Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J22i17r91i 65T74i10c59h83y

4. 10. 2021 16:45

Rasismus na zapade znacne sili, vyhradne proti bilym, zejmena od cernochu v USA, ale i jinych "barevnych", jako v Anglii a jinde. Je podporovan radikalni levici, vedenou pomatenymi, ale zastiplnymi bilymi politiky.

Reagovat na rasisticke vypady proti Cechum vysvetlovanim a omlouvanim nikam nevede. Je treba na ne tvrde zautocit a oznacit je tim, cim jsou, zvracenym rasismem.

Na okraj: kdybych ja uvedl slovo f... v plnem zneni, redakce by zastavila muj pripevek pro vulgaritu. Plne zneni v clanku je zrejme v poradku.

7 0
možnosti

R21a13d65i33m 72K70a89l90a34s

4. 10. 2021 15:52

Myslím, že to, co se děje, už je jen strach respektive snaha zachovat si tvář. Kdo ve VB neodsoudí domnělý rasizmus, jako by nebyl a dost možná sám bude označen za někoho, kdo nechce proti rasizmu bojovat. A tak se všichni utvrzují, všichni bojují a jsou šťastní, že se mají vůči komu vymezit a sami jsou z obliga.

Obávám se, že to bude trvat do té doby, než se začnou hádat mezi sebou. Než první bojovník proti rasizmu bude potrestán za to, že byl málo progresivní, a bude sám označen za rasistu...

Nejsem si jistý, jestli nějaký diplomatický tah tuhle mašinérii změní. Řekl bych, že ne, ale je nutné se ozvat. Věřím, že nám budoucnost dá za pravdu.

A je samozřejmě vtipné, že tak okolo sebe kope země, která vystoupila z EU z velké části kvůli pracovní síle z východu. Ostatně přetrvávající dělení východ západ je samo o sobě vypovídající. No a nakonec je tu faktor másla na hlavě v podobě bývalé koloniální velmoci, bučení na hymny soupeřů a urážení vlastních hráčů černé pleti...

Můj názor je, že v průměru nejsme o moc větší rasisti, než oni, ale to je asi vedlejší.

10 0
možnosti

Běžní britové si o češích myslí. že jsou to mongolové či že patříme k Rusku...dokonce, že prý nemáme splachovací záchody a potřebu vykonáváme před baráky...na druhé straně si myslí,emy totéž o rusech či číňanech....i když třeba v číně jsou platy už skoro na úrovni českých, ve městech lepší.......a v obou dvou zemích jsou supermarkety stejné nebo lepší než v česku

4 0
možnosti
Foto

J78a63n 80S75v11a91t71e69k

4. 10. 2021 14:19

Tvrdit, že Češi jsou národ rasistů (na základě některých jednotlivců, kteří skutečně rasisty jsou - a nepochybně jsou i v UK) je stejný nonsens jako tvrzení, že Pákistánci nebo Britové jsou národy teroristů (koneckonců někteří Pákistánci spáchali teroristické útoky /ve vlastní zemi/ a za útoky v Londýně také stáli někteří "občané" britští)...

Jako je tedy nesmysl tvrzení, že jsou Britové či Pákistánci teroristé, je stejně nesmyslné tvrzení, že jsou Češi rasisté... mě osobně se to dotýká, protože jsem studoval (v 80. letech na FJFI ČVUT) společně s Kubánci, s Nikaragujcem, dokonce i se Senegalcem (a ano, i se Severokorejci) a nikdy mě nenapadlo posuzovat kvalitu člověka podle barvy pleti či tvaru očí...

Čili britská média by se měla omluvit každému Čechovi, který není rasistou...

Bohužel Kúdela reagoval nepřiměřeně, byť zcela oprávněně, na naprosto prasáckou hru skotského týmu... kdyby nepřistupoval ke Kamarovi nebo kdyby mu místo utajených řečí dal pořádný flákanec (mluvou Volného a spol.), mohli jsme si odpustit veškerá nařčení z rasismu (a možná by i Kúdela z toho všeho vyvázl s menším trestem - viz napadení Kamarou v tunelu po zápase).

7 0
možnosti

Obávám se, že celá Západní civilizace otevřela svým "rasismem" Pandořinu skříňku. Nebude to dlouho trvat a bude to jako za Francouzské revoluce, která také začala požírat své vlastní děti. Západní společnost trpí mnohem horší nemocí než je Covid, na kterou se jen těžko bude hledat lék. Nakonec nikdo by nechtěl dopadnout jako Dr. Galén. Pravda je pro Západní aktivistická monstra velká hořká pilulka. Čím déle se bude léčba odkládat, tím bude obtížnější. Ne všechno co je "in" musí být dobré nebo správné. To platí i o tzv. rasismu.

13 0
možnosti

No nevim. Vubec by me ale neprekvapilo, ze Kamaru tehdy nazval opici. Dokonce to i tehdy jeho jeden spoluhrac priznal do telefonu.

0 8
možnosti

Na kopané je krásná právě ta kopaná, rychlý pohyb s míčem i bez, spolupráce při přihrávkách, hezké akce a krásné góly, a to vše při zachovávání pravidel fotbalu i férovosti. Ať se stalo, co se stalo, když někdo hraje při utkání jako dobytek, nemůže se pak divit, že někdo na něj bučí... a to bez rozdílu v barvě pleti.[>-]

14 0
možnosti

P64e94t86r 78L42e32b20l

4. 10. 2021 11:16

Jde jen o to, že Britové nikdy neměli Poláky,Čechy ani Slováky rádi a teď mají důvod to dávat veřejné najevo..

15 0
možnosti

J98o58s44e82f 50U23l20m41a56n

4. 10. 2021 10:01

Je třeba si uvědomit několik zásadních věcí. Brit není kamarád a Brit není náš nadřízený. K ničemu je nepotřebujeme, nejsme na nich nijak závislí. Není od věci jim dát jasně najevo, že pokud chtějí být nepřátelští, nejsou zde vítáni. K poklonkování západním zemím k jakémukoliv vzhlížení konkrétně k Británii neexistuje žádný racionální důvod.

24 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.