Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Žádné odkazy pana Cernana nemusím studovat. Všechno co ve svém blogu napsal prožívám v reálném čase v reálné zemi a chci jen panu Cernanovi poděkovat, za velmi obsáhlý a do detailu přesný popis situace v současné USA. Že na tento politický převrat se Demokrati připravovali už od momentu, kdy Trump vyhrál volby v roce 2016, neboť jen 17 minut po jeho výhře začali zosnovávat plány jak se ho zbavit je více než jasné všem konzervativním i libertátním voličům. Během 4 let se jim to nepodařilo, ale mistrovsky zmanipulovali volby, což je bez debat. Informovanost českých znalců amerických poměrů je známá a jejich "znalosti" jsou stejně nepodstatné, jako jejich příspěvky na toto téma zde. Pokud tady nežijete, nevíte skutečně nic a nemůžete přispět ničím konkrétním do diskuze. Udělat si názory z českých či amerických levicových medii je jen ubohou nahrážkou nemající nic společného ze skutečným stavem věcí.

51 5
možnosti
MB

Jenom ze zvedavosti - kdo ten zacatek demokratickeho prevratu stopoval?

2 3
možnosti
JR

Vypadá to, že Proud Boys už na straně Kanady budou prohlášeni za teroristickou organizaci, což umožní postavit ji na roveň ostatním zahraničním teroristickým organizacím typu ISIS a následně persekuovat její členy a příznivce v USA. Rušení účtů na sociálních sítí a případně i v bankách, pokud dotyčný (resp. dotyčná) měl nesprávný (pravicový) politický názor, tu bylo i před nástupem Bidena, ale teď se pomalu stává normou.

17 1
možnosti
Foto

Tak Kanada je ztracena jiz davno

3 1
možnosti
ZZ

V USA - vítěz bere vše !

U nás může jít vítěz klidně do opozice.

;-D;-D;-D

4 0
možnosti
JK

Už se s tím smiřte, Trump ty volby prohrál. Game Over.

8 39
možnosti
EH

Právě že game over není, což je téma blogu. The show must go on.

11 0
možnosti
EH

Demokraté kují železo, dokud je žhavé. Za měsíc dva už budou jiné kauzy a zchladnou vášně pro internetové šikany a vyhledávání čarodějnic k upálení. Tak snad se to tam uklidní.

Lidské uvažování je pořád stejné. Zakázat pro všechny, co mě uráží, z komára dělat velblouda, zveličovat zločiny (protest --> terorismus) nebo naopak bagatelizovat zločiny našich příznivců. Proto u nás kvetl komunismus a v USA kvete tendence pro diktaturu dobra. On ten komunismus taky začínal jako dobro pro občany. A když se jím to "dobro" nelíbilo, dostali ho násilím. A k tomu patří přísné potlačování nepřátel dobra.

28 2
možnosti
TT

Optimista je špatně informovaný pesimista.

7 0
možnosti
Foto

Trump byl prvním prezidentem, který začal narušovat dlouholeté vazby politicko-vojenských kartelů a z nich budované byrokracie. Tohle mu systém nemůže odpustit a proto tak tvrdě narazil. Stát je propracovanou mafií, která se jen tak nedá předělat.

Podle mne tu do 10 let budeme mít mnoho fašistických států a USA má našlápnuto být tímto státem jako první.

49 3
možnosti
KP

Uz ne. Trump podruhe neobhajil.

2 6
možnosti
PB

..... mají zaděláno na velkej problém!,- proklamované stmelení, sjednocení společnosti je za těchto podmínek pouhou iluzí, mediální fikcí, která navenek kryje stávající a plánovanou politickou represi opozice! Plakat u teho nebudu, k radosti nemám důvod,- si ale říkám, jak je nádherně vyfackovala jejich vlastní medicína,- to jest progresivně (agresivně!) liberální politika, kterou sami ordinovali "neposlušným" po celým světě!,- ........ po tem cirkuse můžou jen ceknout něco vo "demokracii" a ten poslední nomád, talib, mužik aj rejža sa jim vysmějou do ksichtu!R^

15 0
možnosti
KL

Chtěla bych požádat kritiky tohoto textu o jednu věc. Nemám možnost ověřit pravdivost tvrzení pana Cermana jiným způsobem, než že kliknu na odkazy, které ve svém textu uveřejnil. Pokud jde podle vašeho názoru o výmysly, můžete svoje tvrzení podložit tím, že uvedete v čem konkrétně jsou tato tvrzení nepravdivá a zároveň nějaký relevantní zdroj, kde je vysvětleno, jak se podle vás věci doopravdy mají?

64 0
možnosti
JK

Vy jste ty odkazy vážně všechny "prostudovala" ?

0 10
možnosti
TT

Všem etatstickým (neomarxistickým...) fanatikům, kteří zavrhujete blog: Kdybyste sledovali dění v USA z tamních zdrojů, po delší dobu, věděli byste, že text nepřináší žádné novinky. Svým přirovnáváním tohoto blogu ke Sputniku a chrlením podobných klišé jenom dokazujete svoji zaslepenost a ochotu lhát a koneckonců také touhu umlčet svoje názorové protivníky, že ano, jak to dělají vaši bratři v USA. Na neznalost způsobenou věčným čuměním do čumbedny se nevymlouvejte. :-P

52 4
možnosti
Foto

Vyhazování z práce, nemožnost studia..., máme 40 let zkušeností, svět je nepoučitelný.

40 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.