Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Turistický bojkot Prahy zní dobře. Nikdo není na ty nevzdělaný vožralce na nákupech levnýho bílýho masa zvědavej. Teda někdo jo, ale to je dno společnosti.

33 0
možnosti
MV

Ten zápas Slavie na jaře jsem sledoval a ze strany Rangers to bylo opravdu nechutné. Kúdela ale bohužel také předvetl zkrat proti Kamarovi, který s faulem na Kuchtu, který incidentu předcházel, neměl nic společného (fauloval Goldson, poté ještě Zungu kopl do míče).

Na rozdíl od autora blogu jsem přesvědčen, že slovo monkey padlo. Co pro to svědčí? Na záběru z hlavní kamery je vidět, že Kúdela přistupuje ke Kamarovi a něco začně říkat s rukou u pusy. Potom ruku sundá a ještě něco Kamarovi řekne už bez ruky u pusy (https://www.youtube.com/watch?v=Sj9YANL6POI)

Pak je další video se záběrem ze strany (https://www.youtube.com/watch?v=8Zu96wQy8Gs) - když se spustí zpomaleně, je vidět, že v jednom okamžiku Kamara trhne hlavou a když se to zesynchronizuje s pohledem z hlavní kamery, tak je to okamžik těsně předtím, než Kúdela sundá ruku.

Po incidentu se strhne mela a na záznamu je vidět, jak 15 sekund po incidentu volá Zungu na lavičku, že zaznělo monkey (to je vidět v čase 87:15 na záznamu z ČT https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/evropska-liga/videa-z-evropske-ligy/sestrih-utkani-rangers-slavia-praha/6053d7f0d2b405b98902d429).

Co mi z toho plyne? Že platí Kamarova verze 2 vět: "You are f. monkey, You knou you are" a že Zungu slovo monkey slyšel (stál hned vedle Kúdely s Kamarou a sledoval Kúdelu).

Podle mě se měl Kúdela po zápase přiznat, říct, že to padlo v emocích a nemuselo to vygradovat do tohoto cirkusu. Kúdela je u nás prezentován jako obět Kamarovy a Zungovy lži, ale pravděpodobně je to přesně obráceně. A v Británii se toho samozřejmě chopili - místo jejich brutální hry se řeší akorát to, že údajně obhajujeme rasismus Kúdely a bučí se tu na Kamaru, kterého Kúdela rasisticky urazil.

2 14
možnosti
LP

Ať už Kúdela užil slovo monkey nebo ne, cirkus z toho udělali sami Britové. Máte snad pocit, že jsme Brity vnímáni jako jim rovnocenní ? Myslíte, že poté, co vašemu spoluhráči málem ukopnou hlavu, tak v emoci říct Černochovi, že je Opice, je projev zakořeněného Kúdelova rasizmu ? Já se na to ptám, protože píšete, že je u nás Kúdela prezentován jako oběť, zatímco podle vás je Kúdela viník.

16 0
možnosti
JF

Takže oni nás obviňují z rasismu a varují před cestami k nám, o označení dětí co nahnilých jahodách nemluvě?! Co takhle varovat před cestami k superpokryteckým blbům a odmítnout hrát s kluby typu Glasgow Rangers, které podněcují nesporovní hysterií?! Anglofonní Západ už zblbnul pokrytectvím BLM a zbytek se přidává - a my rasisti máme jen držet hubu a krok! Nebyli zakukleným rasisty také čs. letci v bitvě o Británií? :-/

24 0
možnosti
PB

..... je zajímavý, jak ta "válka" probíhá! Po každým britským ataku (vyfabulovaným, nesmyslným, účelovým) těch "českých rasistů" jednoznačně přibývá a to je jedinej výsledek, resp. následek!,- vony totiž vylhaný kecy o neexistujícím problému každýho normálního občana Český kotliny dokážou vytočit do nepříčetnosti!,- ...... voni těch "válek", v poslední době, vedou stejně nějak moc,- migranti přes kanál, nedostatek řidičů, fronty na beneli, váznoucí zásobování,- a do teho ten covid a zpropadenej rasismus!,- není jim co závidět!

16 0
možnosti
MB

M71i34l43a64n 17B16í10l48e79k

3. 10. 2021 12:07

Nevím, snad jsem jen přehlédl, ale ve výčtu faktů mi trochu chybí onen zásadní atribut Kúdelova prohřešku. On totiž onu inkriminovanou větu, která byla rozbuškou celého dalšího dění, pronesl tak, že přišel těsně k protihráči a rukou si zakryl ústa. Což nezaujatý divák těžko může hodnotit jinak, než že šlo o daleko drsnější záležitost než obyčejnou nadávku, kterých na hřišti proběhnou za zápas desítky.

A ohledně Kúdelova napadení Kamarou - tam ty zprávy z české strany také byly poněkud nejasné. Nejdříve mělo jít o zbití do krve, pak o rány pěstí, posléze o ránu, pak o jakési napadení:-)

2 8
možnosti
JH

Asi to byla drsnější záležitost. ale v civilizaci rozhoduj důkazy, nikoliv tvrzení proti tvrzení.

0 0
možnosti
Foto

J28o26s23e51f 78B90á79r70t57a

3. 10. 2021 10:41

Nemá ten Zeman s těmi novináři pravdu?

22 0
možnosti
LT

Má....a nemá.

Ono taky bych neházel všechny novináře do jednoho pytle. ;-)

1 0
možnosti
LT

No, věřte mi, že je to daleko horší.

Měl jsem možnost na twiteru (či co to čerta bylo za síť) vidět, jak je fotka z roku 1939 kde vjíždějící Wehrmacht do Brna vítají místní němečtí občané zdviženými pravicemi vydávána za důkaz, že jsme rasisté a nacisté.

Je zajímavé, že ani jeden z britských (či spíše skotských) fanoušků nebyl schopen pochopit a přiznat si, že tomu obsazení Wehrmachtem v roce 1939 tak nějak předcházela jistá událost z roku 1938.

30 0
možnosti
JL

bohužel lidská blbost nezná mezí, případ české policistiky - sebevražda v Polsku, prý před ní hajlovali (kdo? Poláci?), taky Rusům vyhovuje napadat ukrajince, že jsou náckové, a Čechy obdobně.

0 0
možnosti
OS

Z celé té aféry je vidět jedno. Jak silná a scestná je propaganda. A jak média účelově a bezohledně zaškatulkují celé národy. Tak mi nějak vytanula vzpomínka na masivní protižidovskou propagandu v Německu a kam to až vedlo.

Mimochodem, například mnoho českých lidí, necestujících příliš po světě, si myslí, že polovina Rusů žije málem v zemljankách a o čínských venkovských provinciích uvažují velmi podobně. Jenže zprávy už dávno postrádají objektivitu a kromě samotné informace, často zkreslené, tlačí lidem do hlavy i její výklad. Propaganda. Ale co s tím?

33 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.