vice jak 60 soudnich pri, do kterych sli bez jakychkoliv dukazu.

O besneni Trumpovy luzy v Kapitolu ani nemluve - Trump ty lidi svolal, rozzuril a urcil jim cil, kde maji svuj vztek vybit. Kapitol, kde prave probihala ceremonie urcujici na zaklade svobodnych voleb pristim prezidentem Joe Bidena. Trump byl dokonce ochoten obetovat i sveho verneho viceprezidenta, ktereho pak luza hledala s revem "hang Mike Pence!". Zatimco se Donik, ktery rabujicim slibil ze pujde do Kapitolu s nimi chichotal v bezpeci u televize a odmital povolat Narodni gardu.

Cely clanek je zalozen na obraceni faktu naruby. Rv

3 9
možnosti
Foto

Tyhle pomatene blaboly uz nestoji ani za komentar ;-D

1 1
možnosti
PB

Jestli někdo věřil tomu, že Rusko poslalo do ČR agenta, aby zlikvidoval Hřiba kvůli přejmenovanému náměstí, tak já zase věřím tomu, že byste si měl dát s takovými články pozor. Jestli nynější administrativa USA rozjede ten její boj proti "domácímu terorismu" důsledně, nebudou se jim líbit ani opoziční názory v zahraničí.

1 1
možnosti
Foto

Nastáva obdobie normalizácie. Už len čakám, kedy napíšu Poučenie z krízového vývoja 2016 - 2020.

Spomínam si na časy keď rodičia tajne počúvali slobodnú Európu a kládli mi na srdce, nech to nikde nehovorím, lebo ich prepustia z práce.

5 2
možnosti
IS

Moc dobře pamatuji také. My jsme tomu říkali Svinov, jsem původně z Ostravy.

0 1
možnosti
IS

Politické čistky se už dotknuly televize Fox Business News, která vyhodila Lou Dobbse, dlouholetého konzervativního komentátora, údajně proto, že podporoval názor o zmanipulovaných volbách a společnost Smartmatic kvůli němu žaluje Fox o 3.7 miliard dolarů. Také druhá firma, Dominion prý chystá žalobu. Dobbs má stále podepsaný kontrakt, ale je možné, že Fox ho sice stáhl, ale bude muset pokračovat platit. Další dva jsou prý Janet Pirro a Maria Bartiromo. Jak předevčírem opakoval Tucker Carlson na Fox News, který mimo jiné také včera neočekávaně zmizel bez ohlášení z obrazovky, CNN se už delší dobu snaží o likvidaci Foxu, jelikož prý rozhlašují fake news a zaslouží být staženi z éteru. Fox je neustále oslabován odchodem sponsorů platící reklamy, jelikož je na ně vyvíjen obrovský politický tlak. Zablokované kontaktní media, zablokované reklamy, účty a podobně, je pro mnohé likvidační. Programy jsou narazovány nevýraznými, ale pravděpodobně bezpečnými osobami. Tak to jsou ty nejnovější události, kromě toho, že Bank of America špíclovala klienty a prověřovala desetitisíce účtů, zda někdo neplatil letenku do Washingtonu D.C. či okolí kolem 5. ledna, zdali někde neobědvali, nekupovali si suvenýry či T-shirts, nebo zbraně a příslušenství. FBI pak vybralo 211 "podezřelých" lidí ale vyslýchalli jen jednoho, kterého propustili, jelikož na něj nic neměli. Princip ale je ten, že byl bankou a FBI porušen 4.článek ústavy, který toto výhradně zakazuje. Bez soudního příkazu vydaného federálním soudcem, nebo předvoláním před Grand Jury se toto dá nazvat kriminálním činem a já jen doufám, že ti postižení se budou soudit. Tak jsou tady pošlapavány Americké svobody garantované ústavou.

9 3
možnosti
Foto

Lide si bohuzel zvykli, ze se k nim informace dostavaji zadarmo a toho je treba vyuzit ... z redakci a televiznich spolecnosti se tak staly jen bandy zoldaku, kteri pracuji na zakazku ... rychla cesta, jak z toho ven, neexistuje a proto nas ted ceka dost zasadni obdobi temna, protoze upevnovani moci prave zacina

1 2
možnosti
JS

Normalizace byla jenom poslednim zachvevem odumirajiciho rezimu. To ,co dnes nastupuje v Americe je nova komunisticka-fasisticka diktatuira. (definici si kazdy muze doplnit podle historie sam).

9 1
možnosti
Foto

Tu diktaturu naockovanou s Putinovou pomoci se americkym volicum zvolenim Joe Bidena prave podarilo odvratit. R^

1 5
možnosti
Foto

Politické procesy v USA se vymkly kontrole a směřují k tvrdé normalizaci

10 2
možnosti
JH

No, dlouho mlčet nevydrželi, prostě se museli pochlubit...

https://time.com/5936036/secret-2020-election-campaign/

Nějak nevím, co si o tom myslet - takové too good to be true - jestli ona to nebude nějaká provokačka.

0 0
možnosti
Foto

Zkuste si to precist jeste jednou. ;-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.