Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zaujímání stran je lidsky pochopitelné, ale pokud se překlopí v přesvědčení že ve válce jedna strana dezinformuje a druhá říká jen pravdu, je to samozřejmě blud.

Vyjádření že vyjednavač zahynul při plnění bojové mise mi jako příliš důvěryhodné nepřijde, to jako poslali vyjednavače (nejspíš nějakého právníka) do první linie nebo co? To je jako věrohodné? A naopak: proč by nemohl donášet Rusům, být odhalen a ve válečném stavu pak zastřelen? Tuto tezi mohla navíc Ukrajinská propaganda využít daleko lépe..

.

Čili chce to podle mě posuzovat ty situace bez ohledu na to "komu fandím", válečná propaganda samozřejmě jede na plné obrátky.

.

Ano, Rusové lžou, ale to Ukrajinci také. Stačí se podívat na ta hausnumera o zabitých rusech. Při poměru 3 zraněných na 1 zabitého by byla pacifikována už třetina ruských sil. Naopak, včera jsem se díval na ruský web "Readovka", kde uveřejňují mapu bojiště. Když si tam porovnáte mapu ze 7. března a z 10 března, vidíte, že Rusy zabrané území se za ty 3 dny výrazně ZMENŠILO. Oni to prostě přiznávají. To je o kapku věrohodnější přístup než vytrubování do světa o nebývalých úspěších, sestřelení 20 ruských letadel denně, 50 tanků a zabití 1000 vojáků denně.

.

Tím chci říct, že ostražitost při čtení zpráv je na místě a to zpráv z obou stran.

0 1
možnosti
Foto

Můžete všechny informace, které se Vám nezdají pravdivé, uvést na pravou míru s použitím ověřitelných podkladů.

Ale nějaké Vaše odhady si laskavě nechte od cesty.

0 0
možnosti

Čím dál od Ukrajiny, tím víc objektivní zpravodajství bude. Nemluvím o dílčích nepravdach, které už pak žijí svým životem. Třeba humanitární bombardování už Havlovi nikdo neodpáře.

Ukrajina je strana konfliktu a bude zveřejňovat informace jenom příznivé pro ni.

2 0
možnosti
Foto

Humanitární bombardování Havlovi přišili milovníci pravdy jak třeba Vy.

1 2
možnosti

M36i32l83a76n 60K81e19s32l

11. 3. 2022 22:21

Také jsem nevěřil zprávě,že Američané mají v několika státech tajné věznice,ve kterých mučením nutí zajaté teroristy k přiznání.V Americe se prý vězni mučit nesmí.No a nedávno jsem se dočetl,že v nějakém pobaltském státě(název jsem zapomněl)-je k prodeji budova bez oken.která prý sloužela k výslechům s právem útrpným americké nějaké službě.Bylo uvedeno,že by byla vhodná na nahrávací studio.Čemu má jeden věřit?

0 0
možnosti

Věřte Putinovi...ten nelže...

1 0
možnosti
Foto

Putin a jeho okolí se vyjadřují již tak dost extrémně, že není zase tak velký problém odlišit jejich vejmysly od reality. Ale další zdroje se vždycky hodí.

1 0
možnosti

Nemusí to být jen dezinformace, ale i lidská blbost a lenost. Tihleti takynovináři si prostě najdou nějaký článek, hodí to do překladače a ani si to pořádně po něm nepřečtou. Zrovna dneska jsem četla článek o asteroidu a vybaflo na mě centrum pro blízkovýchodní objekty. Asi jsou k nám asteroidy posílané ze Sýrie.

8 0
možnosti

:-). Článek jsem si nalistoval a není mi jasné, jak ta chyba vznikla.

NEOCC = Near-Earth Object Coordination Centre, metodou CtrlC-CtrlV z překladače Blízký Východ nevypadne. To vypadá na nějakou přidanou novinářskou hodnotu:-).

0 0
možnosti

R^ no ze se v tom ty media samy vyznaji ;-)Samozřejmě vše co je v médiích je tam z nějakého důvodu které má vytvářet nejaky mediální obraz a diváci jsou jen divaci. Je to vždy potřeba pomerit zkusenostmi - snad už tu pár válek taky bylo a pár důvodů pro ne ... např. Kadafi financoval Sarkoziho (byl za to i ve Francii odsouzen) a ten ho pak zmastil stihackama - co bylo mezi tím je otázka ... vysledek dve mouchy jednou ranou - stejně jako v tom bylo naopak. Dohodnout se mohli a mohou vzdy pred valkou ... proc se nedohodli ? nebylo na čem ? řeší se to v médiích příčina této války? ... no a nakonec bohuzel i armády potřebují vykazovat svou činnost ... Sláva Ukrajině! !!! [UA][>-]EU

2 1
možnosti

S tím mrtvým, zabitým vyjednávačem - to, že řeknou Ukrajinci, že je to fake neznamená, že je to fake. Takhle tajné služby pracují: nikdy neřeknou pravdu. Čili třeba se to někdy dozvíme po válce nebo za 50 let. Ale to už nikoho zajímat nebude, ani nebudeme my starší ročníky na světě. :-):-)

4 0
možnosti

Samozřejmě obvinění Ukrajiny z vývoje biologických zbraní je typicky ruské fake news.

7 1
možnosti

Samozrejme, dosvedcuji to i oba ti tvorove ci mi dali minus. A ten jeden ma dokonce velmi prilehave vystihujici jmeno v nemcine.

3 1
možnosti
Foto

Mě tedy tvrzení: "Денис Киреев был их сотрудником и погиб во время выполнения боевого задания." samo o sobě nepřesvědčilo. Během své mise, tedy plnění příslušného zadání, klidně mohl být i popraven. Otázkou je, kým.

2 0
možnosti

Bodejt by sw jim Cesi mohli branit, kdyz zdejsi za seriozni se tvarici blogeri jako vy jim je zde denne strkaji pod nos.

1 5
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,12
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.